Τα 5 must see του 11ου "Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι"

Η διοργάνωση-αποθέωση των κλασικών ταινιών επιστρέφει με ένα πλούσιο πρόγραμμα και μια «άχαστη» πεντάδα ταινιών.

spellbound11

Η διοργάνωση-αποθέωση των κλασικών ταινιών "Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι" με πρωτεργάτη τον κριτικό κινηματογράφου Ηλία Φραγκούλη, επιστρέφει στο θερινό σινεμά Ριβιέρα (14-20/7) με ένα πλούσιο πρόγραμμα και μια "άχαστη" πεντάδα ταινιών.

"Η Συμμορία των 11" (1960)

oceans_eleven1960

Γνωρίζετε σίγουρα την εκδοχή του Στίβεν Σόντερμπεργκ με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνι, έχετε δει όμως την πρωτότυπη ταινία; Το λουσάτο heist movie του κορυφαίου Λιούις Μάιλστοουν ενώνει τους Φρανκ Σινάτρα, Ντιν Μάρτιν και Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ, μεταξύ πολλών άλλων, σε ένα τολμηρότατο σχέδιο ταυτόχρονης ληστείας πέντε καζίνο του Λας Βέγκας, σερβίροντας παράλληλα ακαταμάχητο στιλ.

"Η Σειρήνα της Μαρτινίκα" (1944)

to_have_and_have_not2

Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Λορίν Μπακόλ στην ταινία που τους έφερε κοντά, πίσω από την κάμερα ο πολύπειρος Χάουαρντ Χοκς ("Ο Μεγάλος Ύπνος") και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ να υπογράφει το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε ο έτερος νομπελίστας Γούιλιαμ Φόκνερ για τη διασκευή του σεναρίου. Υπερσυγκέντρωση ταλέντου σε ένα πολεμικό δράμα γεμάτο ηλεκτρισμένο ρομαντισμό.

"Χορεύοντας Μ’ Έναν Ξένο" (1985)

dance_with_a_stranger

Ένας από τους τίτλους που σπάνια δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε στη μεγάλη οθόνη, θέλει στην καρέκλα του σκηνοθέτη τον Μάικ Νιούελ και πρωταγωνιστές τους Μιράντα Ρίτσαρντσον και Ρούπερτ Έβερετ, στην ταινία που τους ανέδειξε σε σταρ, η οποία βασίζεται στη ζωή της τελευταίας γυναίκας που καταδικάστηκε σε απαγχονισμό στη Μεγάλη Βρετανία.

"Η Κρυφή Ζωή ενός Μανεκέν" (1970)

puzzle_of_a_downfall_child

Μπορεί να είναι μία από τις λιγότερο γνωστές ταινίες της σπουδαίας Φέι Ντάναγουεϊ, ωστόσο εδώ η ηθοποιός δίνει μία από τις καλύτερες ερμηνείες της που έφτασε, μάλιστα, μέχρι τις υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών. Όλα αυτά, ενσαρκώνοντας ένα διάσημο μοντέλο μόδας το οποίο καταρρέει ψυχολογικά, ώσπου τη συναντά ξανά ένας παλιός γνωστός.

"Νύχτα Αγωνίας" (1945)

spellbound2

Η μνήμη παίζει θανάσιμα παιχνίδια σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά θρίλερ του Άλφρεντ Χίτσκοκ, με τους Ίνγκριντ Μπέργκμαν και Γκρέγκορι Πεκ να κρατούν τους κεντρικούς ρόλους. Στην ταινία, μια όμορφη ψυχίατρος αγωνίζεται να βοηθήσει τον αγαπημένο της να ξαναβρεί τη μνήμη του και να αποδείξει την αθωότητά του για ένα φόνο που δεν έκανε.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 11ου "Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.