Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα σινεμά το Μάιο

Ο πρώτος μήνας της καλοκαιρινής σεζόν ξεκινά δυναμικά και με τα θερινά σινεμά ανοιχτά. Ανακαλύψτε τους τίτλους που δε βλέπουμε την ώρα να βρεθούν στις μαρκίζες.

Fast X «Fast X»

Ο πρώτος μήνας της καλοκαιρινής σεζόν ξεκινά δυναμικά και με τα θερινά σινεμά ανοιχτά. Ανακαλύψτε τους τίτλους που δε βλέπουμε την ώρα να βρεθούν στις μαρκίζες.

Επιστροφή στη Σεούλ (11/5)

Μία από τις καλύτερες arthouse ταινίες της χρονιάς, καταφτάνει στη μεγάλη οθόνη έχοντας στις αποσκευές της τη Χρυσή Αθηνά, δηλαδή το βραβείο καλύτερης ταινίας από το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας". Κεντρική ηρωίδα η Φρέντι, μια Γαλλίδα με καταγωγή από την Ασία, η οποία αποφασίζει να ταξιδέψει κρυφά στη Νότια Κορέα ώστε να γνωρίσει τους βιολογικούς γονείς της. Εκεί, έρχεται αντιμέτωπη με μια νομική ιδιοτροπία. Για να έχει δικαίωμα συνάντησης με τους ανθρώπους που οδήγησαν στη γέννησή της, πρέπει και οι δύο να δώσουν συγκατάθεση. Τότε ξεκινά μια πραγματική οδύσσεια αυτογνωσίας, την οποία σκηνοθετεί άψογα ο Ντέιβι Τσου και ενσαρκώνει αποστομωτικά η πρωτοεμφανιζόμενη Παρκ Τζι-Μιν.

Ρένφιλντ (11/5)

Ο υποκριτικός χαμαιλέων Νίκολας Κέιτζ προσθέτει ακόμα έναν ιδιοσυγκρασιακό ρόλο στη φιλμογραφία του, ενσαρκώνοντας τον Κόμη Δράκουλα. Ο υπερηχητικός ηθοποιός, βέβαια, έχει πρότερη πείρα σε ρόλος βρυκόλακα, καθώς έχει ενσαρκώσει ξανά βαμπίρ στο cult "Έρωτας με την Πρώτη Δαγκωματιά" (Ρόμπερτ Μπίερμαν, 1989). Εν προκειμένω, ο σκηνοθέτης Κρις ΜακΚέι ("Η Ταινία LEGO Batman", "The Tomorrow War") αφηγείται την ιστορία του αιμοδιψή Δράκουλα από τη μεριά του υπάκουου βοηθού του, Ρένφιλντ (Νίκολας Χουλτ). Ο υπηρέτης, ύστερα από χρόνια που φέρει εις πέρας κάθε τρελή επιθυμία του Κόμη, αποφασίζει επιτέλους να ανεξαρτητοποιηθεί. Απόφαση η οποία, αναπόφευκτα, δεν αρέσει καθόλου στον Άρχοντα του Σκότους, ο οποίος δε φημίζεται για τη ψυχραιμία του...

Fast X (18/5)

Το "Fast & Furious", ένα από τα πλέον επιτυχημένα franchise όλων των εποχών, με αθροιστικά κέρδη που αγγίζουν τα 6,5 δισ. δολάρια, ετοιμάζεται να "παρκάρει" οριστικά. Θα το κάνει όμως όπως του αρμόζει, δηλαδή σε δύο καταιγιστικά μέρη και με το πρώτο κεφάλαιο να τιτλοφορείται "Fast X". O "πατριάρχης" της αυτοκινητο-συμμορίας Ντόμινικ Τορέτο (Βιν Ντίζελ) μαθαίνει πως η Σάιφερ (Σαρλίζ Θερόν) εξαπολύει εναντίον του έναν νέο αμείλικτο εχθρό, ο οποίος θέλει να τον εξολοθρεύσει (Τζέισον Μομόα). Οικεία κατάσταση για τον Τορέτο, ο οποίος ωστόσο αυτήν τη φορά θα πρέπει να ξεπεράσει εαυτόν εάν θέλει να προστατέψει την οικογένειά του.

Η Μικρή Γοργόνα (25/5)

Η Disney συνεχίζει τις φιλόδοξες live-action διασκευές κλασικών ταινιών κινουμένων σχεδίων της, και σειρά έχει η ήδη πολυσυζητημένη, για τους λάθος λόγους, "Μικρή Γοργόνα". Και λέμε λάθος, διότι "σάλο" έχει προκαλέσει το γεγονός ότι εδώ πρόκειται να δούμε την πρώτη (σε live-action) Αφροαμερικανή πριγκίπισσα του στούντιο, την οποία ενσαρκώνει η Χάλι Μπέιλι. Λες και μυθικά πλάσματα, όπως οι γοργόνες, έχουν εξ ορισμού συγκεκριμένα φυλετικά χαρακτηριστικά… Εν πάση περιπτώσει, η ιστορία είναι οικεία σε όλους χάρη στο animation του 1989: ερωτευμένη με έναν πρίγκιπα (Τζόνα Χάουερ-Κινγκ), η γοργόνα Άριελ ζητά από μια μάγισσα του βυθού να την κάνει θνητή, αλλά το τίμημα της μεταμόρφωσης είναι βαρύ. Η παραγωγή έρχεται με αξιώσεις, αφού έχει τον έμπειρο Ρομπ Μάρσαλ στην καρέκλα του σκηνοθέτη ("Αναμνήσεις μιας Γκέισας", "Σικάγο") και πρωταγωνιστές, μεταξύ άλλων, τη Μελίσα ΜακΚάρθι (ως μοχθηρή μάγισσα Ούρσουλα) και τον οσκαρικό Χαβιέρ Μπαρδέμ στο ρόλο του βασιλιά του βυθού και πατέρα της πριγκίπισσας Άριελ. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως στο live-action πρόκειται ν’ ακούσουμε όχι μόνο τα κλασικά τραγούδια του πρωτότυπου σάουντρακ αλλά και τέσσερα ολοκαίνουργια, τα οποία υπογράφει η διάνοια των μιούζικαλ Λιν-Μανουέλ Μιράντα.

Μπάσταρδα (25/5)

Τα ηδονικά "Μπάσταρδα", το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του ανθρώπου-πολυεργαλείο Νίκου Πάστρα, το οποίο έκανε πρεμιέρα με sold out προβολές στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ξεσηκώνοντας έντονες συζητήσεις, αποτελεί ένα από τα ελληνικά στοιχήματα της σεζόν. Αναπόφευκτο, αν σκεφτούμε πως η ταινία αφορά τις σεξουαλικές και μη κραιπάλες μιας παρέας νεαρών ενηλίκων, οι οποίοι περνούν τις μέρες τους σε ένα απομονωμένο σπίτι που θυμίζει κοινόβιο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/4)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.