Οι ταινίες που έρχονται την Πέμπτη 22/12

Η πιο συγκινητική ταινία της χρονιάς, ένα ντοκιμαντέρ σε μουσική Νικ Κέιβ και ένα σπαρταριστό animation προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

aftersun1 «Aftersun»

Η πιο συγκινητική ταινία της χρονιάς, ένα ντοκιμαντέρ σε μουσική Νικ Κέιβ και ένα σπαρταριστό animation προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Aftersun

Ένας συγκινητικός αποχαιρετισμός στην παιδική ηλικία. Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Πολ Μεσκάλ του τηλεοπτικού σουξέ "Normal People", αφορά ένα νεαρό χωρισμένο πατέρα ο οποίος ταξιδεύει για διακοπές με τη μικρή κόρη του. Στις μέρες που θα ακολουθήσουν, ξεδιπλώνεται η σχέση τους, η ζωή τους αλλά και τα τραύματά τους.

Η Λεοπάρδαλη του Χιονιού

Πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ σε μουσική Νικ Κέιβ και Γουόρεν Έλις. Με βραβείο Σεζάρ καλύτερου ντοκιμαντέρ και μουσική των Νικ Κέιβ και Γουόρεν Έλις, η ταινία των Αμιγκέ - Μουνιέ έχει τα φόντα να αποδειχθεί ένα από τα καλύτερα φιλμ τεκμηρίωσης της χρονιάς. Η ταινία τοποθετείται στο οροπέδιο του Θιβέτ όπου βρίσκεται ένα από τα τελευταία καταφύγια της άγριας φύσης, ένα σπίτι για σπάνια ζώα. Στην τελευταία φωτογραφική αποστολή του, ο Μουνιέ παίρνει μαζί το συγγραφέα και φυσιοδίφη Σιλβέν Τεσόν, για να εξερευνήσουν κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων τις κοιλάδες του οροπεδίου, αναζητώντας μεταξύ άλλων και τη λεοπάρδαλη του χιονιού, ένα από τα πιο ακριβοθώρητα και απρόσιτα αιλουροειδή.

Η Συνωμοσία του Καΐρου

Αστυνομικό θρίλερ με θρησκευτικό "ντεκόρ" και βραβείο σεναρίου στι Κάννες. O Άνταμ κερδίζει μια θέση στο Πανεπιστήμιο Αλ-Αζχάρ, το επίκεντρο της εξουσίας του σουνιτικού Ισλάμ. Λίγο μετά την άφιξή του στο Κάιρο, ο θρησκευτικός ηγέτης του πανεπιστημίου -ο Μεγάλος Ιμάμης- καταρρέει και πεθαίνει μπροστά στους μαθητές του. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την αρχή μιας μάχης με σκοπό την απόκτηση της θέσης του, ενώ ο Άνταμ γίνεται σύντομα πιόνι στην αδίστακτη διαμάχη επικράτησης μεταξύ της θρησκευτικής και της πολιτικής ελίτ της Αιγύπτου.

\

Ο Παπουτσωμένος Γάτος: Η Τελευταία Επιθυμία

Διασκεδαστική επιστροφή του τετράποδου ήρωα από το "Σρεκ".  Ο τολμηρός Παπουτσωμένος Γάτος που ζει στην παρανομία, ανακαλύπτει ότι έχει πληρώσει το βαρύ τίμημα για το πάθος του για κίνδυνο, αφού έχει κάψει τις οκτώ από τις εννέα ζωές του. Η ανάγκη του να ανακτήσει αυτές τις ζωές θα στείλει τον Παπουτσωμένο Γάτο στην πιο μεγάλη του αναζήτηση.

Army Baby

Ελληνική στρατιωτική κωμωδία από το Γιώργο Κορδέλλα ("Η Ρόζα της Σμύρνης"). Παραμονές Χριστουγέννων, σε ένα στρατόπεδο κάπου στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον ‘Έβρο. Ένα ταξί καταφθάνει έξω από την πύλη και μεταφέρει ασυνόδευτο ένα μωρό. Ο ταξιτζής ενημερώνει το φυλάκιο πως η μαμά του μωρού το στέλνει στον μπαμπά του που υπηρετεί την θητεία του και τότε ξεκινά μια απρόβλεπτη περιπέτεια...

Η Αυγή

Βωβό οσκαρικό ρομαντικό δράμα με υπογραφή Φ. Β. Μουρνάου. Μια αστή αποπλανά έναν αγρότη με την ελπίδα πως θα καταφέρει να τον πείσει να δολοφονήσει τη γυναίκα του προκείμενου να ζήσουν μαζί στην πόλη. Η σύζυγος, ωστόσο, ανακαλύπτει το σχέδιό της και έτσι καταστρώνει ένα δικό της πλάνο να την εκδικηθεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.