Το "Vampire" του Σούντζι Ιγουάι στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο

Το Pugnant Film Series παρουσιάζει τη μοναδική αμερικάνικη παραγωγή του Ιάπωνα σκηνοθέτη.

Vampire

Το Pugnant Film Series παρουσιάζει την προβολή της ταινίας "Vampire", τη μοναδική αμερικάνικη παραγωγή του Σούντζι Ιγουάι, στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου. Ο Ιγουάι είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες μοντέρνους σκηνοθέτες της Ιαπωνίας. Με την pop αισθητική, τη γοτθική θεματολογία και την εμμονή σε μεγάλης διάρκειας πλάνα, είναι από τους πιο αγαπητούς και ταυτόχρονα αμφιλεγόμενους δημιουργούς του γιαπωνέζικου κινηματογράφου.

Οι ταινίες του έχουν φτάσει και διακριθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ, όπως αυτού του Βερολίνου. Θα είναι η πρώτη φορά που κάποια ταινία αυτού του μοναδικού auteur θα βρεί τη θέση της σε αθηναϊκή αίθουσα. Η ταινία θα προβληθεί στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους. Είσοδος 6 €.

Vampire

"Vampire" του Σούντζι Ιγουάι
(2011, Αμερική, Ιαπωνία, Καναδάς - 118')

Ένας καθηγητής βιολογίας αναζητεί μέσω online εφαρμογών αυτοκτονικές γυναίκες για να ικανοποιήσει την επιθυμία του για αίμα. Δεν του αρέσει η βία, είναι γαλήνιος και αναζητά την συναίνεση στις πράξεις.

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρόκοσμος

Λεωφ. Συγγρού 106, Κουκάκι, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

7 ελληνικές χριστουγεννιάτικες ταινίες

Κωμικές, δραματικές ή αμιγώς γιορτινές, αυτές είναι μερικές από τις ελληνικές παραγωγές που προσπάθησαν να αποτυπώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
07/12/2025

Όλα όσα θα δούμε στο Athens Short Film Festival

Το φεστιβάλ έρχεται με επτά διαφορετικές θεματικές και 45 μικρού μήκους απ' όλο τον κόσμο.

Οι δραματικές ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα

Οι παραγωγές που παίζονται στις μεγάλες οθόνες της πόλης έως και την Τετάρτη 10/12.

Τι νέο βλέπουμε στα σινεμά αυτό το ΠΣΚ

Οι καινούριες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 4/12, οι κριτικές, τα τρέιλερ και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις γι' αυτές.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (4-10/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κάουτερ Μπεν Χανία: "Όσα συμβαίνουν στη Γάζα μάς κάνουν όλους Παλαιστίνιους"

Η βραβευμένη στη Βενετία σκηνοθέτρια της "Φωνής της Χιντ Ρατζάμπ" μιλάει για την κινηματογραφική διαχείριση ενός σοκαριστικού αληθινού ντοκουμέντου, το οποίο μετέτρεψε σε πολιτικό θρίλερ και σε μια ηχηρή αντιπολεμική κραυγή.

Μαρία Κομνηνού, ποια είναι τα must του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας;

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια μας παρουσιάζει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε τις πρώτες μέρες του φεστιβάλ.