Η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών βραβεύει τον Χάρη Ζαμπαρλούκο για το "Belfast"

belfast_zabarloukos

Όπως κάθε χρόνο, τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) ψήφισαν και βραβεύσαν έναν εξέχοντα συνάδελφό τους διευθυντή φωτογραφίας για δουλειά που ξεχώρισε τη φετινή σεζόν.

Έτσι, μετά το Γιώργο Καρβέλα ("Digger") το 2021, σειρά έχει ο Χάρης Ζαμπαρλούκος, ο οποίος ανέλαβε την κινηματογράφηση της βραβευμένης με Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου ταινίας "Belfast" του Κένεθ Μπράνα. Θυμίζουμε πως το ημι-αυτοβιογραφικό φιλμ του Βορειοϊρλανδού σκηνοθέτη "χρωστά" πολλά στην ασπρόμαυρη αισθητική του, για την άρτια απόδοση της οποίας την ευθύνη είχε ο Ζαμπαρλούκος.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της GSC, η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα must blockbusters που κάνουν πρεμιέρα το φθινόπωρο

Οι μεγάλοι εμπορικοί τίτλοι που πρόκειται να δούμε σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
08/09/2025

Είστε έτοιμοι για το Animasyros 2025;

Δείτε πώς το Φεστιβάλ θα σας ταξιδέψει σε ένα φανταστικό σύμπαν κινουμένων σχεδίων και πώς μπορείτε να συμμετάσχετε δωρεάν στα εκπαιδευτικά του εργαστήρια στη Σύρο.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 11/9

Horror, arthouse δράματα και must επανεκδόσεις στο μενού των προσεχώς της επόμενης εβδομάδας.

Η γνώμη του "α" για την ταινία του Τζιμ Τζάρμους που κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι

Το "Father Mother Brother Sister" έφερε στον Αμερικανό σκηνοθέτη τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του.

"Ας περιμένουν οι γυναίκες" (και) με live μουσική απόψε στην Τεχνόπολη

Το καλτ φιλμ του Σταύρου Τσιώλη θα προβληθεί με όλα τα τραγούδια του ερμηνευμένα επί σκηνής από την Babis Batmanidis Co(m)pany.

Ο Τζιμ Τζάρμους έκανε ανατροπή και απέσπασε το Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία

Σχεδόν από το πουθενά ο Αμερικανός σκηνοθέτης θριάμβευσε στη Μόστρα με το "Father Mother Sister Brother".

Ταινίες με κλοπές που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Ληστείες, προδοσίες και ακραίες παρεξηγήσεις που παίζουν στις μαρκίζες των κινηματογράφων αυτές τις μέρες.