Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 2/11

Ο Αλμοδόβαρ, ένα συγκλονιστικό ντεμπούτο, ένα weird comeback και ο Μαντς Μίκελσεν προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Strange Way of Life «Οι Παράξενοι Δρόμοι της Ζωής»

Ο Αλμοδόβαρ, ένα συγκλονιστικό ντεμπούτο, ένα weird comeback και ο Μαντς Μίκελσεν προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι Παράξενοι Δρόμοι της Ζωής

Ο νέος -μικρού μήκους- Πέδρο Αλμοδόβαρ. 25 χρόνια μετά το σύντομο ειδύλλιο του με τον σερίφη Τζέικ, ο Σίλβα διασχίζει την έρημο για να τον συναντήσει ξανά. Μετά από μία νύχτα πάθους, έχει έρθει η ώρα να αποκαλυφθούν τα πραγματικά κίνητρα αυτής της επανασύνδεσης. Η μικρού μήκους προβάλλεται μαζί με συνέντευξη του Αλμοδόβαρ διάρκειας 30'.

How to Have Sex

Το arthouse ντεμπούτο που θα συζητηθεί. Μια παρέα νεαρών κοριτσιών ταξιδεύει στα Μάλια για διακοπές. Εκεί, όμως, μαζί με τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα τις περιμένει μια απότομη προσγείωση στη σκληρή πραγματικότητα της πρόωρης ενηλικίωσης. Βραβείο Ένα Κάποιο Βλέμμα στο φεστιβάλ των Καννών και Χρυσή Αθηνά στις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας.

Fingernails

H αγγλόφωνα weird επιστροφή του Χρήστου Νίκου. Η Άννα και ο Ράιαν έχουν βρει την πραγματική αγάπη, όπως έχει αποδειχτεί από μία αμφιλεγόμενη νέα τεχνολογία. Υπάρχει μόνο ένα ζήτημα: η Άννα δεν είναι ακόμα σίγουρη. Όταν αρχίσει να εργάζεται σε ένα ινστιτούτο που διεκπεραιώνει εργαστηριακούς ελέγχους για να διαπιστώσει τη συμβατότητα των ζευγαριών, η Άννα γνωρίζει τον Αμίρ. Πρωταγωνιστούν η υποψήφια για Όσκαρ Τζέσι Μπάκλεϊ, ο οσκαρικός Ριζ Άχμεντ και ο διάσημος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στη σειρά "The Bear" Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ.



Μίλα μου

Η ταινία τρόμου της χρονιάς. Σε σκηνοθεσία των ελληνικής καταγωγής Αυστραλών αδερφών Φιλίππου, η ταινία εξελίσσεται κατά τη διάρκεια ενός βραδιού όπου μια παρέα εφήβων αποφασίζει να παίξει ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Στη διάθεσή τους έχουν ένα ταριχευμένο αλλά και στοιχειωμένο χέρι, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επικοινωνούν με πνεύματα νεκρών. Η επαφή μαζί τους κρατά 90", ωστόσο οι παίκτες θα πρέπει να βρουν τρόπο να ξεφύγουν από τη λαβή σε αυτό το διάστημα, διαφορετικά τα πνεύματα μπορούν να εισβάλλουν στο σώμα τους.

Η Γη της Επαγγελίας

Ο Μαντς Μίκελσεν σε ρόλο Δανού αποικιοκράτη. Ο διάσημος ηθοποιός υποδύεται ένα υπαρκτό πρόσωπο, το λοχαγό Λούντβιχ Κάλεν, ο οποίος το 1755 ζητά την άδεια του βασιλιά ώστε να καλλιεργήσει τον αφιλόξενο χερσότοπο της Γιουτλάνδης και να δημιουργήσει μια αποικία, με αντάλλαγμα να του δοθεί ένας τίτλος ευγενείας. Αλλά θα βρει πολλά εμπόδια στον δρόμο του, με κυριότερο τον ημιπαράφρονα και σαδιστή γαιοκτήμονα Φρέντερικ ντε Σίνκελ, τον πανίσχυρο άνδρα της περιοχής, που βλέπει την εξουσία του να απειλείται.

Daliland

Μπεν Κίνγκσλι και Έζρα Μίλερ υποδύονται τον Σαλβαντόρ Νταλί. Η Μαίρη Χάρον, η σκηνοθέτρια του cult classic "American Psycho" που έχει εμπνεύσει μυριάδες memes, εμπνέεται από τη διχαστική προσωπικότητα του ζωγράφου Σαλβαντόρ Νταλί και υπογράφει το "Daliland". Συγκεκριμένα, η ταινία τοπoθετείται στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και εξερευνά τα τελευταία χρόνια της ζωής του εκκεντρικού καλλιτέχνη, δίνοντας έμφαση στη ιδιότροπη σχέση του με την Γκαλά. Πρόκεται για τη γυναίκα που ενέπνευσε πολλούς πίνακες του Νταλί, ήταν δέκα χρόνια μεγαλύτερή του, ενώ έβριθαν τα κουτσομπολιά για την ανοιχτή σεξουαλική ζωή τους. Η Χάρον αναμένεται να δώσει πνοή σε όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες, έχοντας ως πρωταγωνιστές τον οσκαρικό Μπεν Κίνγκσλι και την πολύπειρη Μπάρμπαρα Σούκοβα. Εδώ να σημειώσουμε πως το νεαρό Νταλί ενσαρκώνει ο Έζρα Μίλερ, ο οποίος πρόσφατα υποδύθηκε τον Flash.

