Το Film School σε προσκαλεί να μάθεις την τέχνη του σινεμά

Ένα σεμινάριο κινηματογραφικής θεωρίας και πράξεις για όσους θέλουν να διδαχθούν τη μαγεία της 7ης τέχνης.

Σεμιναρια Σκηνοθεσιας

Το σεμινάριο είναι κατάλληλο για όποιον θέλει να εντρυφήσει στη σκηνοθεσία του Κινηματογράφου, πρώτα σε θεωρητικό επίπεδο όσον αφορά στην αποδόμηση και κατανόηση της γλώσσας του Κινηματογράφου και ύστερα σε πρακτικό επίπεδο, με τον κάθε μαθητή να σκηνοθετεί μια μικρού μήκους ταινία και τρία κινηματογραφικά πρότζεκτ κατά την διάρκεια του έτους. Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές και απόφοιτους κινηματογραφικών σχολών, σε ανθρώπους που ήδη εργάζονται στη βιομηχανία επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, σε ηθοποιούς που τους ενδιαφέρει να αναπτύξουν τη σκηνοθετική τους αντίληψη, αλλά και σε όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία πάνω στην κινηματογράφηση, καθώς η προσέγγιση και τα μαθήματα ξεκινούν με τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας. Ο κάθε σπουδαστής θα σκηνοθετήσει μια μικρού μήκους ταινία και τρία κινηματογραφικά πρότζεκτ.

Εισηγητής σεμιναρίου: Χρήστος Πυθαράς

Σεμιναρια Σκηνοθεσιας

Με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν:

 • Σκηνοθετήσει μια Μικρού Μήκους Ταινία
 • Σκηνοθετήσει μια κινηματογραφική άσκηση: Το Μονοπλάνο
 • Σκηνοθετήσει ένα κινηματογραφικό project: Το Προσωπικό
 •  Σκηνοθετήσει μια σκηνή στην τάξη στο πλαίσιο των Directing Workshops
 • Αναλάβει τα πόστα των οπερατέρ, ηχολήπτη, βοηθού σκηνοθέτη, σκηνογράφου και βοηθού παραγωγής σε σκηνές συνσπουδαστών τους
 • Συμμετάσχει σε 100 ώρες πρακτικού γυρίσματος κατά τη διάρκεια των Directing Workshops
 • Παρακολουθήσει 42 Masterclasses
 • Παρακολουθήσει 5 πρακτικά Workshops
 • Παρακολουθήσει πάνω από 410 προγραμματισμένες ώρες μαθήματος (82 συναντήσεις)
 • Προοπτική συμμετοχής στην παραγωγή μικρού και μεγάλου μήκους ταινιών και μουσικών βίντεο, εφόσον πραγματοποιηθούν γυρίσματα από τους συντελεστές του σεμιναρίου
 • Λάβει ενδεικτική φιλμογραφία των εισηγητών των masterclasses (90+ ταινίες

Έναρξη: 4 Νοεμβρίου 2023
Διάρκεια: 82 συναντήσεις / 410 ώρες
Μαθήματα: Σάββατο & Κυριακή, 14:00-19:00

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα highlights του Animasyros 2023

Καθώς ετοιμάζουμε βαλίτσες για τη μεγάλη γιορτή του animation στην Ερμούπολη, σταχυολογούμε όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στη μεγάλη οθόνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
22/09/2023

Μια διαφορετική προβολή της "Λάμψης" του Κιούμπρικ

Με αφορμή τη μετάφραση ενός διάσημου βιβλίου του Μαρκ Φίσερ, τα θερινά Παναθήναια φιλοξενούν ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό event.

Ράδιο Μετρονόμ

Μια ιστορία αγάπης και μια άλλη ενηλικίωσης δίνουν τα χέρια σε ένα βραβευμένο στις Κάννες κοινωνικό δράμα στην παράδοση της στιβαρής, ρεαλιστικής ρουμάνικης σχολής.

Κάρμεν

Η ιστορία του Προσπέρ Μεριμέ αναζητείται στα βάθη μιας ποζάτης και αυτάρεσκης μείξης βιντεοκλίπ, μοντέρνου μιούζικαλ και παλιομοδίτικου μελοδράματος.

Οι Αναλώσιμοι 4

Η φτήνια της παραγωγής, ο σεναριακός αχταρμάς και η αφηγηματική αναληθοφάνεια βγάζουν μάτι, μιας και η συνταγή της χαβαλεδίτζιδικης κλοτσοπατινάδας με πατίνα βιντεοκασέτας των 80s έχει καταντήσει πλέον ανυπόφορα βασανιστική.

Το Βιβλίο των Θαυμάτων

Δακρύβρεχτο μελό γεμάτο πραγματολογικές, συναισθηματικές και κινηματογραφικές αφέλειες, επιτηδευμένο από το πρώτο έως το τελευταίο πλάνο.

Γελώντας στο Αφγανιστάν

Το γέλιο μπορεί να σώσει τον κόσμο; Ένα ουμανιστικό σινε-χρονικό που δεν φοβάται να "λερώσει τα χέρια του" αναζητάει τις απαντήσεις της ιστορίας, της πολιτικής και της τέχνης.