Τα highlights του 6ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ραντεβού για θερινό σε ένα από τα πιο αγαπημένα φεστιβάλ της πόλης.

To_teleio_afentiko

Εννέα μέρες γεμάτες σινεμά επιφυλάσσει το 6ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου (2-10/6), το οποίο ξεδιπλώνει το πρόγραμμα του στο θερινό σινεμά Ελληνίς αλλά και στη φιλόξενη αίθουσα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Μελετήσαμε το φετινό πρόγραμμα και αυτά που ακολουθούν είναι τα highlights της διοργάνωσης.

Από τον Χαβιέ Μπαρδέμ στον Κάρλος Σαούρα

Ο οσκαρικός Χαβιέρ Μπαρδέμ μεταμορφώνεται στο "Τέλειο Αφεντικό", στην κωμωδία του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα ("Δευτέρες με Λιακάδα"). Ο διεθνής σταρ υποδύεται τον καλοκάγαθο ιδιοκτήτη μιας υποδειγματικής επιχείρησης που βλέπει να πηγαίνουν τα πάντα στραβά, την ώρα που διεκδικεί ένα πολύ σημαντικό βραβείο. Από την άλλη, ο έμπειρος Χαβιέρ Καμάρα ενσαρκώνει έναν υπερασπιστή κοινωνικών δικαιωμάτων στο Μεδεγίν του ’70 και στη μεταφορά του βιβλίου του Έκτορ Αμπάδ Φασιολίνσε με τίτλο "Η Λήθη που θα Γίνουμε". Πίσω από την κάμερα βρίσκεται ο βραβευμένος με ξενόγλωσσο Όσκαρ Φερνάντο Τρουέμπα ("Μπελ Επόκ"). Ένας ακόμα βετεράνος σκηνοθέτης, ο σπουδαίος Κάρλος Σάουρα ("Θρέψε Κοράκια"), δοκιμάζεται στο μιούζικαλ με το "Ο Βασιλιάς Όλου του Κόσμου", όπου οι παραδόσεις του Μεξικού και της Ισπανίας ανακατεύονται σε μια ιστορία που θίγει τις σχέσεις των δύο λαών.

O_antikatastatis
"Ο Αντικαταστάτης"

Πενέλοπε Κρουζ εναντίον Αντόνιο Μπαντέρας

Σκηνοθετικό δίδυμο με αυθεντική ματιά ("Ο Επιφανής Πολίτης", "Το Αριστούργημά μου") οι Μαριάνο Κον και Γκαστόν Ντιπράτ φέρνουν εις πέρας την πιο πρωτοκλασάτη ταινία τους έως τώρα. Στην "Επίσημη Συμμετοχή" συνεργάζονται ξανά με τον πολύπειρο Όσκαρ Μαρτίνεζ κι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Αντόνιο Μπαντέρας και Πενέλοπε Κρουζ. Η πλοκή της βραβευμένης κωμωδίας τους αφορά έναν εύπορο επιχειρηματία ο οποίος προσλαμβάνει ένα σκηνοθέτη για να γυρίσει μια ταινία που θα σπάσει τα ταμία. Μόνο που, τελικά, εκείνο που σπάει πραγματικά είναι τα νεύρα όλων όσων συμμετέχουν στην παραγωγή… Τέλος, ένα από τα υποσχόμενα φιλμ του προγράμματος είναι ο "Αντικαταστάτης". Ένα νουάρ του Όσκαρ Αϊμπάρ, ο οποίος θα παρευρεθεί στην προβολή της ταινίας, στο οποίο ένας αστυνομικός έρχεται αντιμέτωπος με μια ανατρεπτική υπόθεση δολοφονίας που εμπλέκεται με το παρελθόν του.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε στο www.fecha.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κωνσταντίνε Φραγκούλη, πώς γύρισες ένα ψυχολογικό θρίλερ στη Σάμο;

Ο σκηνοθέτης απαντά στις ερωτήσεις μας με αφορμή την αθηναϊκή πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/04/2024

Κάννες 2024: Το "September" της Αριάν Λαμπέντ κάνει πρεμιέρα στο Ένα Κάποιο Βλέμμα

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο της διακεκριμένης ηθοποιού παρουσιάζεται σύντομα στην Κρουαζέτ.

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.