Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος μάς συστήνει το Nollywood Travel Film Festival

Ένα τριήμερο φεστιβάλ που μας φέρνει πιο κοντά στην κινηματογραφική βιομηχανία της Νιγηρίας, μέσα από 5 μεγάλου μήκους ταινίες πρόσφατης παραγωγής, αλλά και ένα πρόγραμμα 10 μικρού μήκους ταινιών.

'Here love lies' 'Here love lies'

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος φέρνει στην Αθήνα το Nollywood Travel Film Festival, ένα τριήμερο φεστιβάλ που φιλοδοξεί να μας συστήσει την, άγνωστη εν πολλοίς, κινηματογραφική βιομηχανία της Νιγηρίας. Το Νόλιγουντ είναι για τη Νιγηρία ό,τι είναι το Μπόλιγουντ για την Ινδία και, κατ' αναλογία, το Χόλιγουντ για την Αμερική: πρόκειται για μια ακμάζουσα και επικερδή κινηματογραφική βιομηχανία στην Αφρική, με πλούσια ετήσια παραγωγή.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 10-12 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας), εκλεκτούς καλεσμένους από το Νόλιγουντ, ενώ στους θεατές θα προσφέρονται ποτά και finger food. Στην Ταινιοθήκη θα πάρουμε μια μικρή αλλά αντιπροσωπευτική γεύση της κινηματογραφικής παραγωγής του Νόλιγουντ μέσα από 5 μεγάλου μήκους ταινίες πρόσφατης παραγωγής, αλλά και ένα πρόγραμμα 10 μικρού μήκους ταινιών. 

Foreigners God
"Foreigners God"

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του φεστιβάλ, που διεξάγεται εδώ και 6 χρόνια, "το Νόλιγουντ ταξιδεύει ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας από ανεξάρτητες τοπικές παραγωγές της Νιγηρίας, μέχρι ταινίες που αποτελούν μεγάλες συμπαραγωγές με εταιρείες διεθνούς εμβέλειας, έχοντας αποσπάσει σημαντικές υποψηφιότητες για βραβεία. Το Νόλιγουντ απασχολεί περισσότερους από 1 εκατομμύριο εργαζόμενους, με έσοδα πάνω από 2 δις δολάρια ετησίως από τα εισιτήρια που κόβει στα σινεμά, τα DVD, τα  τηλεοπτικά δικαιώματα, τα πνευματικά δικαιώματα και τα τέλη που εισπράττει, δίνοντας σημαντικά κίνητρα σε δημιουργικούς καλλιτέχνες να ασχοληθούν με το σινεμά".

Kamsi
"Kamsi"

Στον χαιρετισμό του, ο ιδρυτής του Nollywood Travel Film Festival Μykel Parish Ajaere γράφει, μεταξύ άλλων ότι "το Φεστιβάλ επιστρέφει στην Αθήνα για την δεύτερη του διοργάνωση στην Ελλάδα, με ένα προσεκτικά επιλεγμένο πρόγραμμα ταινιών εξαιρετικών Νιγηριανών δημιουργών. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Παρασκευή με την απονομή των βραβείων και μια μουσική βραδιά με την εκπληκτική Veentage Band".

Sista
"Sista"

Το πρόγραμμα

10/5

5.30-6.30 μ.μ.: Happy Hour (Free Drinks + Food)

6.30 μ.μ. | "Obara'm" του Κεϊγιόντ Κασούμ (99')  
Μια ανερχόμενη μουσικός, έρχεται αντιμέτωπη με τον εαυτό της και τα λάθη του παρελθόντος, μετά τον θάνατο του αποξενωμένου πατέρα της. Mία ιστορία για την οικογένεια, την αγάπη και τη μουσική.

Obara'm
"Obara'm"

8.00 μ.μ. | "Sista" της Biodun Stephen 
Μια μητέρα που μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της ζει έναν εφιάλτη όταν ο πατέρας των παιδιών επιστρέφει στη ζωή τους και μονοπωλεί το ενδιαφέρον τους. Εμπνευσμένη από τη ζωή της μητέρας της, η σκηνοθέτρια αφιερώνει την ταινία στις γυναίκες που παλεύουν μόνες να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή στα παιδιά τους.

Sista
"Sista"

11/5

6 μ.μ. | "Here love lies" της Τόουπ Οσίν (131') 
Σε αναζήτηση του απόλυτου έρωτα, μια ταξιδιωτική μπλόγκερ και νεαρή μητέρα, ξεκινά μία ρομαντική σχέση στα social media με έναν αμερικάνο ξεναγό. Σε ένα ταξίδι στις ΗΠΑ, η συνάντησή τους ανοίγει πόρτες που ούτε καν φαντάζονταν.

Here love lies
"Here love lies"

8.30 μ.μ. | "Kamsi" του Ουζοντίνμα Οκπέτσι (60')
Ένας στοργικός πατέρας, μένει μόνος μετά τον θάνατο της γυναίκας του, όμως 13 μήνες μετά, μαζί με την οκτάχρονη κόρη του πέφτουν θύματα ενός βίαιου εγκλήματος. Η μικρή χρειάζεται επειγόντως εγχείρηση αλλά λεφτά δεν υπάρχουν.

Kamsi
"Kamsi"

9.30 μ.μ. | 10 μικρού μήκους ταινίες (90')

12/5

7 μ.μ. | "Foreigners God" του Ίφαν Ιφεάνι Μίχαελ (118')
Στην αποικιακή Νιγηρία, ένας άγγλος φωτογράφος, ερωτεύεται μία γυναίκα που κατηγορείται ως μάγισσα και ζει υπό ζωώδεις συνθήκες.

Foreigners God
"Foreigners God"

9 μ.μ. | Τελετή λήξης/Βραβεία (Μόνο με προσκλήσεις)
10 μ.μ. | Dinner & Music Concert (Μόνο με προσκλήσεις)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πανηγυρικό queer φινάλε στο "Σινεμά στο Κέντρο"

Οι προβολές που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελλάδος ετοιμάζονται να ρίξουν πανηγυρικά αυλαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
24/04/2024

Fundamentals of Cinema: Η "Αποκάλυψη Τώρα Redux" του Φράνσις Φόρντ Κόπολα στον Δαναό

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μάς μεταφέρει στην καρδιά της κόλασης του Βιετνάμ και του αμερικανικού συλλογικού τραύματος.

Ο μικρομηκάς Νίκος Κολιούκος στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο σκηνοθέτης με την ταινία "Το Χάος που Άφησε Πίσω της" συμμετέχει στο τμήμα La Cinef.

Το Ταινιόραμα στο Άστυ επιστρέφει "φορτωμένο" αριστουργήματα

Ο ετήσιος σινεφίλ μαραθώνιος στο υπόγειο της πλατείας Κοραή πλησιάζει.

Μια σπουδαία τιμή στην Αντουανέττα Αγγελίδη από τα Anthology Film Archives

Η κορυφαία δημιουργός τιμάται με ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στο χώρο του πειραματικού σινεμά.

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.