"Challengers": Η νέα ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο ανοίγει το Φεστιβάλ της Βενετίας

Η σέξι αθλητική κωμωδία του πάντα προκλητικού Ιταλού σκηνοθέτη, με πρωταγωνίστρια την Ζεντάγια, κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο 80ό Φεστιβάλ της Βενετίας.

Challengers trailer

Στο πολυαναμενόμενο "Challengers" η Ζεντάγια πρωταγωνιστεί ως πρωταθλήτρια του τένις Τάσι Ντάνκαν, η οποία μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό γίνεται πρωπονήτρια και βοηθάει τον συζυγό της Αρτ (Μάικ Φάιστ) να επιστρέψει δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο μετά από μια σειρά κακών επιδόσεων. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο τελευταίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κολλητό του και πρώην της Τάσι, Πάτρικ (Τζος Ο' Κόνορ), με αποτέλεσμα οι τρεις τους να καταλήγουν σε ένα ερωτικό τρίγωνο. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Λούκα Γκουαντανίνο ("Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου", "Suspiria") πρόκειται για "μια μοντέρνα, τολμηρή ιστορία νεανικότητας, αγάπης και δύναμης. Η Ζεντάγια, ο Τζος και ο Μάικ είναι απόλυτα πρωτότυποι και φρέσκοι, ενώ φέρνουν στην οθόνη μια ενέργεια που δεν έχετε ξαναδεί".

Πέρσι ο Γκουαντανίνο κέρδισε το Αργυρό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ της Βενετίας για το "Μέχρι το Κόκκαλο", ίσως γι αυτό φέτος η νέα ταινία του επελέγη να προβληθεί στο φεστιβάλ εκτός συναγωνισμού. "Ο Λούκα Γκουαντανίνο είναι από τους λίγους Ιταλούς σκηνοθέτες που συνηθίζουν να συνεργάζονται με Ιταλούς και ξένους ηθοποιούς, πετυχαίνοντας πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα. Ακόμα και όταν κάνει γυρίσματα στο εξωτερικό, όπως για την ταινία "Challengers" λέει χαρακτηριστικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μόστρα Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, ενώ προσθέτει πως η ταινία, γεμάτη ειρωνία και αισθησιασμό, πραγματεύεται θέματα όπως η αγάπη, η φιλία και ο αντρικός ανταγωνισμός.

Το σενάριο υπογράφει ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Τζάστιν Κουρίτζκις, ο οποίος έχει διασκευάσει κινηματογραφικά το "Queer" του Γουίλιαμ Μπάροουζ, επόμενο κινηματογραφικό σχέδιο του Γκουαντανίνο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".