Το Cine Αλίκη φέρνει δωρεάν προβολές στο Πεδίον του Άρεως

Το Cine Αλίκη επιστρέφει στο Πεδίον του Άρεως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τις 23 Αυγούστου μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου.

Cine Αλίκη

Τι κι αν οι διακοπές τελείωσαν, ο φανταστικός κόσμος του Cine Αλίκη στο Πεδίον του Άρεως που επιμελείται η ομάδα του Cinema Alive επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προσφέροντας μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Κάθε βράδυ μπορούμε να απολαύσουμε δωρεάν μια επιλεγμένη ταινία από τον διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο στον υπαίθριο χώρο του Πεδίου του Άρεως μέσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον.

Η ομάδα του Cinema Alive έφερε στην Ελλάδα το πρώτο διαδραστικό σινεμά το 2018, ένα project βασισμένο στην αλληλεπίδραση του θεατή με τους ηθοποιούς, τα σκηνικά και τον ίδιο τον χώρο, με αποτέλεσμα να μην βλέπει μόνο την ταινία αλλά και να την ζει.

Cine Αλίκη

Cine Αλίκη

Η διακόσμηση του φετινού Cine Αλίκη είναι εμπνευσμένη από το αγαπημένο παραμύθι "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων", ενώ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο λειτουργούν καντίνα και μπαρ με κοκτέιλ. 

Cine Αλίκη

Cine Αλίκη

Τα εισιτήρια είναι εντελώς δωρεάν και διατίθενται στην είσοδο του κινηματογράφου. Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Cine Αλίκη

Το πρόγραμμα:

23/08 Οι Γείτονες από Πάνω (Sentimental) του Σεσκ Γκέι | Ώρα προβολής: 9 μ.μ.
Ο Χούλιο και η Άνα, ένα παντρεμένο ζευγάρι που έχει απωλέσει προ πολλού το πάθος και τον έρωτα μεταξύ του, ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους γείτονες του από πάνω ορόφου, σε μια προσπάθεια να γνωριστούν καλύτερα. Όταν το εκ διαμέτρου αντίθετο, φλογερό ταμπεραμέντο των τελευταίων έρχεται σε σύγκρουση με τη δική τους συσσωρευμένη καταπίεση, τα πράγματα θ’ αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο αμήχανα.

24-25/08 Ζητείται Εγκέφαλος για Ληστεία (Take the Money and Run) του Γούντι Άλεν | Ώρα προβολής: 9 μ.μ.
O Βέρτζιλ Στάρκουελ, η εγκληματική φυσιογνωμία που έχει περάσει στην ιστορία ως ο διαβόητος ληστής τραπεζών και οι γκάφες του, αποτελεί την πηγή έμπνευσης της πρώτης ταινίας του Γούντι Άλεν ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης.

26-27/08 Σημείο Βρασμού (Boiling Point) του Φίλιπ Μπαραντίνι | Ώρα προβολής 9 μ.μ.
Μέσα στην ανελέητη πίεση που αντιμετωπίζει μια κουζίνα εστιατορίου στην προσπάθειά της να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της πιο πολυσύχναστης μέρας της χρονιάς, ένας σεφ διαπληκτίζεται με την ομάδα του.

28/08 Ουπς, ο Νώε Έφυγε του Τόμπι Γκένκελ | Ώρα προβολής: 8 μ.μ.
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι απέγιναν όλα τα ζωάκια που δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στην Κιβωτό του Νώε; Με αυτήν την πανέξυπνη ιδέα ως αφετηρία, ας σαλπάρουμε για μια ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων παρέα με αξιαγάπητα ζωάκια που θα ανακαλύψουν τι σημαίνει φιλία και αγάπη - ενώ ο κόσμος κυριολεκτικά χάνεται!

29-30/08 Full Time του Έρίκ Γκραβέλ | Ώρα προβολής: 9 μ.μ.
Κοινωνικό σινεμά στη μορφή μιας καταιγιστικής περιπέτειας. Βραβείο σκηνοθεσίας και γυναικείου ρόλου στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας, βραβείο κοινού στο 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας.

31/08-1/09 Tootsie του Σίντνεϊ Πόλακ | Ώρα προβολής 9 μ.μ.
Ο Μάικλ Ντόρσεϊ είναι απελπισμένος. Δεν μπορεί να βρει δουλειά. Αυτό μέχρι τη στιγμή που παίρνει έναν γυναικείο ρόλο σε μια σαπουνόπερα και γίνεται πολύ διάσημος. Φυσικά, κανένας δεν ξέρει ότι αυτό το νέο τηλεοπτικό αστέρι είναι άντρας… Αλλά, στη συνέχεια, ερωτεύεται την κύρια ηθοποιό της σειράς και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα: πώς μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματά του, δεδομένου ότι εκείνη πιστεύει ότι ο Μάικλ είναι γυναίκα;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.