Η Ταινία LEGO Batman

3

Διασκεδαστικό, σπιρτόζικα γραμμένο αλλά και υπερφορτωμένο με γκαγκ κι εφέ spin off της απολαυστικής «Ταινίας LEGO».

Η Ταινία LEGO Batman

Διασκεδαστικό, σπιρτόζικα γραμμένο αλλά και υπερφορτωμένο με γκαγκ κι εφέ spin off της απολαυστικής «Ταινίας LEGO».

Η Ταινία LEGO Batman - εικόνα 1

Ξεκινώντας από το διάσημο παιδικό παιχνίδι κατασκευών, οι δημιουργοί του «Βρέχει Κεφτέδες» και σκηνοθέτες του «21 Jump Street», Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ, έχτισαν το 2014 ένα δικό τους κινηματογραφικό σύμπαν με άμεσες παραπομπές στην κοινωνία της κατανάλωσης, των μονοπωλίων και της ελεγχόμενης πληροφόρησης. Το σινεφίλ, «αντιεξουσιαστικό» και σαρκαστικού χιούμορ animation «Η Ταινία LEGO» μάζεψε 470 εκατ. δολάρια παγκοσμίως και, εκτός από το σίκουελ που ετοιμάζει ο Μάικ Μίτσελ («Οι Ευχούληδες») για το 2019, γέννησε ένα πιστό στο ύφος του spin off με ήρωα τον μοναχικό κι εγωπαθή Μπάτμαν.

Η Ταινία LEGO Batman - εικόνα 2

Με πέντε σεναριογράφους και τον πρωτοεμφανιζόμενο Κρις ΜακΚέι (επικεφαλής animator στην «Ταινία LEGO») να αναλαμβάνει τα σκηνοθετικά καθήκοντα, καθώς οι Λορντ και Μίλερ είναι απασχολημένοι με την παρθενική ταινία της Χαν Σόλο μυθολογίας, η πρώτη τούβλινη περιπέτεια του Σκοτεινού Ιππότη περιστρέφεται γύρω από το θέμα της οικογένειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Κάθε άλλο παρά οπαδός τους, ο Μπάτμαν (με τη φωνή του Γουίλ Άρνετ) καλείται εδώ να αντιμετωπίσει όχι μόνο τους κακοποιούς της Γκόθαμ Σίτι, οι οποίοι συνασπίζονται υπό την αρχηγία του Τζόκερ (Ζακ Γαλιφιανάκης), αλλά και τη νέα (σέξι) αρχηγό της αστυνομίας (Ροζάριο Ντόουσον), που προσπαθεί να περιορίσει την ανεξέλεγκτη δράση του, όπως και τα πατρικά του καθήκοντα, καθώς ο ίδιος υιοθετεί… κατά λάθος ένα υπάκουο ορφανό αγόρι (Μάικλ Σέρα).

Λιγότερο πολιτικός απ’ ό,τι η «Ταινία LEGO» λοιπόν, αλλά εξίσου cool σε χιούμορ και γεμάτος σινεφίλ και comic αναφορές, ο animated «Batman» είναι μια σπιρτόζικη σάτιρα των χολιγουντιανών υπερηρωικών κλισέ. Φορτωμένος υπερβολικά με ψηφιακά εφέ και φασαριόζικη δράση, διαθέτει γνήσιο αυτοσαρκασμό, εμπνευσμένες ατάκες και μια αξέχαστη πινακοθήκη διασκεδαστικότατων χαρακτήρων (κορυφαίος ο Άλφρεντ του Ρέιφ Φάινς), που πλαισιώνουν τον… σχεδόν δραματικών διαστάσεων Μασκοφόρο Εκδικητή.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ταινία LEGO Batman

The LEGO Batman Movie
3
  • Animation
  • 2017
  • Διάρκεια: 104 '
  • Κρις ΜακΚέι

Παράλληλα με τους κακοποιούς της Γκόθαμ Σίτι, οι οποίοι συνασπίζονται υπό την αρχηγία του Τζόκερ, ο μοναχικός κι εγωπαθής Μπάτμαν έρχεται αντιμέτωπος με τα πατρικά του καθήκοντα, καθώς υιοθετεί… κατά λάθος ένα υπάκουο ορφανό αγόρι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.