Ιντέαλ-Άστορ: Την Κυριακή η Αθήνα επέλεξε τα σινεμά

Στις 2 Απριλίου το κέντρο της πόλης γέμισε τους ιστορικούς κινηματογράφους του κέντρου στηρίζοντας έμπρακτα τη συνέχιση της λειτουργίας των σκοτεινών αιθουσών.

Τα Σινεμά μας, η Πόλη μας1

Παρά το επίμονο ψιλόβροχο, πολλές εκατοντάδες Αθηναίων έδωσαν πολύωρο ηχηρό "παρών" στη δράση "Τα Σινεμά μας, η Πόλη μας", δηλαδή την πρωτοβουλία για τη στήριξη των κινηματογράφων Άστορ και Ιντεάλ που απειλούνται με λουκέτο, καθώς επίσης του κινηματοθεάτρου "Ίρις" που διαχειρίζεται ο Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι τρεις χώροι ένωσαν τις δυνάμεις τους και διοργάνωσαν μια εκδήλωση που εκτός του ότι στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, απέδειξε πως οι κάτοικοι αυτής της πόλης δεν έχουν πάψει να αγαπούν τους κινηματογράφους της. Και αυτό, παρά το γεγονός πως τελευταία αναπαράγεται λανθασμένα όσο και αυθαίρετα το επιχείρημα πως τα εν λόγω σινεμά έχουν πάψει να αποτελούν σημείο αναφοράς για σινεφίλ και μη.

Τα Σινεμά μας, η Πόλη μας2

Ενώ, λοιπόν, η αβεβαιότητα για το μέλλον του Ιντεάλ και του Άστορ παραμένει, στις 2 Απριλίου οι αίθουσες ήταν ασφυκτικά γεμάτες από νωρίς το απόγευμα. Ο κόσμος κατέκλυσε τόσο τη στοά που βρίσκεται το Άστορ, όσο και την πλατεία Κοραή όπου είχε στηθεί μεγάλη οθόνη για υπαίθριες προβολές. Παρόμοιο το σκηνικό και στην οδό Ακαδημίας 55, ακριβώς έξω από την "Ίριδα", όπου ήμασταν δεκάδες όσοι στηθήκαμε λίγο μετά τις 21.00 για να δούμε χορεύοντας το παλλόμενο "Climax" του Γκασπάρ Νοέ - όπως του αρμόζει δηλαδή. Στο ίδιο σημείο, νωρίτερα, είχε σχηματιστεί ουρά η οποία κάποια στιγμή είχε φτάσει μέχρι την Ιπποκράτους, στο ύψος που βρίσκεται το θέατρο Ακροπόλ.

Τα Σινεμά μας, η Πόλη μας3

Αντίστοιχες εικόνες και στο Ιντεάλ που γέμιζε ήδη από τις απογευματινές προβολές, με αποκορύφωμα το "Μπλε Καφτάνι" (Μαριάμ Τουζανί) με το οποίο και ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της πρωτοβουλίας "Το Σινεμά μας, η Πόλη μας". Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί το τι μέλλει γενέσθαι με Άστορ, Ιντεάλ και "Ίρις", για αυτό και έχει ανακοινωθεί συνέντευξη τύπου την Τρίτη (4/4, 13.00) στο Άστορ. Παράλληλα, γίνεται συλλογή υπογραφών στη φόρμα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πάντως, την Κυριακή 2/4 φάνηκε πως οι Αθηναίοι αγαπούν περισσότερο τα σινεμά, παρά τα ξενοδοχεία.

Περισσότερες πληροφορίες

Άστορ

Σταδίου 28 (είσοδος από στοά Κοραή) (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
27/04/2024

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.