Οι καλύτερες ταινίες που παίζονται στη "Γιορτή του Σινεμά"

Ένας οδηγός επιβίωσης με τα must-see που μπορείτε να απολαύσετε με μόλις €2.

Μαγνητικά Πεδία

Τα σινεμά της Ελλάδας είναι έτοιμα να υποδεχθούν το ανυπόμονο κοινό για τη "Γιορτή του Σινεμά", της δράσης στο πλαίσιο της οποίας την Πέμπτη 27/10 η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι μόλις €2. Ακολουθούν παρακάτω οι καλύτερες ταινίες που προβάλλονται εκείνη τη μέρα και εδώ η πλήρης λίστα των φιλμ που συμμετέχουν. Θυμίζουμε, επίσης, πως μόνο για τις 27/10 ο κινηματογράφος Studio New Star Art Cinema έχει ελεύθερη είσοδο για τις προβολές του, ενώ στο Άστορ μαζί με τις ταινίες του προγράμματος προβάλλεται η μικρού μήκους "Ι.Ω." του Αλέξη Αλεξίου.

"Ο Άγνωστος" (Τόμας Ράιτ)

Η τυχαία γνωριμία δύο μυστήριων παρανόμων εξελίσσεται σε καλόπιστη φιλία, μέχρις ότου το ένοχο παρελθόν του ενός και η πραγματική ταυτότητα του άλλου έρθουν σε σύγκρουση, την ώρα που μια γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται προ των πυλών. Ένα απροσδόκητα καλοφτιαγμένο θρίλερ που στοιχειώνει σαν τον πιο αληθοφανή νοσηρό εφιάλτη, το οποίο λειτουργεί άψογα ως αγωνιώδες ψυχογράφημα ενός διεστραμμένου δολοφόνου, αλλά και ως αβίαστα υποβλητικό αστυνομικό φιλμ μυστηρίου.

"Η Έβδομη Σφραγίδα" (Ίνγκμαρ Μπέργκμαν)

Ένας ιππότης και ο ιπποκόμος του, επιστρέφοντας από τις Σταυροφορίες σε μια Σουηδία αφανισμένη από την πανούκλα, συναντούν το Θάνατο. Ο ιππότης τού προτείνει μια παρτίδα σκάκι ως τελευταία προθεσμία για να βρει απάντηση στα μεταφυσικά ερωτήματα που τον βασανίζουν. Ένας περίτεχνος, γοητευτικός στοχασμός πάνω στη ζωή και την τέχνη, όσο και μια από τις βαθύτερα φιλοσοφικές, άρτια δραματουργικές και αξεπέραστες εικαστικά κινηματογραφικές δημιουργίες.

"Μαγνητικά Πεδία" (Γιώργος Γούσης)

Η Έλενα και ο Αντώνης συναντιούνται στο φέρι για την Κεφαλονιά και ξεκινούν μια απρόοπτη περιπλάνηση στο νησί για να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί. Ο Τζιμ Τζάρμους συνταξιδεύει με τον Σταύρο Τσιώλη σε ένα χειροποίητο, low budget road movie με προορισμό όλα τα ανέκφραστα συναισθήματα, το οποίο ακολουθεί τις αναπάντεχες διαδρομές της ανθρώπινης επιθυμίας. Πολλαπλά βραβεία στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στα Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η ελληνική πρόταση για τα βραβεία Όσκαρ.

"Η Μεγάλη Πόλη" (Σατγιαζίτ Ράι)

Η ζωή μιας μεσοαστικής οικογένειας της Καλκούτας αλλάζει δραματικά, όταν η νοικοκυρά σύζυγος ενός τραπεζικού υπαλλήλου αποφασίζει να βρει δουλειά. Βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου για μια νεορεαλιστική καταγραφή της ινδικής πραγματικότητας, η οποία εμπλουτίζεται συγκινητικά από πανανθρώπινα ηθικά, κοινωνικά και ψυχολογικά διλήμματα.

"Ουγκέτσου Μονογκατάρι" (Κένζι Μιζογκούτσι)

Στην Ιαπωνία, τον 16ο αιώνα δύο χωριάτες, μαζί με τις γυναίκες τους, εγκαταλείπουν το χωριό τους για τη μεγάλη πόλη, στη διάρκεια ενός μεγάλου εμφύλιου πολέμου, σ' αναζήτηση δόξας και πλούτου. Οι στρατιώτες θα σκοτώσουν τη γυναίκα του ενός και θα βιάσουν την άλλη (που θα γίνει πόρνη), ενώ οι δύο άντρες θα έρθουν αντιμέτωποι μ' έναν σκληρό κι άκαρδο κόσμο. Εικαστικό και λυρικό αριστούργημα, θεωρείται, δίκαια, μια από τις 10 ωραιότερες ταινίες όλων των εποχών.

"Περσόνα" (Ίνγκμαρ Μπέργκμαν)

Η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Βόγκλερ πέφτει σε αφασία στη διάρκεια μιας θεατρικής παράστασης. Η Άλμα, η νοσοκόμα που την περιποιείται, τη συνοδεύει σ’ ένα εξοχικό στη θάλασσα. Της μιλάει διαρκώς χωρίς αρχικά να παίρνει απάντηση, η προσωπική της εξομολόγηση, όμως, αρχίζει να επηρεάζει την Ελίζαμπεθ αλλά και τη δική της ψυχολογική κατάσταση. Ερωτήματα πάνω στο πρόσωπο και το προσωπείο, τη ζωή και την τέχνη, το όνειρο και την πραγματικότητα, την αλήθεια και την ψευδαίσθηση διασταυρώνονται με τον πιο μοντέρνο και σαγηνευτικό τρόπο, καθώς ο Μπέργκμαν υπογράφει την πλέον προσωπική, γριφώδη και σκηνοθετικά πρωτοποριακή ταινία ολόκληρης της φιλμογραφίας του. Ένα διαχρονικό αριστούργημα.

"Στην Αυλή του Σχολείου" (Λορά Γουαντέλ)

Όταν η Νορά βλέπει ότι ο Αμπέλ, ο μεγαλύτερος αδερφός της, πέφτει θύμα bullying από άλλα παιδιά, σπεύδει να τον προστατεύσει. Εκείνος όμως της ζητά να μην πει τίποτα. Παγιδευμένη ανάμεσα στους κόσμους των ενηλίκων και των παιδιών, η Νορά προσπαθεί να βρει τη θέση της. Όταν η Νορά βλέπει ότι ο Αμπέλ, ο μεγαλύτερος αδερφός της, πέφτει θύμα bullying από άλλα παιδιά, σπεύδει να τον προστατεύσει. Εκείνος όμως της ζητά να μην πει τίποτα. Παγιδευμένη ανάμεσα στους κόσμους των ενηλίκων και των παιδιών, η Νορά προσπαθεί να βρει τη θέση της.

Διαβάστε Επίσης

""

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.