Το Φως του Διαβόλου

1

Τίποτα το πραγματικά ενδιαφέρον δεν υπάρχει στην επανάληψη μιας πολλαπλά φωτοτυπημένης τρομο-φόρμουλας από τον πεπειραμένο δαιμονοκυνηγό Ντάνιελ Σταμ («Ο Τελευταίος Εξορκισμός»).

To_fos_tou_diavolou1

Παρ’ ότι το 2010 ο Ντάνιελ Σταμ δήλωνε πως η ταινία του θα ήταν "Ο Τελευταίος Εξορκισμός", ύστερα από ένα ακόμα θρίλερ τρόμου ("13 Sins") και πολλές τηλεοπτικές δουλειές, είναι και πάλι έτοιμος να τα βάλει με τα κακά πνεύματα. Αυτός πίσω από την κάμερα και μπροστά της η αδελφή Αν, μια καλόγρια η οποία δείχνει ιδιαίτερο ζήλο στο θέμα του δαιμονισμού και γίνεται η πρώτη γυναίκα που δοκιμάζεται από τις εκκλησιαστικές αρχές ως… εξορκίστρια. Η επαφή της με έναν ισχυρό δαίμονα, όμως, ξυπνά επώδυνες μνήμες από το παρελθόν της κι εκείνη πιστεύει αφελώς πως έχει τις γνώσεις και το θάρρος να τον αντιμετωπίσει.


Παρότι στον "Τελευταίο Εξορκισμό" ο Σταμ είχε δοκιμάσει με τόλμη να πειραματιστεί τόσο με το found footage όσο και με το possession film, τίποτα το πραγματικά ενδιαφέρον δεν υπάρχει εδώ, στην απλή επανάληψη μιας πολλαπλά φωτοτυπημένης τρομο-φόρμουλας. Ίσως μια υποψία για τον παραλληλισμό ενοχής/υστερίας/"δαιμονισμού", τον οποίο πολύ γρήγορα τον παίρνει κι αυτόν ο διάολος.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Το Φως του Διαβόλου

Prey for the Devil
1
  • Τρόμου
  • 2022
  • Διάρκεια: 93 '
  • Ντάνιελ Σταμ

Η αδελφή Αν είναι η πρώτη γυναίκα που δοκιμάζεται από τις εκκλησιαστικές αρχές ως… εξορκίστρια, αλλά η επαφή της με έναν ισχυρό δαίμονα ξυπνά επώδυνες μνήμες από το παρελθόν της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ησυχία 6-9

Καφκική δυστοπία και αγωνιώδες ρομαντικό δράμα το οποίο, παρά το εγκεφαλικό ύφος, διατηρεί ακλόνητο σε όλη τη διάρκειά του ένα μελαγχολικό σφίξιμο στην καρδιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
08/12/2022

Λευκός Θόρυβος

Άνιση και αναποτελεσματικά πιστή μεταφορά ενός επιθετικά σατιρικού μυθιστορήματος του Ντον ΝτεΛίλο, από το οποίο επιβιώνουν μόνο θραύσματα των φιλοσοφικών ιδεών και σπίθες της βιτριολικής ευφυίας του.

R.M.N.

Υποδειγματικό σινεμά ρεαλισμού ιδωμένο με όρους θρίλερ, όχι όμως με την αιχμηρότητα που μας έχει συνηθίσει ο Κριστιάν Μουντζίου.

Καραγκιόζης the Movie

Μια καλοπροαίρετη μεταφορά του θεάτρου σκιών, η οποία εγκλωβίζεται στην προσπάθειά της να αποδειχθεί ταυτόχρονα μοντέρνα και πιστή στο πρωτότυπο έργο.

Πιο Πολύ Από Ποτέ

Προσωπικές επιλογές και ευθύνες συγκρούονται υπόκωφα στο εσωτερικό μιας βραδύκαυστης, χαμηλόφωνης ταινίας που, μέσα από το θάνατο και τα μάτια της υπέροχης Βίκι Κριπς, κοιτάει τη ζωή κατάματα.

Η Ιστορία της Γυναίκας μου

Μυθιστορηματικών διαστάσεων ερωτικό δράμα, η αυστηρή, καλλιγραφική αισθητική του οποίου αγωνίζεται να του προσδώσει φρεσκάδα, χυμούς και συναίσθημα.

Οι Πέντε Διάβολοι

Καθώς ένας απαγορευμένος έρωτας συναντά μια ιστορία ενηλικίωσης, ένα οικογενειακό δράμα μετατρέπεται ευρηματικά σε μια τόσο επώδυνη όσο και τρυφερή ονειρική φαντασία.