Τρέιλερ για τη μικρού μήκους "Βληχή" του Γιώργου Λάνθιμου με την Έμα Στόουν

bleat_emma_stone ©Yorgos Lanthimos ©Yorgos Lanthimos

Έχουμε μια πρώτη -υπαινικτική- γεύση από τη νέα μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο "Βληχή", καθώς δημοσιεύθηκε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας και μερικές φωτογραφίες των γυρισμάτων τις οποίες τράβηξε ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Το φιλμ γυρίστηκε στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Τήνο το Φεβρουάριο του 2020 και η αρχική πρεμιέρα του μετατέθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Η ταινία αποτελεί ανάθεση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού ΝΕΟΝ, στο πλαίσιο του προγράμματος "The Artist and the Composer". Σχετικά με τη συνεργασία ο σκηνοθέτης είχε δηλώσει: "Είμαι πολύ χαρούμενος που έστω με έναν έμμεσο τρόπο επιστρέφω στην Ελλάδα, παράγοντας ένα έργο το οποίο θα παρουσιαστεί σε ένα πολύ ενδιαφέροντα κύκλο μουσικής και εικαστικών τεχνών που έχουν δημιουργήσει η Εθνική Λυρική Σκηνή και ο Οργανισμός ΝΕΟΝ. Πάντα με ενδιέφερε η θετική επίδραση που μπορούν να έχουν οι περιορισμοί κατά τη διαδικασία της δημιουργίας και το γεγονός ότι καλούμαι να κατασκευάσω μια ταινία που θα συνοδεύεται ηχητικά, αποκλειστικά από ζωντανή μουσική, είναι κάτι νέο για μένα και πολύ ενδιαφέρον".

bleat_damien_bonnard ©Yorgos Lanthimos
©Yorgos Lanthimos

Στη "Βληχή" ο Λάνθιμος συνεργάζεται ξανά με την Έμα Στόουν μετά τη σπουδαία δουλειά τους στην "Ευνοούμενη", ενώ πλάι στην Αμερικανίδα ηθοποιό βρίσκεται ο Γάλλος ηθοποιός Νταμιέν Μπονάρ, τον οποίο είδαμε πρόσφατα να πρωταγωνιστεί στους υποψήφιους για Όσκαρ "Άθλιους" (Λατζ Λι). Οι προβολές της ταινίας (6-8/5, αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ) θα συνοδεύονται από ζωντανή εκτέλεση έργων των Μπαχ, Κνουτ Νύστεντ και Τόσιο Οσοκάουα, τα οποία ερμηνεύουν μουσικά σύνολα της Λυρικής.

Όσον αφορά το πρόγραμμα "The Artist and the Composer", αυτή είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζονται η ΕΛΣ και ο Οργανισμός ΝΕΟΝ, σε μια προσπάθεια σύμφωνα με τον ιδρυτή του Οργανισμού Δημήτρη Δασκαλόπουλο οι καλλιτέχνες να "δώσουν ερμηνεία στη ζωή, η αγωνία για τη δημιουργία ενός νέου έργου με συγκινεί βαθιά". Ο ίδιος εκδηλώνει την επιθυμία στήριξης του έργου νέων Ελλήνων καλλιτεχνών με αναθέσεις, για αυτό και εκφράζει τη "μεγάλη χαρά του για την επιστροφή του Γιώργου Λάνθιμου στην Ελλάδα" χάρη στο πρόγραμμα. Προηγουμένως, στο πλαίσιο του προγράμματος στις αρχές του 2019, ο εικαστικός Νίκος Ναυρίδης είχε παρουσιάσει τη Λυρική το έργο - performance "Noli me Tangere" ("Μη μου Άπτου").

Βασικοί συντελεστές στο "Βληχή":
Παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Έμα Στόουν, Νταμιέν Μπονάρ
Σκηνικά: Άννα Γεωργιάδου
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Χορογραφία: Χρήστος Παπαδόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Θοδωρής Μιχόπουλος
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Executive producer (Ελλάδα): Ελένη Κοσσυφίδου
Executive producer: Ρεμπέκα Σκίνερ (Superprime Films)

Επιμέλεια προγράμματος "The Artist on the Composer: Γιώργος Κουμεντάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΕΛΣ), Ελίνα Κουντούρη (Διευθύντρια ΝΕΟΝ)

Δείτε το τρέιλερ του "Βληχή":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.