Νέα

Ο Γιώργος Λάνθιμος γυρίζει μικρού μήκους για την Εθνική Λυρική Σκηνή

Από -

Η Εθνική Λυρική Σκηνή και ο Οργανισμός ΝΕΟΝ πρόκειται να συνεργαστούν με τον Γιώργο Λάνθιμο στο πλαίσιο του προγράμματος «The Artist and the Composer», σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης αναλαμβάνει να γυρίσει μία μικρού μήκους ταινία, χωρίς να είναι γνωστό ακόμα το σενάριό της, η οποία θα προβληθεί το 2020 στην κεντρική αίθουσα της Λυρικής συνοδεία ζωντανής μουσικής. Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργο Κουμεντάκη «η μουσική επιλογή θα εκτείνεται από το μπαρόκ ως τη σύγχρονη εποχή», ενώ προσθέτει πως «η μουσική θα είναι το λιμπρέτο» του Γιώργου Λάνθιμου.

Καθώς ο Έλληνας δημιουργός τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στο εξωτερικό, δήλωσε σχετικά με την επικείμενη συνεργασία: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έστω με έναν έμμεσο τρόπο επιστρέφω στην Ελλάδα, παράγοντας ένα έργο το οποίο θα παρουσιαστεί σε ένα πολύ ενδιαφέροντα κύκλο μουσικής και εικαστικών τεχνών που έχουν δημιουργήσει η Εθνική Λυρική Σκηνή και ο Οργανισμός ΝΕΟΝ. Πάντα με ενδιέφερε η θετική επίδραση που μπορούν να έχουν οι περιορισμοί κατά τη διαδικασία της δημιουργίας και το γεγονός ότι καλούμαι να κατασκευάσω μια ταινία που θα συνοδεύεται ηχητικά, αποκλειστικά από ζωντανή μουσική, είναι κάτι νέο για μένα και πολύ ενδιαφέρον».

Ο Γιώργος Λάνθιμος ο οποίος αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο φεστιβάλ των Κανών ως μέλος της κριτικής επιτροπής με πρόεδρο τον οσκαρικό Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου, διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του, μετά τις πολλαπλές βραβεύσεις και τις 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ που απέσπασε με την «Ευνοούμενη», κερδίζοντας εκείνο για την ερμηνεία της Ολίβια Κόλμαν.

Η ΕΛΣ και ο Οργανισμός ΝΕΟΝ συνεργάζονται για δεύτερη φορά στο πλαίσιο του προγράμματος «The Artist on the Composer», το οποίο σύμφωνα με τον ιδρυτή του Οργανισμού Δημήτρη Δασκαλόπουλο υπογραμμίζει την «προσπάθεια των καλλιτεχνών να δώσουν ερμηνεία στη ζωή, η αγωνία για τη δημιουργία ενός νέου έργου με συγκινεί βαθιά». Ο ίδιος εκδηλώνει την επιθυμία στήριξης του έργου νέων Ελλήνων καλλιτεχνών με αναθέσεις, για αυτό και εκφράζει τη «μεγάλη χαρά του για την επιστροφή του Γιώργου Λάνθιμου στην Ελλάδα» χάρη στο πρόγραμμα. Προηγουμένως, στο πλαίσιο του προγράμματος στις αρχές του 2019, ο εικαστικός Νίκος Ναυρίδης είχε παρουσιάσει τη Λυρική το έργο - performance «Noli me Tangere» («Μη μου Άπτου»).

Σχετικά Θέματα

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου για την Εθνική Λυρική Σκηνή

29/01/2020

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου για την Εθνική Λυρική Σκηνή

Στη μικρού μήκους πρωταγωνιστούν οι Έμα Στόουν και ο Νταμιέν Μπονάρ.

Φεστιβάλ Κανών 2019: Η συγκινητική επιστροφή του Πέδρο Αλμοδόβαρ

19/05/2019

Φεστιβάλ Κανών 2019: Η συγκινητική επιστροφή του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Η πετυχημένη επιστροφή των καταξιωμένων auteurs (Λόουτς, Αλμοδόβαρ, Γκουσμάν) ανέβασε κατακόρυφα τους πεσμένους ρυθμούς του φεστιβάλ. Ο Χρήστος Μήτσης αναμεταδίδει απευθείας από τις Κάνες.

Ο Ιναρίτου διαλέγει Γιώργο Λάνθιμο για την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ Κανών 2019

30/04/2019

Ο Ιναρίτου διαλέγει Γιώργο Λάνθιμο για την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ Κανών 2019

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Έλληνας σκηνοθέτης συμμετέχει στην επιτροπή που θα αναδείξει το φετινό Χρυσό Φοίνικα.

Γιώργος Λάνθιμος: «Με την

31/01/2019

Γιώργος Λάνθιμος: «Με την "Ευνοούμενη" ήθελα να πλησιάσω διαφορετικά μια ταινία εποχής»

O Χρήστος Μήτσης συνάντησε τον Γιώργο Λάνθιμο στη Βενετία για μια αποκλειστική one to one συνέντευξη, στην οποία μιλάει για την καινούργια του ταινία που πιθανότατα θα τον οδηγήσει στην οσκαρική καταξίωση.