Το "Blaga’s Lessons" σάρωσε στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι

Το βουλγάρικο δράμα "Blaga’s Lessons" ήταν ο θριαμβευτής της διοργάνωσης, αποσπώντας τα βραβεία καλύτερης ταινίας και καλύτερης ηθοποιού.

Blagas lessons

Η βουλγάρικη ταινία "Blaga’s Lessons" του  Στέφαν Κομαντάρεφ κατέκτησε την Κρυστάλλινη Σφαίρα για Καλύτερη Ταινία και 25.000 δολλάρια στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι, ενώ η πρωταγωνίστριά το, Ελι Σκόρτσεβα βραβεύτηκε για την εξαιρετική ερμηνεία της. Η ταινία, σύφωνα με τον Κομαντάρεφ, είναι ένας φόρος τιμής στους γονείς του σκηνοθέτη και συνολικά σε αυτή τη γενιά, η οποία υπέφερε από την σκληρή μετάβαση προς μια καπιταλιστική κοινωνία

Περισσότεροι απο 100 χιλιάδες θεατές συγκεντώθηκαν φέτος στο Κάρλοβι Βάρι για να παρακολουθήσουν 185 ταινίες, 36 παγκόσμιες πρεμιέρες και 445 προβολές. Απανωτά sold out, από την προβολή του "Master and Commander: Στα Πέρατα του Κόσμου" με τον Ράσελ Κρόου, ο οποίος παρέλαβε τιμητική Κρυστάλλινη Σφαίρα για την καλλιτεχνική του συνεισφορά, μέχρι τα γιαπωνέζικα αριστουργήματα του Γιασούζο Μασουμούρα και το αφιέρωμα στην ηθοποιό Ντανιέλα Κολάροβα, το τσέχικο κοινό απέδειξε ακόμα μια φορά την αγάπη του για τη μεγάλη οθόνη, γι αυτό και το συγκεκριμένο σινε-event διατηρεί το κύρος του εδώ και έξι δεκαετίες. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ προβλήθηκαν νέες ταινίες σε εξέλιξη (works in progress),  παρουσιάστηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα, δόθηκαν χορηγούμενα βραβεία για την στήριξη νέων δημιουργών κ.α.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.