Τα 5+1 highlights του 7ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στη διοργάνωση που ανάβει τους προβολείς της.

Αργεντινή, 1985 Ισπανόφωνο2 «Αργεντινή, 1985»

Ανακαλύψτε τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε από το αγαπημένο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου, το οποίο επιστρέφει για 7η χρονιά από 25 έως 31/5 σε Αελλώ Cinemax, Ελληνίς Cinemax, Ινστιτούτο Θερβάντες, Ελληνοαμερικανική Ένωση και Exile Room. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

"Αργεντινή, 1985"

Argentina, 1985

Ο πολύπειρος Ρικάρντο Νταρίν πρωταγωνιστεί στο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα δράμα του Σαντιάγκο Μίτρε που διεκδίκησε Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας. Η υπόθεση στρέφεται γύρω από τη νομική ομάδα που τόλμησε να κοντραριστεί με τη στρατιωτική δικτατορία της Αργεντινής, σε μια ριψοκίνδυνη απόπειρα απόδοσης δικαιοσύνης στα θύματα της χούντας.

"Μέσα από τις Σκιές"

Μέσα από τις Σκιές Ισπανόφωνο
@Mikel Larrea ALTA

Ο βραβευμένος Φέλιξ Βισκαρέτ ταξιδεύει στην Αθήνα για να παρουσιάσει την κινηματογραφική διασκευή του στο ομώνυμο βιβλίο του Χουάν Χοσέ Μιγιάς. Κεντρικός ήρωας είναι ένας άντρας ο οποίος αποφασίζει παρορμητικά να κρυφτεί σε μια ντουλάπα που πρόκειται να μεταφερθεί. Εκείνη καταλήγει στο διαμέρισμα ενός ζευγαριού, το οποίο ο πρωταγωνιστής αποφασίζει να παρακολουθήσει κρυφά.

"75 Μέρες"

75 Μέρες Ισπανόφωνο

Ένα αγωνιώδες θρίλερ εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία. Το 1992 στο Αλκάσερ, μια μικρή ισπανική πόλη, τρία έφηβα κορίτσια εξαφανίζονται ένα βράδυ ενώ προσπαθούν να φτάσουν με οτοστόπ σε ένα σχολικό πάρτι στο διπλανό χωριό. Παραμένουν αγνοούμενες, ώσπου 75 μέρες μετά βρίσκονται τα πτώματά τους, χωρίς κανένα άλλο στοιχείο γύρω τους.

"Ραμόνα"

Ramona Ισπανόφωνο

Ρομαντικές παρεξηγήσεις με επίκεντρο έναν κεραυνοβόλο μα "παράνομο" έρωτα, που βρίσκει μια νεαρή ηθοποιό τη στιγμή που μετακομίζει στη Μαδρίτη με το σύντροφό της και μία μέρα πριν από μία κρίσιμη ακρόαση. Το πρόβλημα; Ο άντρας που ερωτεύεται είναι ο σκηνοθέτης που πρέπει να συναντήσει.

"Η Πτώση"

Το γυρισμένο και στην Ελλάδα αθλητικό δράμα, που εμπνέεται από την πραγματικότητα, θέλει την Κάρλα Σόουζα (του τηλεοπτικού "How to Get Away with Murder") στο ρόλο μιας πρωταθλήτριας καταδύσεων, η οποία λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας έρχεται αντιμέτωπη με ένα σοκαριστικό δίλημμα.

"Μπλακάουτ"

Blackaout Ισπανόφωνο

Δύο κορυφαίοι Ισπανοί δημιουργοί, οι Ροντρίγκο Σορογκογιέν ("Κανείς δεν Μπορεί να μας Σώσει") και Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ ("Το Μικρό Νησί"), υπογράφουν τα δύο επεισόδια της σειράς "Μπλακάουτ" που παρουσιάζονται στο πλαίσιο του Ισπανόφωνου. Η μίνι σειρά των συνολικά πέντε αυτοτελών επεισοδίων, η οποία βασίζεται στο podcast "Το Μεγάλο Μπλακάουτ", οραματίζεται τις συνέπειες ενός κόσμου χωρίς τεχνολογία. Εσείς, πόσο θα αντέχατε;

Περισσότερες πληροφορίες

Αελλώ Cinemax

Πατησίων 140

Ελληνίς Cinemax

Λεωφ. Κηφισίας 29, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.