Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/5

Η αρχή του τέλους για το δεκαεξαβάλβιδο franchise προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Fast X «Fast X»

Η αρχή του τέλους για το δεκαεξαβάλβιδο franchise προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Fast X

Ο Τζέισον Μομόα κάνει κόντρες με την παρέα του Βιν Ντίζελ. Το "Fast & Furious", ένα από τα πλέον επιτυχημένα franchise όλων των εποχών, με αθροιστικά κέρδη που αγγίζουν τα 6,5 δισ. δολάρια, ετοιμάζεται να "παρκάρει" οριστικά. Θα το κάνει όμως όπως του αρμόζει, δηλαδή σε δύο καταιγιστικά μέρη και με το πρώτο κεφάλαιο να τιτλοφορείται "Fast X". O "πατριάρχης" της αυτοκινητο-συμμορίας Ντόμινικ Τορέτο (Βιν Ντίζελ) μαθαίνει πως η Σάιφερ (Σαρλίζ Θερόν) εξαπολύει εναντίον του έναν νέο αμείλικτο εχθρό, ο οποίος θέλει να τον εξολοθρεύσει (Τζέισον Μομόα). Οικεία κατάσταση για τον Τορέτο, ο οποίος ωστόσο αυτήν τη φορά θα πρέπει να ξεπεράσει εαυτόν εάν θέλει να προστατέψει την οικογένειά του.

Το Τεστ

Ισπανική κωμωδία γύρω από μια ερώτηση εκατομμυρίων. Ένα παντρεμένο ζευγάρι 30ρηδων αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, όταν ξαφνικά προκύπτει μια ευκαιρία για να καλυτερέψει η ζωή τους. Ένας φίλος τους προτείνει να πάρουν μέρος σε ένα ψυχολογικό τεστ προσωπικότητας το οποίο έχει φτιάξει η σύντροφός του – μια γκουρού της αυτοβοήθειας. Η ιδιαιτερότητα του τεστ, όμως, είναι ότι αποτελείται από μία και μόνο ερώτηση: "Τι θα προτιμούσατε; Εκατό χιλιάδες ευρώ στο χέρι ή ένα εκατομμύριο ευρώ σε δέκα χρόνια;". Η προσπάθεια να δώσει μία απάντηση το ζευγάρι τους οδηγεί σε απροσδόκητα μονοπάτια και κωμικές παρεξηγήσεις.

Ο Τελευταίος Χορός

Δραμεντί του Σεντρίκ Κλαπίς. Ο δρόμος προς την αυτογνωσία και την ανάκτηση της χαμένης ευτυχίας μιας μπαλαρίνας η οποία αναζητά ένα νέο τρόπο να βλέπει τη ζωή, όταν διαδοχικά τραυματίζεται σοβαρά επί σκηνής και ανακαλύπτει πως ο σύντροφός της τήν απατά με την αναπληρώτρια χορεύτριά της.

Σιμόν Βέιλ: Η Γυναίκα του Αιώνα

Η Ελσά Ζιλμπερσταΐν είναι η κορυφαία Γαλλίδα πολιτικός. Τα πορτρέτο της εμβληματικής γυναίκας μέσα από τις κομβικές εμπειρίες των παιδικών χρόνων, τις ιστορικές πολιτικές μάχες και τις οδυνηρές προσωπικές τραγωδίες.

Ο Σοφέρ της Κυρίας Μαντλέν

Ο Ντανί Μπουν συγκινητικός ταξιτζής. Ένας φαινομενικά δύστροπος αλλά κατά βάθος συναισθηματικός οδηγός ταξί, παίρνει κούρσα μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία του ζητά να περάσουν με το αμάξι από διαφορετικά σημεία του Παρισιού. Καθώς περνούν από το ένα μέρος το άλλο, η κυρία αποκαλύπτει προσωπικά βιώματά της σε κάθε τοποθεσία ξετυλίγοντας το παρελθόν της και έτσι, δίνοντας τον τόνο σε μια διαδρομή που δε θα ξεχάσουν ποτέ.

Νυρεμβέργη

Ρώσικο δράμα με φόντο τη διάσημη δίκη. Ένας νεαρός βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει την ΕΣΣΔ ως μεταφραστής στην επονομαζόμενη "Δίκη του Αιώνα", η οποία δικάζει τους κατηγορούμενους ναζί για τα εγκλήματά τους. Ο ίδιος, ωστόσο, έχει μια ακόμα αποστολή: να αναζητήσει το χαμένο αδερφό του που εξαφανίστηκε το 1942.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.