Η Καλόγρια II

1,5

Σκοτεινά δωμάτια, πόρτες που τρίζουν, κόκαλα που τσακίζουν και κάθε λογής χιλιοφορεμένο horror κλισέ «στοιχειώνουν» ένα αχρείαστο σίκουελ.

Η Καλόγρια II κριτική

Γαλλία, δεκαετία ’50. Μια σειρά ακραίων όσο και ανεξήγητων δολοφονιών σε εκκλησίες και μοναστήρια υποχρεώνουν την Εκκλησία να αναλάβει δράση. Καλούν, τότε, τη μοναχή Αϊρίν να διαλευκάνει την υπόθεση, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως επέστρεψε μια σατανική ύπαρξη – εκείνη της δαιμονισμένης καλόγριας Βάλακ, την οποία η Αϊρίν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Τα 365 εκατομμύρια δολάρια που ανέλπιστα απέσπασε στο παγκόσμιο box office η πρώτη "Καλόγρια" (2018), ξεπερνώντας μάλιστα σε εισπράξεις κάθε άλλη ταινία από το franchise του "Καλέσματος", οδήγησαν σε αυτό το αναπόφευκτο –με οικονομικούς όρους–, αλλά παντελώς αχρείαστο –με καθαρά κινηματογραφικούς– σίκουελ. Σκοτεινά δωμάτια, πόρτες που τρίζουν, κόκαλα που τσακίζουν και κάθε λογής χιλιοφορεμένο horror κλισέ "στοιχειώνουν" την παραγωγή, η οποία θυμίζει περισσότερο κρυφτό σε escape room πάρα αγωνιώδη ταινία τρόμου. Μοναδική έκλαμψη αυθεντικότητας του σκηνοθέτη Μάικλ Τσάβες ("Η Κατάρα της Γιορόνα") η σκηνή στην οποία η Βάλακ αποκαλύπτεται στην Αϊρίν μέσα από τις σελίδες περιοδικών που βρίσκονται κρεμασμένα σε ένα κιόσκι. Μια πραγματικά αξιομνημόνευτη στιγμή, που χάνεται μέσα στην ακατάσχετη φλυαρία του υπόλοιπου φιλμ.

Αγγλία, ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Καλόγρια ΙΙ

The Nun II
1,5
  • Τρόμου
  • 20223
  • Διάρκεια: 110 '
  • Μάικλ Τσάβες

Έπειτα από μια σειρά ακραίων δολοφονιών σε εκκλησίες και μοναστήρια, η μοναχή Αϊρίν αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση που μοιάζει να έχει το στίγμα της δαιμονισμένης καλόγριας Βάλακ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
11/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.