Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 21/7

Η Κρίστεν Στιούαρτ μεταμορφώνεται στην πριγκίπισσα Νταϊάνα και επτά ακόμα τίτλοι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

spencer_erxodai «Spencer»

Update: Προστέθηκε η κυκλοφορία της επανέκδοσης "Η Γιορτή της Μπαμπέτ".

Η Κρίστεν Στιούαρτ μεταμορφώνεται στην πριγκίπισσα Νταϊάνα και επτά ακόμα τίτλοι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Spencer

Μία υποψηφιότητα για Όσκαρ για την Κρίστεν Στιούαρτ ως πριγκίπισσα Νταϊάνα. Σε σκηνοθεσία Πάμπλο Λαραΐν ("Νερούδα", "Jackie"), η ταινία δε συνιστά μια τυπική βιογραφία. Ανατρέχει στην τελευταία περίοδο πριν από τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας, όταν η σχέση της με τον Κάρολο βρίσκεται σε κρίση. Η Νταϊάνα προσπαθεί να κρατηθεί στο ύψος της, τηρώντας κατά γράμμα τα καθήκοντα που συνδέονται με τη θέση της, παρά το γεγονός πως καθημερινά βομβαρδίζεται από φήμες πως ο σύζυγός της διατηρεί παράνομες σχέσεις. Όλα κινούνται ήρεμα, μέχρις ότου οι συνθήκες γίνουν οδυνηρά πιεστικές.

Το Κόλπο της Νυφίτσας

Μαύρη κωμωδία του Χουάν Χοσέ Καμπανέλα ("Το Μυστικό στα Μάτια της"). Μια γοητευτική σταρ της χρυσής εποχής του σινεμά, ένας ηθοποιός στο λυκόφως της ζωής του, ένας απογοητευμένος σεναριογράφος και ένας ηλικιωμένος σκηνοθέτης, μοιράζονται ένα μεγάλο σπίτι στην εξοχή. Η ήσυχη συμβίωσή τους απειλείται όταν ένα νεαρό ζευγάρι προσπαθεί να τους εξαπατήσει κάνοντάς τους να πουλήσουν το σπίτι.

Ο Αήττητος

Πυγμαχικό δράμα με τον Ράσελ Κρόου. Η αληθινή ιστορία του Τζεμ Μπέλτσερ, του ανθρώπου που ανέδειξε την πυγμαχία σε αξιοπρόσεκτο και επαγγελματικό άθλημα. Όλα ξεκινούν στο Μπρίστολ του 1800, όταν ο Τζεμ ξεκινάει την καριέρα του και παράλληλα προσπαθεί να πείσει τους ευγενείς να επενδύσουν σε ένα σπορ που έως τότε αντιμετώπιζαν ως ευτελές. Η πορεία του, όμως, θα έχει πολλαπλά νοκ άουτ...

Υγρή Γη

Ο Πολ Αρεβάλο σε ένα ατμοσφαιρικό νεονουάρ. Ένας διακεκριμένος βιολόγος επιστρέφει στην πατρίδα των παιδικών του χρόνων για να προστατεύσει τη λίμνη της περιοχής, την οποία εκμεταλλεύονται ποικιλοτρόπως με παράνομους τρόπους οι ντόπιοι. Εκεί, ο ανερχόμενος σκηνοθέτης Ινάκι Σάντσεζ Αριέτα στήνει ένα αγωνιώδες δράμα περιβαλλοντικών ανησυχιών, με φόντο ένα τοπίο άγριας ομορφιάς που απειλείται με ερημοποίηση.

Ο Τενόρος

Γαλλικό μουσικό δράμα. Ο Αντουάν είναι ένας τυπικός νέος από τα παρισινά προάστια, ο οποίος όμως κρύβει ένα απίστευτο ταλέντο. Δουλεύει ως διανομέας, περιστασιακά ασχολείται με το ραπ, αλλά διαθέτει μια σπουδαία φωνή. Εκείνη ανακαλύπτει κατά λάθος η κυρία Λουαζό, μια επιφανής δασκάλα φωνητικής στην Όπερα του Παρισιού, η οποία και είναι αποφασισμένη να τον προσλάβει στην ομάδα της. Το καθαρόαιμο ταλέντο του Αντουάν, ωστόσο, δεν είναι αρκετό για να τον φέρει στην κορυφή. Θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσει τη δυσπιστία των οικείων του, την ώρα που η κυρία Λουαζό έρχεται τετ-α-τετ με τις συντηρητικές προκαταλήψεις των συναδέλφων της.

Ο Μικρός Νικόλας και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θυσαυρού

Νέες περιπέτειες για τον λογοτεχνικό ήρωα του Ρενέ Γκοσινί. Όταν ο πατέρας του μικρού Νικόλα παίρνει προαγωγή και αναγκάζεται ξαφνικά να μετακομίσει, μαζί με τους πιστούς φίλους του που ονομάζουν την παρέα τους "Οι Ανίκητοι", σκαρφίζονται ένα ξέφρενο κυνήγι θυσαυρού ώστε να σταματήσουν τη μετακόμιση.

Η Οικογένεια του Μεγαλοπατούσα

Τρυφερό animation με οικολογικές ανησυχίες. Λίγους μήνες μετά την επανασύνδεσή της, η οικογένεια του Άνταμ ζει ευτυχισμένη και εκείνος αρχίζει να συνηθίζει σιγά-σιγά τις νέες του δυνάμεις. Αλλά όταν ο Μεγαλοπατούσας αποφασίσει να φύγει για να σώσει μια κοιλάδα από τη σατανική εταιρεία πετρελαίου Χ Tract θα εξαφανιστεί, οπότε η Σέλι, ο Άνταμ, ο Γουίλμπερ και ο Τράπερ θα αποφασίσουν να ερευνήσουν τι συνέβη.

Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων

Μία από τις καλύτερες ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Ένας διαφημιστής εκλαμβάνεται κατά λάθος ως διπλός κατάσκοπος, κατηγορείται για τη δολοφονία ενός διπλωμάτη και μπλέκει σε μια απίστευτη περιπέτεια με μια μοιραία γυναίκα.

Η Γιορτή της Μπαμπέτ

Δανέζικο δράμα βραβευμένο με Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας το 1988. Η Μπαμπέτ είναι μια Γαλλίδα η οποία μετά τα γεγονότα της Κομμούνας βρίσκει καταφύγιο στη Δανία στο σπίτι δύο ανύπαντρων γυναικών σε ένα απομονωμένο ψαροχώρι. Ζει μαζί τους για χρόνια ως οικονόμος και όταν κερδίσει το λαχείο θα ξοδέψει όλη την περιουσία της για να ετοιμάσει ένα αξέχαστο ευχαριστήριο γεύμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κάννες 2024: Το "September" της Αριάν Λαμπέντ κάνει πρεμιέρα στο Ένα Κάποιο Βλέμμα

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο της διακεκριμένης ηθοποιού παρουσιάζεται σύντομα στην Κρουαζέτ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/04/2024

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στον κινηματογράφο Ίριδα

Οι σπουδαστικές ταινίες και ένα αφιέρωμα σε επιλεγμένες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα, έχουν την τιμητική τους στον πιο νεανικό κινηματογράφο της Αθήνας.