Ο Άντρας των Ονείρων μου

3

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.

O antras ton oneiron mou

First we take Manhattan, then we take Berlin. Η Μαρία Σράντερ το έκανε ανάποδα, ξεκινώντας ως ηθοποιός (βραβείο ερμηνείας στο Βερολίνο του 1999 για το  "Aimée & Jaguar") και περνώντας κατόπιν πίσω από την κάμερα: "Στέφαν Τσβάιχ: Αποχαιρετισμός στην Ευρώπη", Έμι για τη μίνι τηλεοπτική σειρά "Unorthodox" και πέρασμα στην αντίπερα μεριά του Ατλαντικού για το καταγγελτικό δράμα "Κάποια Μίλησε". Ενδιάμεσα είχε κερδίσει και τα Λόλα (βραβεία της Γερμανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου) καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και α΄ γυναικείου ρόλου με ένα διασκεδαστικό sci-fi ρομάντζο: Μια επιστήμονας δέχεται απρόθυμα να πάρει μέρος σε ένα πείραμα. Για τρεις εβδομάδες θα πρέπει να συγκατοικήσει με τον Τομ, ένα ανθρωποειδές ρομπότ το οποίο είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιεί κάθε της ανάγκη, και να αξιολογήσει τις "επιδόσεις" του. Μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική, συναισθηματικά ώριμη και βραβευμένη στο φεστιβάλ Βερολίνου (για την ερμηνεία της Μάρεν Έγκερτ) κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.

Γερμανία. 2021. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: STRADA FILMS

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Ich Bin Dein Mensch / I'm Your Man
3
  • Δραματική κομεντί
  • 2021
  • Διάρκεια: 108 '
  • Μαρία Σράντερ

Μια επιστήμονας δέχεται απρόθυμα να πάρει μέρος σε ένα πείραμα. Για τρεις εβδομάδες θα πρέπει να συγκατοικήσει με τον Τομ, ένα ανθρωποειδές ρομπότ το οποίο είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιεί κάθε της ανάγκη, και να αξιολογήσει τις «επιδόσεις» του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.