Καλή Τύχη Λίο Γκράντε

2

Ανάλαφρο δράμα χαρακτήρων με προβλέψιμη ψυχολογική διαδρομή, βασισμένο αποκλειστικά στις (αξιόπιστες) ερμηνείες και τους (καλογραμμένους) διαλόγους.

Kalh_tyxh_Leo_Grande1

Η πάντα φερέγγυα και ανοιχτή στις προκλήσεις Έμα Τόμσον είναι το μεγάλο ατού ενός ανάλαφρου, θεατρικής λογικής δράματος χαρακτήρων, το οποίο εκτυλίσσεται σε τέσσερις πράξεις και σε μόλις δύο εσωτερικούς χώρους. Γραμμένο από την κωμική ηθοποιό Κέιτι Μπραντ, του τηλεοπτικού "Katy Brand's big ass show", αντιπαραθέτει τα ερωτικά ήθη δυο γενεών μέσα από τις συναντήσεις της 60άρας Νάνσι Στόουκς και του νεαρού Λίο Γκράντε. Η πρώτη είναι μια συνταξιούχος δασκάλα που έχει χάσει το σύζυγο της δύο χρόνια πριν και αποφασίζει να προσλάβει έναν σεξεργάτη. Γεμάτη ενοχές, θα νιώσει άβολα μπροστά στον γεμάτο κατανόηση και υπομονή Λίο, αντιμέτωπη με μια απελευθερωτική εμπειρία που θα της αλλάξει τη ζωή.


Ταμπού πέφτουν, ανασφάλειες αποκαλύπτονται και το παρελθόν καταδιώκει μικρούς και μεγάλους καθώς διανύουν μια παντελώς προβλέψιμη ψυχολογική διαδρομή. Η Αυστραλέζα Σόφι Χάιντ αφήνει τους καλογραμμένους, πικάντικους και δραματικά ορθούς διαλόγους να καθοδηγήσουν την αφήγηση, η οποία κρέμεται από την ερμηνευτική δεξιοτεχνία της Έμα Τόμσον και την υποστηρικτική επάρκεια του ανερχόμενου Ντάριλ ΜακΚόρμακ ("Peaky Blinders").

Μ. Βρετανία. 2022. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Καλή Τύχη Λίο Γκράντε

Good Luck to You, Leo Grande
2
  • Δραματική κομεντί
  • 2022
  • Διάρκεια: 97 '
  • Σόφι Χάιντ

Η Νάνσι Στόουκς, συνταξιούχος δασκάλα που έχει χάσει το σύζυγο της δύο χρόνια πριν, αποφασίζει να προσλάβει έναν νεαρό σεξεργάτη. Γεμάτη ενοχές, θα έρθει αντιμέτωπη με μια απελευθερωτική εμπειρία που θα της αλλάξει τη ζωή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.