Τα "Μαγνητικά Πεδία" είναι η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα 95α Όσκαρ

Το ρομαντικό road movie του Γιώργου Γούση επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

magnitika_pedia3

Μέσω δελτίο τύπου, το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού ανακοίνωσε πως επέλεξε την ταινία "Μαγνητικά Πεδία" του Γιώργου Γούση για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα 95α βραβεία Όσκαρ.

Το ντεμπούτο στη μυθοπλασία του Γούση επιλέχθηκε από επταμελή επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε αποκλειστικά για το σκοπό ανεύρεης του φιλμ που θα ληφθεί υπόψη από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, τα μέλη της οποίας, με τη σειράς τους, θα καταλήξουν στις υποψηφιότητες του Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, "η επιτροπή συνήλθε σε συνεδρίαση και μετά από διεξοδική συζήτηση, πρότεινε κατά πλειοψηφία τα 'Μαγνητικά Πεδία', καθώς έκρινε ότι πρόκειται για μία ταινία που μιλάει απευθείας στον θεατή, ενώ δύναται να σταθεί σε ένα διεθνές κοινό, από τη στιγμή που πραγματεύεται ένα θέμα οικουμενικό, αυτό της υπαρξιακής κρίσης". Η απόφαση της επιτροπής έγινε δεκτή από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, ο οποίος και εξέδωσε τη σχετική απόφαση.

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από δύο αγνώστους, την Έλενα (Έλενα Τοπαλίδου) και τον Αντώνη (Αντώνης Τσιοτσιόπουλος), οι οποίοι συναντιούνται στο φέρι για την Κεφαλονιά και ξεκινούν μια απρόοπτη περιπλάνηση στο νησί για να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί. Το καλοκαίρι τα "Μαγνητικά Πεδία" κυριάρχησαν στα βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αποσπώντας μεταξύ άλλων το βραβείο καλύτερης ταινίας, ενώ το φιλμ συνεχίζεται να παίζεται στους κινηματογράφους με επιτυχία από τον περασμένο Μάιο.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαγνητικά Πεδία

3
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 78 '
  • Γιώργος Γούσης

Η Έλενα και ο Αντώνης συναντιούνται στο φέρι για την Κεφαλονιά και ξεκινούν μια απρόοπτη περιπλάνηση στο νησί για να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Σινεμά Ξανά" με πάνω από 50 σημαντικές ελληνικές ταινίες

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου διοργανώνει έναν κύκλο προβολών περισσότερων από 50 σημαντικών ταινιών σε 8 πόλεις της Ελλάδας με σύνθημα "Το ελληνικό σινεμά όπως δεν το έχεις ξαναδεί".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/09/2026

Αυτή την Τετάρτη βλέπουμε δωρεάν τρεις ταινίες της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Το "The Deer Club" του KINO Athens προβάλλει αυτή την Τετάρτη 16/9 τρεις βραβευμένες μικρού και μεσαίου μήκους ταινίες της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, παρουσία της ίδιας και της δημιουργικής της ομάδας.

Ελληνικό box office: Η "Οδύσσεια" ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο εισιτήρια!

Το ομηρικό έπος του Κρίστοφερ Νόλαν έσπασε τελικά το φράγμα του ενός εκατομμυρίου θεατών και έγινε η εμπορικότερη ξενόγλωσση ταινία της τελευταίας εικοσαετίας στη χώρα μας.

Πέντε σπουδαίες αφορμές για θερινό σινεμά αυτή την εβδομάδα

Μπορεί ο Αύγουστος να εφυγε αλλά τα θερινά σινεμά εξακολουθούν να αποτελούν την τέλεια ευκαιρία να απολαύσουμε ορισμένες ενδιαφέρουσες ταινίες που παίζουν αυτό το διάστημα.

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά από αυτή την Πέμπτη

Νέο "Resident Evil", Ιζαμπέλ Ιπερ, Λέα Σεϊντού κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (17-23/09)

Σινέ Φιλοθέη x Armando Pizzeria: Ένα event που βγάζει γλώσσα στο VAR

Το Σινέ Φιλοθέη λέει "καλή φάση για gathering", με αφορμή το The Match - Σχολιασμός από Μάκη Παπασημακόπουλο και Γιώργο Λέντζα, πίτσα από το Armando.

Στο "Wheel to Live" ο Χρυσός Διόνυσος του 49ου Φεστιβάλ Δράμας - Αναλυτικά οι νικητές

Το "Wheel to Live" της Βίκυς Αναστασιάδου κέρδισε κοινό και κριτική επιτροπή και έφυγε από τη Δράμα με τον φετινό Χρυσό Διόνυσο.