"Ταινίες Τσέπης": Έχεις κινητό; Γύρισε ταινία!

Ένας νέος κινηματογραφικός διαγωνισμός προσκαλεί το κοινό να φτιάξει τα δικά του αυτοσχέδια φιλμ και να κερδίσει μοναδικά δώρα.

Ταινίες Τσέπης αφίσα

Με τον τίτλο "Ταινίες Τσέπης" συστήνεται στην Αθήνα ένας νέος κινηματογραφικός διαγωνισμός, ο οποίος προτρέπει το κοινό να λάβει μέρος χρησιμοποιώντας απλώς το κινητό του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, σκοπός του διαγωνισμού είναι "να πυροδοτήσει νέες μικρές αφηγήσεις και να προκαλέσει μια σπίθα για εκφραστική διέξοδο και καλλιτεχνική δημιουργία". Οι συμμετέχοντες καλούνται να γυρίσουν ταινίες διάρκειας 2-6' σε οριζόντιο φορμάτ χρησιμοποιώντας αποκλειστικά κινητό τηλέφωνο, χωρίς μουσική και σε οποιοδήποτε είδος επιθυμούν (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, οπτικό δοκίμιο). Επίσης, πρέπει να αφορούν τη θεματική "Σάββατο βράδυ". Η προθεσμία υποβολής ταινιών στη διεύθυνση tainiestsepis@cinematek.gr είναι έως τις 30/4

Στη συνέχεια, επιλέγονται 10 ταινίες οι οποίες πρόκειται να προβληθούν διαδικτυακά διεκδικώντας το βραβείο κοινού. Οι φιναλίστ θα παρουσιαστούν επίσης στον κινηματογράφο Άστορ, στο πλάισιο τελετής λήξης όπου και θα ανακοινωθεί ο τελικός νικητής. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.000€ και μία συσκευή Samsung Galaxy S23 Ultra.

Παράλληλα, το "Ταινίες Τσέπης" πλαισιώνεται από δωρεάν masterclasses, workshops και video tutorials στον κινηματογράφο Άστορ επιμελημένα από επαγγελματίες σκηνοθέτες και σκηνοθέτριες, οι οποίοι θα υποστηρίξουν και θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες στο γύρισμα μιας ταινίας με συσκευή κινητού τηλεφώνου. Tα workshops πραγματοποιούνται από τους σκηνοθέτες Δάφνη Χαιρετάκη και Κωστή Σαμαρά. Για τη συμμετοχή σε αυτά απαιτείται η υποβολή ενός βίντεο (2') γυρισμένου με κινητό, στο οποίο αποτυπώνεται μια διαδρομή από ένα σπίτι σε κάποιο σινεμά, στη διεύθυνση tainiestsepis@cinematek.gr έως τις 14/3. Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σημειώστε πως η συμμετοχή στα δωρεάν masterclasses δεν προϋποθέτει την πρότερη αποστολή μικρού μήκους βίντεο και είναι ελεύθερη για το κοινό. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εισηγητών θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το χρονοδιάγραμμα του "Ταινίες Τσέπης":

14 Μαρτίου 2023: Προθεσμία υποβολής συμμετοχής στα Workshops.
18, 25 Μαρτίου & 1 Απριλίου 2023: Masterclasses στο Άστορ.
19, 26 Μαρτίου & 2 Απριλίου 2023: Workshops στο Άστορ.
30 Απριλίου 2023: Προθεσμία υποβολής ταινιών
10-25 Μαΐου 2023: Οnline ψηφοφορία των φιναλίστ ταινιών
27 Μαΐου 2023: Τελετή λήξης: Προβολές των ταινιών και απονομή του Βραβείου Κοινού στον κινηματογράφο Άστορ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.

Φαντάσματα της Επανάστασης

Ιστορικά γεγονότα, σινεφίλ φαντασία, ταινία εποχής και σύγχρονη κωμωδία συνδυάζονται γεμάτα ιδέες, αλλά χωρίς ισορροπία, σε ένα παιχνιδιάρικο στοχασμό πάνω στην ελληνική ταυτότητα και την ευρωπαϊκή κληρονομιά.