Ο Θεός Είναι Μια Σφαίρα

1,5

Γραφικά βίαιη περιπέτεια, η οποία καταφεύγει σε διαρκείς υπερβολές για να περιγράψει επιδερμικά ένα σκοτεινό και αμοραλιστικό σύμπαν.

O theos einai mia sfaira

Ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, ο οποίος κληρονόμησε μικρό μέρος από το ταλέντο των γονιών του (Τζον Κασσαβέτης και Τζίνα Ρόουλαντς), ο Νικ μπορεί να βρεθεί πίσω από την κάμερα για ένα δακρύβρεχτο μελόδραμα ("Το Ημερολόγιο"), μια απρόσωπη κωμωδία ("Η Αδελφή μου κι Εγώ") ή ένα αιματοβαμμένο αστυνομικό θρίλερ όπως το "Ο Θεός Είναι Μια Σφαίρα", διασκευή του βασισμένου σε αληθινά γεγονότα μυθιστορήματος του Μπόστον Τέραν "God is a bullet".

Σ’ αυτό μια σατανική σέχτα σκοτώνει τη γυναίκα και απάγει την κόρη του αστυνομικού Μπομπ Χαϊτάουερ. Καθώς η επίσημη έρευνα δεν αποδίδει καρπούς, εκείνος παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και με τη βοήθεια της Κέιζ Χάρντιν, της μόνης γυναίκας που ξέφυγε από την αίρεση, ξεκινούν μια απελπισμένη αναζήτηση.

Ακολουθεί μια ξεχειλωμένης διάρκειας βίαιη περιπέτεια, η οποία καταφεύγει σε διαρκείς υπερβολές για να περιγράψει επιδερμικά ένα σκοτεινό και αμοραλιστικό σύμπαν. Οι δυο βασανισμένοι βασικοί χαρακτήρες της δεν πείθουν ως τα "αθώα με βρόμικα χέρια" θύματά του και η περισσή γραφικότητα αποδεικνύεται τελικά μια εκβιαστική ευκολία.

ΗΠΑ, Μεξικό. 2023. Διάρκεια: 156΄. Διανομή: THE FILM GROUP

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Θεός Είναι Μια Σφαίρα

God Is a Bullet
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 156 '
  • Νικ Κασσαβέτης

Μια σατανική σέχτα σκοτώνει τη γυναίκα και απάγει την κόρη του αστυνομικού Μπομπ Χαϊτάουερ. Καθώς η επίσημη έρευνα δεν αποδίδει καρπούς, εκείνος παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και με τη βοήθεια της Κέιζ Χάρντιν, της μόνης γυναίκας που ξέφυγε από την αίρεση, ξεκινούν μια απελπισμένη αναζήτηση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
11/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.