"Ίριδα Visions": Ένα νέο φεστιβάλ στο κινηματοθέατρο "Ίρις"

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζει μία διοργάνωση διαρκείας με σειρά κινηματογραφικών και μη εκδηλώσεων.

irida_visions_magda_mitsia Magda Mitsia

Με τον τίτλο "Ίριδα Visions - μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α.", οι τομείς Κινηματογράφου, Φωτογραφίας και Θεάτρου του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.) παρουσιάζουν ένα φεστιβάλ διαρκείας που πλαισιώνεται από μια σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκινούν το Σάββατο 12/11 και διαρκούν έως τον Ιανούαριο του 2023 σε χώρους της Πανεπιστημιακής Λέσχης της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται αναγνωρισμένες ταινίες διακεκριμένων δημιουργών όπως οι Γιάννης Οικονομίδης, Ζακλίν Λέντζου, Γιώργος Γούσης, Πάολα Ρεβενιώτη, Μενέλαος Καραμαγγιώλης και Αλέξης Αλεξίου, οι οποίοι μάλιστα θα δώσουν το "παρών" στις προβολές. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν φωτογραφικές εκθέσεις, μουσικά events, masterclasses καλλιτεχνών και τεχνικών του κινηματογράφου, όπως και παρουσιάσεις του έργου γνωστών φωτογράφων.

irida_vision_irene_breyanni
©Irene Breyanni

Όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο και θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιακής Λέσχης του Ε.Κ.Π.Α., όπου και στεγάζονται οι δραστηριότητες του Ομίλου. Πρόκειται για το κτήριο της Ιπποκράτους 15, στο ισόγειο του οποίου βρίσκεται και το ιστορικό κινηματοθέατρο "Ίρις", και το κτήριο "Κωστής Παλαμάς" στη γωνία των οδών Ακαδημίας και Μασσαλίας. Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο στόχος του "Ίριδα Visions" είναι "να εμπλουτίζεται κατά την ακαδημαϊκή χρονιά με καινούριες εκδηλώσεις και να παραμείνει η Ίριδα ως σημείο αναφοράς τόσο για την φοιτητική κοινότητα όσο και για το φιλότεχνο κοινό της Αθήνας".

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ ανακοινώνεται σε συνέντευξη τύπου στις 2/11 (17.30) στο κινηματοθέατρο "Ίρις" (Ιπποκράτους 15).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

To Free the kitsch Athens Film Fest είναι αφιερωμένο στις πρωτοποριακές κινηματογραφικές φωνές

Η τριήμερη γιορτή κινηματογράφου, τέχνης και βιώσιμης μόδας, μας περιμένει στο Communitism στο Μεταξουργείο.

25/11/2022

Μάθετε τα πάντα για την κριτική κινηματογράφου με τον Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο

Εμβαθύνετε στη γραφή γύρω από το σινεμά με τον κριτικό του "α" στο εργαστήριό του "Λέξεις από Σελιλόιντ" που φιλοξενείται στο Fårö.

"Κάποια Μίλησε": Η νέα ταινία με το ιστορικό ρεπορτάζ που ξεσκέπασε τον Γουάινστιν και γέννησε το #MeToo

Η νέα ταινία "She Said" προβάλλει το ερευνητικό έργο των δυο ρεπόρτερ Μέγκαν Τούι και Τζόντι Κάντορ οι οποίες και ξεσκέπασαν το σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουάινστιν.

To 13ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου δε θες να το χάσεις

Με μία σπουδαία καλεσμένη και ένα εκλεκτικό διεθνές πρόγραμμα το Ethnofest επιστρέφει δυναμικά.

Οι αλήθειες στο "Fabelmans" του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η 34η ταινία του εμβληματικού σκηνοθέτη συστήνεται ως η πιο προσωπική και αυτοβιογραφική της πλούσιας καριέρας του. Ποια γεγονότα της ταινίας, όμως, είναι τα πραγματικά;

Οι ταινίες που δεν χάνονται στο 35ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της πόλης επιστρέφει παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα, ξεχωριστά σινεφίλ αφιερώματα και εκλεκτούς καλεσμένους.

Όλες οι ταινίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ στη σωστή σειρά

Βάζουμε όλα τα φιλμ του τριπλά οσκαρικού Στίβεν Σπίλμπεργκ σε αξιολογική σειρά ξεκινώντας από το χειρότερο, περνώντας από το πρόσφατο "Fabelmans" και φτάνοντας στην κορυφή.