Η Κόρη του Βασιλιά του Βάλτου

Θρίλερ εκδίκησης με την Ντέιζι Ρίντλεϊ. Μια γυναίκα με κρυφό παρελθόν θα επιστρέψει στο δάσος που μεγάλωσε για να αντιμετωπίσει τον πιο επικίνδυνο άντρα της ζωής της: τον πατέρα της. Η φαινομενικά φυσιολογική ζωή της Ελένα κρύβει μία σκοτεινή και επικίνδυνη αλήθεια. Ήτοι, τον αποξενωμένο πατέρα της, τον διαβόητο Βασιλιά του Βάλτου, τον άνθρωπο που κράτησε όμηρο εκείνη και την μητέρα της για χρόνια. Όταν δραπετεύσει από τη φυλακή, η Ελένα θα έρθει αντιμέτωπη με το παρελθόν της. Γνωρίζοντας πως εκείνος θα κυνηγήσει την ίδια και την οικογένεια της, η Ελένα πρέπει να βρει τη δύναμη να κοιτάξει κατάματα τους δαίμονες της και να υπερνικήσει τον άνθρωπο που της έμαθε να επιβιώνει στην άγρια φύση.

Προετοιμασίες να Είμαστε Μαζί Άγνωστο για Πόσο

Ανατρεπτικό ρομαντικό δράμα από την Ουγγαρία. Μια 40χρονη νευροχειρούργος ερωτεύεται, παρατάει την καριέρα της στις ΗΠΑ και επιστρέφει στη Βουδαπέστη για να ξεκινήσει μια νέα ζωή με τον άντρα που αγαπά. Εκείνος, όμως, όχι απλώς δεν την περιμένει, αλλά ισχυρίζεται πως δεν την έχει γνωρίσει ποτέ. Τότε θα ξεκινήσει μια οδύσσεια για να βρεθεί ποιος λέει την αλήθεια. Η επίσημη πρόταση της Ουγγαρίας στα Όσκαρ.

Ελεύθερος Επαγγελματίας

Κωμική περιπέτεια με τους Τζον Σίνα και Άλισον Μπρι. Ένας πρώην κομάντο προσλαμβάνεται για να προστατέψει μια δημοσιογράφο που ετοιμάζεται να πάρει συνέντευξη από ένα δικτάτορα. Καθώς ξεκινά η συζήτησή τους ξεσπά στρατιωτικό πραξικόπημα που τους αναγκάζει να βρουν διαφυγεί πάση θυσία.

Ζάκρος

Το νέο ντοκιμαντέρ του εμβληματικού Φίλιππου Κουτσάφτη ("Αγέλαστος Πέτρα"). Ζάκρος, ένα σημαδάκι στον χάρτη της ανατολικής Κρήτης, λουσμένο στο φως και τον άνεμο. Ένα κατώφλι στραμμένο στην Κύπρο, τη Μικρά Ασία και την Αίγυπτο. Μια μικρή πολιτεία και ένα σημαντικό μινωικό ανάκτορο που εγκαταλείφθηκε ξαφνικά και έκτοτε το προστάτευε για αιώνες στοργικά η σκόνη του χρόνου. Μέχρι το 1961 όπου αποκαλύφθηκε χάρη στις ανασκαφές ενός εμπνευσμένου αρχαιολόγου που άκουγε στο όνομα Νικόλαος Πλάτων. Μία περιήγηση που διήρκεσε περισσότερες από τρεις δεκαετίες στους ιστορικούς χώρους και τα αρχαιολογικά μνημεία του πρώτου μεγάλου πολιτισμού της Ευρώπης. Εκεί που συναντάμε και τη Ζάκρο του σήμερα, τους ανθρώπους και την καθημερινότητά τους. Κρητικοί που ακολουθούν αθόρυβα και σεμνά τους ίδιους κύκλους ζωής όπως και οι Μινωίτες πρόγονοί τους, αντικρίζοντας τον ίδιο τόπο, τα ίδια βουνά, την ίδια θάλασσα, κάτω από την ίδια αγέλη των άστρων.

Οι Ευχούληδες 3: Για Μπάντα Μαζί

Πόπη και Κλωνάρης ξανά εν δράση. Μετά από δύο ταινίες πραγματικής φιλίας και ατελείωτου φλερτ, η Πόπη και ο Κλωνάρης είναι πλέον επίσημα ζευγάρι! Όσο έρχονται πιο κοντά, η Πόπη ανακαλύπτει ότι ο Κλωνάρης έχει ένα μυστικό παρελθόν. Ήταν κάποτε μέλος της αγαπημένης της boyband, των BroZone, μαζί με τους τέσσερις αδελφούς του. Οι BroZone διαλύθηκαν όταν ο Κλωνάρης ήταν ακόμα μωρό, ενώ ακολούθησε και η διάλυση της οικογένειας. Από τότε ο Κλωνάρης δεν είδε ξανά τους αδελφούς του. Αλλά όταν ο Βέλβετ και ο Βενίρ, δύο μοχθηροί ποπ σταρ, απαγάγουν έναν από τους αδελφούς του Κλωνάρη, εκείνος μαζί με την Πόπη ξεκινούν ένα δύσκολο και συναισθηματικό ταξίδι για να φέρουν κοντά τα υπόλοιπα αδέλφια.

Το Λιβάδι που Δακρύζει

Πρώτο μέρος της ανολοκλήρωτης τριλογίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Η Ελένη, πρόσφυγας από την Οδησσό του 1919, το σκάει με το θετό αδελφό της Αλέξη από ένα χωριό της Βορείου Ελλάδας και προσπαθεί να βρει την τύχη της στην προπολεμική Θεσσαλονίκη των προσφύγων. Ο Αλέξης φεύγει για την Αμερική, ενώ η Ελένη υποφέρει τα δεινά της δικτατορίας του Μεταξά, της Κατοχής και του Εμφυλίου. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.