Τα 14α βραβεία Ίρις περιμένουν τις ταινίες σας!

Ξεκίνησε η περίοδος υποβολής των ταινιών που επιθυμούν να διεκδικήσουν τα αγαλματίδια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

iris_awards

Για 14η συνεχή χρονιά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ξεκινά τις προετοιμασίες για τα ετήσια βραβεία Ίρις, τη γιορτή του ελληνικού σινεμά στην οποία βραβεύονται οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Οι κύριοι παραγωγοί ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation, σπουδαστικών και ελληνικής μειοψηφικής συμπαραγωγής καλούνται να υποβάλουν τις συμμετοχές τους έως την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023. Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να επικοινωνήσουν στο  info@hellenicfilmacademy.gr, ώστε να λάβουν τις φόρμες συμμετοχής και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και για όλα τα υλικά που θα πρέπει να συνοδεύουν τις συμμετέχουσες ταινίες.

Αναφορικά με τις σπουδαστικές μικρού μήκους ταινίες, την αίτηση μπορούν να κάνουν αποκλειστικά οι σχολές κινηματογράφου και κατ’ εξαίρεση οι σπουδαστές μόνο σε περίπτωση σχολής κινηματογράφου του εξωτερικού.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στα βραβεία Ίρις

Μια ταινία πρέπει:
α) να είναι ελληνικής παραγωγής ή συμπαραγωγής,
β) να διαθέτει πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ή αριθμό πρωτοκόλλου της σχετικής αίτησης στο ΕΚΚ) και
γ) να έχει κάνει την πρώτη της δημόσια προβολή σε κινηματογραφική αίθουσα της Ελλάδας, είτε στο πλαίσιο εμπορικής διανομής είτε στο πλαίσιο φεστιβάλ, από 01.01.2022 έως 31.12.2022. Από την τρίτη προϋπόθεση εξαιρούνται οι σπουδαστικές μικρού μήκους ταινίες για τις οποίες δεν απαιτείται δημόσια προβολή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και τα "μυστικά" της σκηνοθεσίας

Δεύτερη αποκλειστική προ-δημοσίευση αποσπάσματος από το ντοκιμαντέρ και βιβλίο "Ο Καθένας και η Μουσική του", γύρω από μια μέχρι πρότινος άγνωστη συζήτηση ανάμεσα στους δύο σπουδαίους δημιουργούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
07/02/2023

Στην ταινία "Πύραυλος" του Στέφανου Σιταρά το βραβείο κοινού του φεστιβάλ Untold

Το ντεμπούτο του σκηνοθέτη κέρδισε τους θεατές της νέας διοργάνωσης που αφιερώνεται στην πρόσφατη παραγωγή του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Άνταμ Σάντλερ λέει πως η νέα ταινία του με τους αδερφούς Σαφντί θα είναι ακραία

Μετά το "Uncut Gems" ο ηθοποιός ετοιμάζεται για μια ακόμα ιλιγγιώδη συνεργασία με το περιζήτητο σκηνοθετικό δίδυμο.

Το Positively Different Film Festival επιστρέφει για 4η χρονιά

Η διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός "ζεσταίνει" τους προβολείς της για να παρουσιάσει πολυσυλλεκτικές μικρού μήκους από όλο τον κόσμο.

Αφιέρωμα στην καλλιτέχνιδα Άννα Βασόφ στο 1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας

Το έργο της ιδιοσυγκρασιακής δημιουργού παρουσιάζεται με την ίδια να δίνει το "παρών" παραδίδοντας masterclass.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/2

Η οσκαρικά υποψήφια Κέιτ Μπλάνσετ και ένας καυτός Τσάνινγκ Τέιτουμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η Δαναός Films απαντά

Ο υπεύθυνος της εταιρίας Ηλίας Γεωργιόπουλος, απαντά στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.