Dogman

1

Δεξιοτέχνης, αλλά πάντα επιδερμικός και φιγουρατζής, ο Λικ Μπεσόν στήνει μια ελάχιστα πειστική ιστορία φιλοζωικής εκδίκησης, την οποία πνίγει σε έναν αχαλίνωτο συναισθηματισμό.

Dogman1

Η επιστροφή του Λικ Μπεσόν στη σκηνοθετική καρέκλα μετά την "Anna" (2019) είναι ένα ακόμα αγγλόφωνο θρίλερ, με τους αγαπημένους του επαγγελματίες δολοφόνους να αντικαθίστανται εδώ από… κυνόφιλες προθέσεις: Η αστυνομία σταματάει στο δρόμο και συλλαμβάνει τον Ντάγκλας, έναν τραυματισμένο ανάπηρο ντυμένο γυναικεία, ο οποίος μεταφέρει με το φορτηγάκι του δεκάδες αδήλωτα σκυλιά. Στη φυλακή, εκείνος θα διηγηθεί τη ζωή του στην ψυχολόγο Έβελιν, μια διαδρομή η οποία ξεκινάει από μια αποτρόπαια οικογενειακή κακοποίηση και φτάνει στην κοινωνική περιθωριοποίηση και τη δημιουργία ενός τετράποδου στρατού που αποδίδει δικαιοσύνη κατά το δοκούν του επικεφαλής του.


Ο Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς ("Νίτραμ") ιδροκοπεί για να μας μεταφέρει τη δραματική εσωτερική αναστάτωση μιας αλμοδοβαρικής φιγούρας, κέντρο βάρους μιας ελάχιστα πειστικής ιστορίας ζωόφιλης εκδίκησης. Ο δεξιοτέχνης, αλλά πάντα επιδερμικός και φιγουρατζής Μπεσόν δεν καταφέρνει ποτέ να τη στήσει σεναριακά στα πόδια της, τεντώνοντάς την πέρα από κάθε σημείο αντοχής, φορτώνοντάς τη νηπιακές αλληγορίες και πνίγοντάς τη με αχαλίνωτο συναισθηματισμό.

Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Dogman

1
  • Θρίλερ
  • 2023
  • Διάρκεια: 113 '
  • Λικ Μπεσόν

Η αστυνομία σταματάει στο δρόμο και συλλαμβάνει τον Ντάγκλας, έναν τραυματισμένο ανάπηρο ντυμένο γυναικεία, ο οποίος μεταφέρει με το φορτηγάκι του δεκάδες αδήλωτα σκυλιά. Στη φυλακή, θα διηγηθεί τη ζωή του στην ψυχολόγο Έβελιν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/5

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι αξέχαστοι ρόλοι της Άννας Παναγιωτοπούλου στο σινεμά

Αποχαιρετούμε μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.