Τα πάντα για τη σκηνοθεσία από το Filmschool

Τo Filmschool.gr και η Art Renegade παρουσιάζουν στο Booze Cooperativa ένα σεμινάριο κινηματογραφικής σκηνοθεσίας 72 συναντήσεων (συνολικά 380 ωρών) με εισηγητή τον Χρήστο Πυθαρά.

Filmschool10

Μια πλήρη και συναρπαστική πρώτη γνωριμία με την τέχνη της σκηνοθεσίας, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, υπόσχονται τo Filmschool.gr και η Art Renegade, διοργανώνοντας στο Booze Cooperativa ένα σεμινάριο το οποίο θα μυήσει για τα καλά κάθε ενδιαφερόμενο στα κινηματογραφικά μυστικά. Απευθύνεται σε απλούς σινεφίλ, σπουδαστές και απόφοιτους κινηματογραφικών σχολών, ανθρώπους που εργάζονται στη βιομηχανία, ηθοποιούς που τους ενδιαφέρει να αναπτύξουν τη σκηνοθετική τους αντίληψη, αλλά και σε όσους δεν έχουν την παραμικρή εμπειρία με κινηματογραφική κάμερα, καθώς τα μαθήματα ξεκινούν από τις πλέον βασικές αρχές της σκηνοθεσίας. Κάθε μαθητής εντρυφά στην κατανόηση και αποδόμηση της γλώσσας του σινεμά και κατόπιν, μιας και το σεμινάριο είναι κατά 70% πρακτικό, σκηνοθετεί μια μικρού μήκους ταινία και τρία κινηματογραφικά πρότζεκτ, σε ένα σύνολο 72 συναντήσεων που φτάνει τις 380 ώρες.

FSCHOOL_WEB_JA1-new2

Εισηγητής σεμιναρίου είναι ο σκηνοθέτης Χρήστος Πυθαράς. Masterclasses θα παραδώσουν οι Γιάννης Αγελαδόπουλος, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Πηνελόπη Βαλτή, Προκόπης Βλασερός, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Κάτια Γκουλιώνη, Γιώργος Γούσης, Μαρία Δρανδάκη, Γιώργος Ζώης, Δομίνικος Ιγνατιάδης, Σοφία Κόκκαλη, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Ευαγγελία Κρανιώτη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ζακλίν Λέντζου, Βαγγέλης Μουρίκης, Φωκίων Μπόγρης, Γιάννης Οικονομίδης, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Αγγελική Παπούλια, Ευθύμης Σανίδης, Μάνθος Σάρδης, Γιώργος Τελτζίδης, Σύλλας Τζουμέρκας, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Ντίνος Τσέλης, Πηνελόπη Τσιλίκα, Φίλιππος Τσίτος, Άγγελος Φραντζής, Γιάννης Χαλκιαδάκης και Ελίνα Ψύκου, ενώ workshops θα επιμεληθούν οι Ευγένιος Διονυσόπουλος (διεύθυνση φωτογραφίας), Νίκος Θωμάς (κάμερα), Γιάννης Ανδριάς (μοντάζ), Γιάννης Γιαννακόπουλος (ηχητικός σχεδιασμός).

Συνολικά, με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν σκηνοθετήσει μια μικρού μήκους ταινία, μια κινηματογραφική άσκηση (το μονοπλάνο), ένα κινηματογραφικό πρότζεκτ (το προσωπικό), μια σκηνή στην τάξη στο πλαίσιο του directing workshop και θα κληθούν να αναλάβουν τα πόστα του οπερατέρ, ηχολήπτη, βοηθού σκηνοθέτη και βοηθού παραγωγής σε σκηνές των συμμαθητών τους.

Η έναρξη του σεμιναρίου γίνεται στις 12 Νοεμβρίου 2022. Περισσότερες πληροφορίες www.filmschool.gr και 211 7051633, 6974 867975.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.