"American Book Club": Δωρεάν προβολές ταινιών βασισμένων σε σπουδαία αμερικανικά έργα

Οι φίλοι του καλού σινεμά και της λογοτεχνίας να μη χάσουν τις προβολές που ξεκινούν από το Στίβεν Σπίλμπεργκ και φτάνουν στον Έρνεστ Χέιμνγουεϊ.

colour_purple

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στο καλό σινεμά και σε ακόμα σπουδαιότερα λογοτεχνικά έργα, έρχεται στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (8-10/3).

Με τίτλο "American Book Club", το πρωτοεμφανιζόμενο μίνι φεστιβάλ παρουσιάζει ταινίες οι οποίες είτε βασίστηκαν σε βραβευμένα βιβλία είτε αφορούν συγγραφείς που σημάδεψαν με τη γραφή τους. Πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα βρίσκουμε την υποψήφια για 11 Όσκαρ μεταφορά του βραβευμένου με Πούλιτζερ βιβλίου της Αλις Γουόκερ, "Πορφυρό Χρώμα" (φωτό) που φέρει την υπογραφή του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Έπειτα, υπάρχουν ακόμα δύο ντοκιμαντέρ. Το "Γκάρι Κούπερ & Έρνεστ Χέμινγουεϊ" (Τζον Μαλχόλαντ, 2013), όπου εξερευνάται η απροσδόκητη φιλία ανάμεσα στο διάσημο ηθοποιό και το νομπελίστα συγγραφέα, αλλά και το "Τρούμαν Καπότε & Τενεσί Γουίλιαμς" (Λίζα Ιμορντίνο Βρίλαντ, 2020), στο οποίο διερευνόνται τα κοινά σημεία ανάμεσα σε δύο ασύλληπτες λογοτεχνικές ιδιοφυίες. Σημείωστε πως τα δύο παραπάνω ντοκιμαντέρ θα είναι επίσης διαθέσιμα online στην πλατφόρμα https://video.petitplan.org/.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη την προκράτηση εδώ: www.hau.gr.

Το πρόγραμμα του "American Book Club"

Τρίτη 8
19.00 Το Πορφυρό Χρώμα (Στίβεν Σπίλμπεργκ, 1985).
Προλογίζει ο κριτικός του "α" Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος.

Τετάρτη 9
19.00 Γκάρι Κούπερ & Έρνεστ Χέμινγουεϊ (Τζον Μαλχόλαντ, 2013)

Πέμπτη 10
19.00 Τρούμαν Καπότε & Τενεσί Γουίλιαμς (Λίζα Ιμορντίνο Βρίλαντ, 2020)
Προλογίζει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Νανούρης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.