Έτοιμοι για το 3ο Positively Different Film Festival

Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που ρίχνει φως και ενδυναμώνει μέσω του σινεμά καταπιεσμένες κοινότητες και υποκείμενα που διεκδικούν το χώρο τους, επιστρέφει.

to_vankouver_positively «Το Βανκούβερ»

Ένα από τα πλέον ξεχωριστά κινηματογραφικά φεστιβάλ της πόλης, το Positively Different Film Festival, επιστρέφει για τρίτη χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν (11-13/3, € 3), έχοντας στις αποσκευές του περισσότερες από 30 ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο.

Η φετινή άτυπη θεματική της διοργάνωσης αφορά τις κοινότητες και συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, το Positively Different "εξερευνά τις μεθορίους διαφορετικών κοινοτήτων και τις 'κοινότητες' χαρακτηριστικών, καταπιέσεων και αγώνων που τις συγκροτούν. Ακολουθεί μπερδεμένες ρίζες και υπόγειες διαδρομές που ενώνουν προτάγματα και ταυτότητες που φαινομενικά δεν σχετίζονται. Ισορροπεί ανάμεσα στην ανάγκη ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας ασφαλών χώρων και στην προσπάθεια να είμαστε αποτελεσματικές και 'επικίνδυνες' απέναντι σε αυτά που γεννούν δια-κρίσεις".

Οι φετινές ταινίες διαγωνίζονται για τρία βραβεία (της κριτικής επιτροπής, του κοινού, καλύτερης ελληνικής παραγωγής), ενώ ανάμεσα στους γνωριμότερους τίτλους βρίσκεται η μικρού μήκους "Το Βανκούβερ" της Άρτεμις Αναστασίαδου, η οποία πρόσφατα απέσπασε ειδική μνεία στο τμήμα Generation Kplus του φεστιβάλ Βερολίνου.

Δείτε το πρόγραμμα του 3ου Positively Different Film Festival:
 

Περισσότερες πληροφορίες

Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.