Όλες οι δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στη Βόρεια Εύβοια

Ανακαλύψτε τις ενέργειες που πλαισιώνουν το Evia Film Project που ετοιμάζεται σύντομα για την πραγματοποίησή του.

evia_film_project_presentation

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για μία... εκτός έδρας εξόρμηση, για κινηματογραφικούς όσο και περιβαλλοντικούς σκόπους, την περίοδο 15-19/6. Τις μέρες εκείνες πρόκειται να λάβει χώρα για πρώτη φορά το Evia Film Project, δηλαδή η φρέσκια πρωτοβουλία του θεσμού που αφορά τόσο στη διεύρυνση των δράσεων του όσο και στην ανάκαμψη ενός τόπου που πληγώθηκε βαθιά από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι διευθυντές του φεστιβάλ Ελίζ Ζαλαντό και Ορέστης Ανδρεαδάκης παρουσίασαν στο δροσερό Εθνικό Κήπο τις λεπτομέριες του πρότζεκτ που θα έχει ως έδρα τη Βόρεια Εύβοια (Αιδηψός, Λίμνη, Αγία Άννα). Εκεί πρόκειται να γίνουν προβολές και masterclasses με ελεύθερη είσοδο, όπως επίσης παρουσιάσεις ταινιών που βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα, το Evia Film Project ξεκινά με την ταινία "Ο Πράσινος Πλανήτης" (Κολίν Σερό), η οποία πρόκειται να προβληθεί στο θερινό σινεμά Απόλλων της Αδηψού, ο οποίος λειτουργεί ξανά ύστερα από δεκαετίες. Στον ίδιο κινηματογράφο θα πέσει και η αυλαιά των δράσεων, με το φιλμ "Ο Δασοποιός" του βραβευμένου με Όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτη Φόλκερ Σλέντορφ ("Το Ταμπούρλο").

evia_film_project2

Συνολικά 12 ταινίες βρίσκονται στο πρόγραμμα του Evia Film Project, μεταξύ των οποίων τα υπέροχα "Μυθικά Πλάσματα του Νότου" (Μπεν Ζάιτλιν) και το "προφητικό" sci-fi "Νέα Υόρκη, έτος 2022 μ.Χ." (Ρίτσαρντ Φλέισερ). Παράλληλα, ο amabassador του πρότζεκτ Κωστής Μαραβέγιας, θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στην παραλία της Αγίας Άννας το Σάββατο 18 Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Μαζί του θα είναι και οι Κατερίνα Παπουτσάκη, Γιώργος Παπαγεωργίου, Ξένια Ντάνια και Ελένη Αράπογλου.

Έπειτα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια ανοιχτή συζήτηση για την βιώσιμη κινηματογραφική παραγωγή, ένα εργαστήρι της WWF Ελλάς για τις δασικές πυρκαγιές, masterclasses για τον ρόλο της δημοσιογραφικής έρευνας στις περιβαλλοντικές ταινίες, σε συνεργασία με το iMEdD, από τους δημοσιογράφους Γιώργο Αυγερόπουλο και Κατερίνα Χριστοφιλίδου. Επίσης, ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Φρέντζος θα παραδώσει ένα masterclass για την τεχνολογία στον κινηματογράφο, ενώ στη Βόρεια Εύβοια θα βρεθεί και ο διεθνούς φήμης φωτογράφος Γκίντιον Μέντελ, ο οποίος θα παρουσιάσει το προσωπικό του πρότζεκτ Burning World.

Όλες οι δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στη Βόρεια Εύβοια - εικόνα 2
©Alexandros Makris

Τέλος, από το Evia Film Project δε θα λείπουν οι δράσεις για τα παιδιά. Οι λιλιπούτειοι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσον ταινίες που εξερευνούν τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, θα συμμετέχουν σε συναρπαστικά κινηματογραφικά εργαστήρια για παιδιά και θα παίξουν ένα περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι. Όλες οι δράσεις έχουν ελεύθερη είσοδο.

Το Evia Film Project εντάσσεται στο πλαίσιο του ειδικού αναπτυξιακού έργου "Φωτοδότες" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανασυγκρότηση και αποκατάσταση της Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021. Το Evia Film Project πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με τους παραγωγικούς φορείς που εδρεύουν στην Εύβοια, το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ψαχνά και το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.

Δείτε εδώ όλες τις ταινίες του Evia Film Project:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.