Έρευνα Πάνω Σε Ένα Κρατικό Σκάνδαλο

2,5

Μια μίξη crime θρίλερ στο πνεύμα του Μάικλ Μαν και πολιτικά οξυδερκούς δημοσιογραφικού δράματος, το οποίο αδικείται από τη σεναριακή φλυαρία.

Έρευνα Πάνω Σε Ένα Κρατικό Σκάνδαλο κριτική

Το 2015 βρέθηκαν στην καρδιά του Παρισιού επτά ολόκληροι τόνοι κάνναβης, με τους ιδιοκτήτες τους να είναι άφαντοι. Αμέσως μετά ένας πληροφοριοδότης επικοινώνησε με δημοσιογράφο για να του εκμυστηρευτεί πως όχι μόνο γνωρίζει σε ποιον ανήκουν τα ναρκωτικά, αλλά έχει και αποδείξεις πως πίσω από αυτά βρίσκεται το ίδιο το γαλλικό κράτος. Η απίθανη ιστορία καταγράφεται στο βιβλίο "L’Infiltré" (Εμανουέλ Φανστέν), από το οποίο και εμπνέεται ο σκηνοθέτης Τιερί ντε Περετί ("Ο Κορσικανός"). Ένας ικανός στιλίστας και ατμοσφαιρικός αφηγητής, ο οποίος σμιλεύει ένα α λα Μάικλ Μαν crime θρίλερ όσον αφορά το ύφος του φιλμ, αλλά πάσχει σε επίπεδο δραματουργίας.

Το ενδιαφέρον διατηρείται αμείωτο όσο η ταινία επιμένει στη διερεύνηση της αλληλεξάρτησης μεταξύ επίσημης εξουσίας και παρακράτους. Ο Ντε Περετί εξάλλου υπογραμμίζει πως η κρατική διαφθορά δεν περιορίζεται σε άπληστες μονάδες, αλλά συνιστά απότοκο μιας ευρύτερα ανήθικης νοοτροπίας. Όσο όμως κι αν ευστοχούν οι νοηματοδοτήσεις της ταινίας, αδικείται από τον διεκπεραιωτικό χαρακτήρα των κυρίαρχων και ενίοτε εξαντλητικών διαλόγων, οι οποίοι επιπλέον αποστερούν την ένταση από ένα, στα χαρτιά, αγωνιώδες θρίλερ.

Γαλλία. 2021. Διάρκεια: 121΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Έρευνα Πάνω σε ένα Κρατικό Σκάνδαλο

Enquête Sur un Scandale d' État
2,5
  • Αστυνομική
  • 2021
  • Διάρκεια: 121 '
  • Τιερί ντε Περετί

Ένας δημοσιογράφος με τη βοήθεια ενός πληροφοριοδότη καλείται να διασταυρώσει τα στοιχεία που αποκαλύπτουν πως το γαλλικό κράτος βρίσκεται πίσω από ένα τεράστιο κύκλωμα εμπορίου ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
10/05/2024

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.