Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στη Γιορτή του Σινεμά

Όλοι οι καινούριοι τίτλοι που «ανοίγουν» με εισιτήριο στα € 2.

The Killer1 «The Killer»

Η εξαιρετικά επιτυχημένη πρωτοβουλία της "Γιορτής του Σινεμά" επαναλαμβάνεται την Πέμπτη 26/10, κάτι που σημαίνει πως όλοι οι κινηματογράφοι πανελλαδικά έχουν € 2 είσοδο σε όλες τις προβολές τους. Παράκατω θα βρείτε τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα μαζί με τη "Γιορτή", προσφέροντας μια σπάνια ευκαιρία να τις δείτε πρώτοι με ελάχιστο αντίτιμο.

The Killer

Έναν αδίστακτο πληρωμένο εκτελεστή ο οποίος ακολουθεί πιστά μια συγκεκριμένη... επαγγελματική μεθοδολογία υποδύεται ο Μάικλ Φασμπέντερ στο νέο θρίλερ του στιλίστα Ντέιβιντ Φίντσερ ("Fight Club", "Zodiac"). Η ταινία, η οποία ενθουσίασε το κοινό κατά την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ Βενετίας έχει την εξής απλή επίσημη σύνοψη: "Μετά από μια μοιραία αστοχία, ένας εκτελεστής μάχεται τα αφεντικά του, και τον ίδιο, σε ένα διεθνές ανθρωποκυνηγητό που επιμένει ότι δεν είναι προσωπικό". Το φιλμ βασίζεται στο ομώνυμο γαλλικό graphic novel των Ματζ και Λικ Ζακαμόν, το οποίο ο Φίντσερ ήθελε να μεταφέρει στο σινεμά από το μακρινό 2007. Ο σκηνοθέτης τώρα τα καταφέρνει χάρη στο Netflix που βρίσκεται στην παραγωγή, με το οποίο εξάλλου συνεργάζεται στενά τα τελευταία χρόνια. Στο "Killer" πρωταγωνιστούν ακόμα οι Τίλντα Σουίντον, Τσαρλς Παρνέλ, Άρλις Χάουαρντ και Σόφι Σάρλοτ.

Ένα Καινούριο Αύριο

Ο βετεράνος Νάνι Μορέτι ("Αγαπημένο μου Ημερολόγιο") σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο ρόλο ενός σκηνοθέτη ο οποίος πρόκειται να ξεκινήσει τα γυρίσματα μιας πολιτικά φορτισμένης ταινίας. Την ίδια στιγμή, η ζωή του είναι σμπαράλια. Ο γάμος του περνάει κρίση, ο συμπαραγωγός του βρίσκεται στα πρόθυρα χρεωκοπίας και το φιλμ του απειλείται με ακύρωση. Επομένως, εάν θέλει να βρει μια λύση στα προβλήματά του, θα πρέπει να αναζητήσει ένα διαφορετικό τρόπο να βλέπει την καθημερινότητα.

Αντίπαλος

Ο εξαιρετικός Ιρανός ηθοποιός Παϊμάν Μααντί ("Ένας Χωρισμός") εδώ υποδύεται έναν πατέρα ο οποίος μεταναστεύει άρον άρον με τη γυναίκα και τα παιδιά του, βρίσκοντας προσωρινό καταφύγιο σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Σουηδία. Παρότι είχε υποσχεθεί στη σύζυγό του πως η προσοχή του θα είναι απόλυτα αφοσιωμένη στην οικογένειά τους, αθετεί τη συμφωνία τους και αρχίζει να προπονείται σε μια σχολή πάλης. Τότε, αρχίζουν να κυκλοφορούν φήμες που απειλούν ραγδαία τη σχέση τους.

Πέντε Νύχτες στου Φρέντι

Ένας ταλαιπωρημένος νυχτοφύλακας πιάνει δουλειά στην πιτσαρία Φρέντι Φάζμπεαρ. Ενώ περιμένει η βάρδιά του να έχει μια ήσυχη έως και βαρετή εξέλιξη, σύντομα συνειδητοποιεί πως αυτή η πιτσαρία κρύβει βίαιες εκπλήξεις.

Πορεία Προς Τη Ρώμη

Ο κορυφαίος ντοκιμαντερίστας Μαρκ Κάζινς ("The Eyes of Orson Welles", "I Am Belfast") χρονογραφεί την άνοδο του ιταλικού φασισμού. Μέσα από την ανάδειξη των περίτεχνων μέσων που χρησιμοποιήσε ο Μπενίτο Μουσολίνι για να αποκτήσει τον έλεγχο της εξουσίας, ο Κάζινς εξερευνά ταυτόχρονα τους τρόπους που ο φασισμός καταφέρνει διαχρονικά να παρεισφρέει στη ζωή των ευρωπαϊκών και μη δημοκρατιών.

Άκου Ποιος Μιλάει

Ελληνική δραμεντί από τον Θοδωρή Νιάρχο. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τον Φώτη (Μελέτης Ηλίας), έναν life coach ο οποίος ακούει καθημερινά υπομονετικά τα προβλήματα των πελατών του. Πλέον, όμως, οι συνεδρίες τον κουράζουν βαθιά αφού και ο ίδιος βρίσκεται σε συναισθηματικό αδιέξοδο. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για τον εαυτό του και την καριέρα του, θα αναλάβει δράση μία γνώριμη σε αυτόν φωνή που ακούγεται μόνο μέσα στο μυαλό του. Είναι η φωνή της συνείδησής του που προσπαθεί να τον κάνει να ζήσει τη ζωή του.

Arcadia 1900, Champagne d'Orient

Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Κώστα Σπυρόπουλου. Οινοποιία Αδερφών Παπανικολάου: Ο πατέρας αφέντης, ο οραματιστής γιος Βασίλης, ο τυχοδιώκτης αδελφός Νίκος και η μάνα-Κέρβερος. Παράγοντας αφρώδη οίνο από την Αρκαδία από το 1885, ονειρεύονται μια Καμπανία της Ανατολής. Στο σπίτι, συγκρούσεις χαρακτήρων. Έξω καραδοκούν οι αντίπαλοι που θα τους οδηγήσουν σ’ ένα τραγικό τέλος. Μια ιστορία για το κρασί και την απληστία.

Μπάντι ο Ροκ Σταρ 3

Ο τετράποδος ήρωας κινουμένων σχεδίων σε νέες μουσικές περιπέτειες. Μετά την παγκόσμια περιοδεία του ο Μπάντι παίρνει λίγο χρόνο και επιστρέφει στο χωριό του. Όταν μαθαίνει ότι η μπάντα κοριτσιών K-9 δεν ξέρει ποιος είναι ο Άνγκους Σκάτεργουντ, αποφασίζει να λάβει μέρος στο μουσικό διαγωνιστικό σόου "Battle the Beat" για να εμπνεύσει μια νέα γενιά ροκ σταρ. Αλλά ο Μπάντι διαχειρίζεται περισσότερα από όσα μπορεί όταν ασχολείται με το τηλεοπτικό σόου, καθώς παραμελεί τους στόχους του και μετατρέπεται εν μια νυκτί σε τηλεπερσόνα.


Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.