Στο Studio το 2023 θα είναι έτος αφιερωμένο στο Θόδωρο Αγγελόπουλο

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 55 χρόνια λειτουργίας του ο ιστορικός κινηματογράφος διοργανώνει προβολές των ταινιών του σπουδαίου σκηνοθέτη σε όλη τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.

Η φιλμογραφία του Θόδωρου Αγγελόπουλου μέσα από τις κριτικές του αθηνοράματος

Όλες οι μεγάλου μήκους ταινίες του σπουδαίου σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου πρόκειται να προβληθούν καθ' όλη τη διάρκεια του 2023 στον ιστορικό κινηματογράφο Studio.

Η πρωτοβουλία του σινεμά γίνεται σε συνεργασία με την οικογένεια Αγγελόπουλου και αφορά τη σταδιακή επανέκδοση όλων των φιλμ του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα δημιουργού, τα οποία θα πλαισιώνοντια από εκδηλώσεις, συζητήσεις, αλλά και μια συμπυκνωμένη ρετροσπεκτίβα στο τέλος του επόμενου έτους. Το αφιέρωμα, το οποίο τυπικά έχει ήδη ξεκινήσει με την κυκλοφορία της ταινίας "Μέρες του '36", διεξάγεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 55 χρόνων λειτουργίας του Studio.

aioniotita_kai_mia_mera
"Μια Αιωνιότητα και μια Μέρα"

Το πρόγραμμα προβολών προς τιμήν του Θόδωρου Αγγελόπουλου:

"Μέρες του '36" τον Δεκέμβριο του 2022
"Αναπαράσταση" τον Ιανουάριο του 2023
"O Θίασος" τον Φεβρουάριο του 2023
"Οι Κυνηγοί" τον Μάρτιο του 2023
"Μεγαλέξαντρος" τον Απρίλιο του 2023
"Ταξίδι στα Κύθηρα" τον Μάιο του 2023
"Μελισσοκόμος" τον Ιούνιο του 2023
"Τοπίο στην Ομίχλη" τον Ιούλιο του 2023
"Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού" τον Αύγουστο του 2023
"Το Βλέμμα του Οδυσσέα" τον Σεπτέμβριο του 2023
" Μια Αιωνιότητα και μια Μέρα" τον Οκτώβριο του 2023
"Το Λιβάδι που Δακρύζει" τον Νοέμβριο του 2023
"Η Σκόνη του Χρόνου" τον Δεκέμβριο του 2023

Περισσότερες πληροφορίες

Studio new star art cinema

Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Νεφέλη Γκαμπάντ, ποια είναι τα highlights του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου;

Η επιμελήτρια και προγραμματίστρια του φεστιβάλ μας προτείνει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε λίγο πριν το φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
12/12/2025

Οι μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 38ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Τρία διαφορετικά masterclasses από τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Καλιοδήμο και τον σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Μενέλαο Κυρλίδη και ξεχωριστές προβολές στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Ο Ράντου Ζούντε δεν πιστεύει πως οι ταινίες του θα αλλάξουν τον κόσμο, αλλά θα σας κάνουν να σκεφτείτε το πώς

Συναντήσαμε τον κορυφαίο Ρουμάνο σκηνοθέτη λίγο πριν έρθει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα ταινία του "Kontinental ‘25" στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αναπλιού επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει την πολυμορφία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομία της περιοχής του Ναυπλίου, συνδυάζοντας καλλιτεχνική ποιότητα και εκπαιδευτική στόχευση.

Τσίε Χαγιακάουα: Από τον Χιροκάζου Κόρε-έντα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Μετά το φουτουριστικό "Πλάνο 75", η Γιαπωνέζα σκηνοθέτρια του "Ρενουάρ" αλλάζει ύφος και μιλάει για την τρυφερή, ονειρική και ιμπρεσιονιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία την οδήγησε ως το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 11 Δεκεμβρίου.