Πρώτο τρέιλερ για το all-star "Asteroid City" του Γουές Άντερσον

Η 11η ταινία του Αμερικανού auteur είναι γεμάτη παλ μελαγχολία και πρωτοκλασάτους ηθοποιούς.

Asteroid City trailer1

Δύο χρόνια μετά τη "Γαλλική Αποστολή", ο γεωμετρικά ρομαντικός Γουές Άντερσον ("Οικογένεια Τενενμπάουμ", "Ξενοδοχείο Grand Budapest") δοκιμάζεται σε ένα δικής του κοπής sci-fi με το "Asteroid City", το οποίο αποκαλύπτεται στο πρώτο τρέιλερ του.

Η 11η ταινία στη φιλμογραφία του σκηνοθέτη, τοποθετείται στο 1955 σε μια απομακρυσμένη μικρή αμερικανική πόλη που βρίσκεται καταμεσής μιας ερήμου. Εκεί πρόκειται να διεξαχθεί το ετήσιο συνέδριο "Νεαρών Παρατηρητών των Άστρων και Δόκιμων του Διαστήματος" ("Junior Stargazer and Space Cadet" στο πρωτότυπο), στο πλαίσιο του οποίου γιορτάζεται η "Ημέρα του Αστεροειδούς". Πρόκειται για την επέτειο από την 23η Σεπτεμβρίου 3.007 π.Χ. όταν, σύμφωνα με το τρέιλερ, ένας μετεωρίτης χτύπησε την πόλη.

Asteroid City trailer2

Όσο για την υπόθεση, αφορά ένα χήρο ο οποίος εγκλωβίζεται στην πόλη μαζί με τα τέσσερα παιδιά του, εκλιπαρώντας τον πεθερό του να τους σώσει. Ωστόσο, όσο βρίσκεται εκεί αναπτύσει μια σχέση με μια διάσημη ηθοποιό και το γιο της, ενώ συμμέτεχει σε διάφορα δρώμενα του συνεδρίου. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ξαφνικά ένα ΑΤΙΑ και ένας εξωγήινος φτάνουν στην πόλη, γεγονός που υποχρεώνει την αμερικανική κυβέρνηση να βάλει τους πάντες σε καραντίνα.

Όπως το συνηθίζουν οι ταινίες του Άντερσον, έτσι και στο "Asteroid City" η διανομή των ηθοποιών είναι γεμάτη πρωτοκλασάτους αστερές. Έίστε έτοιμοι; Βαθιά ανάσα, έχουμε και λέμε: Τζέισον Σβάρτζμαν, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τομ Χανκς, Τίλντα Σουίντον, Μπράιαν Κράνστον, Έντουαρντ Νόρτον, Άντριεν Μπρόντι, Μάγια Χοκ, Στιβ Καρέλ, Ματ Ντίλον, Χονγκ Τσάου, Μάργκο Ρόμπι και Τζεφ Γκόλντμπλουμ είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές του φιλμ. Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί πως το σάουντρακ υπογράφει ο σταθερός συνεργάτης του σκηνοθέτη, Αλεξάντρ Ντεσπλά.

Σύμφωνα με το έγκυρο αμερικανικό σάιτ Deadline, το "Asteroid City" αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο προσεχές φεστιβάλ των Καννών, ενώ εκτός απροόπτου θα το δούμε στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Ιουνίου.

Δείτε το τρέιλερ του "Asteroid City":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.