Big Shorts: Η φιλμογραφία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη στο Cinobo

Τα αφιερωμένα στους Έλληνες δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους Big Shorts, επιστρέφουν με τη φιλμογραφία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη που στριμάρει μόνο για δύο μήνες αποκλειστικά στο cinobo.com

Αρούντελ

Στο πλαίσιο της ενότητας Big Shorts, το Cinobo παρουσιάζει κάθε δίμηνο τις μικρού μήκους ταινίες μερικών εκ των σημαντικότερων δημιουργών στην Ελλάδα. Μιας συναρπαστικής και ταλαντούχας γενιάς σκηνοθετών που ξεχωρίζουν στον συγκεκριμένο χώρο, δίνοντάς μας μεγάλα αριστουργήματα μικρού μήκους. Σε αυτούς τους δύο μήνες, οι ίδιοι οι δημιουργοί συστήνονται παρουσιάζοντας τις δικές τους ταινίες, αλλά και αυτές που ξεχωρίζουν από την πλατφόρμα του Cinobo.

Τα Big Shorts επιστρέφουν με την τρίτη φιλμογραφία, και αυτή τη φορά είναι οι ταινίες της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη που έρχονται στην πλατφόρμα. Ταινίες που μας συστήνουν τον οπτικά επιβλητικό κόσμο της δημιουργού, από το εικαστικό μεγαλείο του Limbo ως τον αστικό σουρεαλισμό του Electric Swan. Μια εντυπωσιακή φιλμογραφία που έχει προβληθεί ή και βραβευτεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη, από τις Κάννες και το Βερολίνο, ως τη Βενετία, το Λοκάρνο και το Κάρλοβι Βάρι, ενώ οι ταινίες Washingtonia, Limbo και Electric Swan έχουν βραβευτεί από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με Ίρις καλύτερης ταινίας μικρού μήκους. Κάθε δύο μήνες και μόνο για δύο μήνες, μια νέα φιλμογραφία μικρού μήκους ταινιών των νέων ελλήνων σκηνοθετών, έρχεται στο Cinobo. Και τη συστήνουν στο κοινό, οι ίδιοι. Η φιλμογραφία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Cinobo από τις 21 Απριλίου και μόνο για δύο μήνες. 

Οι ταινίες που θα προβληθούν

Αρούντελ (Arundel, 2012)

Αρούντελ

Ένα σκοτεινό παραμύθι που συνδέει τα νήματα ζωών με τρόπους περίπλοκα ονειρικούς, θυμίζοντας πως ποτέ τελικά δεν γεννιόμαστε αληθινά ελεύθεροι. Πρωταγωνιστούν Κάτια Γκουλιώνη και Χρήστος Πασσαλής, σε αφήγηση Άρη Σερβετάλη.

Washingtonia (2014)

Washingtonia

Το σκαθάρι κάθεται στο κεφάλι του φοίνικα και τα σκουλήκια του εισχωρούν στην καρδιά. Το κόκκινο σκαθάρι τρώει την καρδιά του. Και ο φοίνικας πεθαίνει. Ο μόνος που δεν πεθαίνει είναι ο φοίνικας Washingtonia. Η καρδιά του είναι μικρή και ξερή και σε κανέναν δεν αρέσουν οι μικρές και ξερές καρδιές.

Yellow Fieber (2015)

YELLOW FIEBER

Κάπου ανάμεσα στο μετα-αποκαλυπτικό θρίλερ και το παραμύθι, στο όνειρο και στον εφιάλτη, η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη εντυπωσιάζει για ακόμα μία φορά με τις αλλόκοτες και ποιητικές εικόνες της. Συμμετοχή στα φεστιβάλ του Λοκάρνο και του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Limbo (2016)

Limbo

Μια σύντομη σπουδή πάνω στη ζωή και στο θάνατο, ένα σκοτεινό παραμύθι γυρισμένο στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, μια πολυβραβευμένη ταινία από μια σκηνοθέτιδα που το μέλλον της ανήκει.

Ηλεκτρικός Κύκνος (Electric Swan, 2019)

Electric Swan

Ένα σαραντάλεπτο "σουρεαλιστικό μικρο-πορτρέτο του Μπουένος Άιρες" με επίκεντρο τις ιστορίες που διαδραματίζονται μέσα και γύρω από μια παλιά μοντερνιστική πολυκατοικία δέκα ορόφων. Παγκόσμια Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2019 και δεκάδες βραβεύσεις σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.