Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 14/4

fantastic_beasts_the_secrets_of_dumbledore3

Επιστροφή στο μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ προσεχώς στις σκοτεινές αίθουσες.

Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ

Ο Τζουντ Λο παίρνει το μαγικό ραβδί του για να κατατροπώσει το Μαντς Μίκελσεν. Το τρίτο κεφάλαιο των περιπετειών του Νιούτ Σκαμάντερ (Έντι Ρεντμέιν) μας προετοιμάζει για μια καταμέτωπο επίθεση ανάμεσα στον πανίσχυρο μάγο Ντάμπλντορ και το διαβολικό Γκρίντελβαλντ (Μίκελσεν), καθώς στο φόντο πρόκειται να ξεσπάσει ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Πιο αναλυτικά, στην ταινία ο καθηγητής Άλμπους Ντάμπλντορ (Λο) γνωρίζει ότι ο πανίσχυρος σκοτεινός μάγος Γκρίντελβαλντ κινείται για να πάρει τον έλεγχο του Κόσμου των Μάγων. Ανίκανος να τον σταματήσει μόνος του, αναθέτει στο Σκαμάντερ να ηγηθεί μιας ατρόμητης ομάδας μάγων, μαγισσών και ενός γενναίου μαγκλ φούρναρη σε μια επικίνδυνη αποστολή, όπου συναντούν παλιά και νέα ζώα και συγκρούονται με την ενισχυμένη λεγεώνα του Γκρίντελβαλντ.

Η Ιερότητα του Βουνού

Ντοκιμαντέρ γύρω από δύο ορειβάτες σε επικίνδυνη αποστολή. Ογδόντα χρόνια μετά την πρώτη φωτογραφία του Όρους Ντενάλι που τράβηξε ο θρυλικός φωτογράφος Μπραντ Γουόσμπερν, δύο ορειβάτες αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν μια τολμηρή ιδέα. Να σκαρφαλώσουν στις απαγορευτικά ριψοκίνδυνες κορυφές της οροσειράς, μέσα σε παγωμένες σκηνές, με κομμένα σκοινιά και κατολισθήσεις, ώστε να γράψουν ιστορία.

Ενθύμιον

Ένα ηπειρώτικο έθιμο "ζωντανεύει" στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Νίκου Ζιώγα. Στο Γιρομέρι Θεσπρωτίας κατά τη διάρκεια του Πάσχα, η κάμερα καταγράφει την καθημερινότητα των κατοίκων του χωριού αναζητώντας τις ρίζες ενός ξεχωριστού εθίμου. Παράλληλα, κινηματογραφείται ελεγειακά μια πτυχή της Ηπείρου που τείνει να χαθεί ή αλλιώς, συντελείται μια απόπειρα να κρατηθεί ζωντανή η αναλογική μνήμη της ελληνικής επαρχίας.
Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Αδάμ Πού Ει;

Ουκρανική ταινία για το Άγιο Όρος. Ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της χερσονήσου του Άθω, η Μονή Δοχειαρίου, βρίσκεται στο επίκεντρο του σκηνοθετικού ντεμπούτου του Αλεξάντερ Ζαποροσένκο. Οι ιδιαιτερότητες του τόπου, οι άνθρωποι που καταφεύγουν αλλά και ζουν εκεί αναδεικνύονται, θέλοντας να αποτυπωθεί ο εναλλακτικός τρόπος ζωής που επικρατεί στην καρδιά μιας μοναστικής κοινότητας τον 21ο αιώνα.

Η Ώρα των Φούρνων

Ντοκιμαντέρ του 1968 διάρκειας 264’ που απεικονίζει τα παγκόσμια επαναστατικά κινήματα της εποχής. Η ταινία, χωρισμένη σε τρία κεφάλαια (νεοαποικιοκρατία, πράξη απελευθέρωσης, βία και ελευθερία), αναλύει την ανάπτυξη, τις προβληματικές και τα αιτήματα των επαναστατικών κινηματών από κράτη του λεγόμενου τρίτου κόσμου, την ώρα που φοιτητές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη διοργανώνουν τις δικές τους εξεγέρσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.