Η εκθαμβωτική καριέρα του Τζο Πέσι που διακόπηκε ξαφνικά

Ανήμερα των 79ων γενεθλίων του, μία αναδρομή στην πορεία του Αμερικανού ηθοποιού.

Joe Pesci

Η καριέρα του Τζο Πέσι διήρκεσε ουσιαστικά μόλις 24 χρόνια και αυτό δεν είναι κάτι που εύκολα μπορεί να εξηγήσει κάποιος. Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 3 δεκαετίες, ώστε ο 79χρονος σήμερα ηθοποιός (είδε το πρώτο φως στις 9 Φεβρουαρίου 1943 στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ) να ξεκινήσει την υποκριτική του δράση, αφού προηγουμένως είχε ζήσει μία άλλη, διαφορετική ζωή. Κατά τη διάρκεια των 60s εργάστηκε ως μπαρμπέρης, την ίδια στιγμή που έκανε τις προσπάθειές του για μία καριέρα στη μουσική, παίζοντας κιθάρα σε διάφορες μπάντες, ενώ το 1968 κυκλοφόρησε το πρώτο του solo album με τίτλο "Joe Sure Can Sing!", στο οποίο συστηνόταν ως Τζο Ρίτσι.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Peter von Kant

Η ζωή του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και τα "Πικρά Δάκρυα της Πέτρα φον Καντ" συνδυάζονται μηχανικά σε ένα παιχνιδιάρικο όσο και αβαθές ψυχόδραμα δωματίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/02/2023

Τόρι και Λοκίτα

Πληγωμένος ουμανισμός, προβλέψιμος κοινωνικός ρεαλισμός, αυθεντική συγκίνηση: η πλέον οργισμένη ταινία των αδελφών Νταρντέν περιγράφει ωμά μια Ευρώπη παραδομένη στη διαφθορά και την απάθεια.

Θόδωρος Αγγελόπουλος - Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Καθένας και η Μουσική του

Δημιουργική αξιοποίηση μιας "αντιπαράθεσης" με πολλαπλό ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, ιδωμένη μέσα από τα μάτια τόσο του τότε όσο και του τώρα.

Magic Mike: Ο Τελευταίος του Χορός

Απενοχοποιημένα φαν η επανένωση Σόντερμπεργκ-Τέιτουμ παραδίδεται στο περιτύλιγμα μιας απολαυστικής για τα μάτια ταινίας-καραμέλα.

Μπλε Φεγγάρι

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Σαν Σεμπαστιάν για ένα ντοκιμαντερίστικα ειλικρινές και σκηνοθετημένο με ένταση, αλλά δραματικά "άψητο" κοινωνικό δράμα φεστιβαλικής κατανάλωσης της ρουμάνικης σχολής.

Ο Θίασος

Ο μύθος των Ατρειδών συναντά τη σύγχρονη ελληνική ιστορία σε ένα εικονοκλαστικό, πρωτοποριακής αφήγησης και επικών διαστάσεων σινε-δοκίμιο πάνω στη σχέση βιωμένου και ιστορικού χρόνου. Η κορυφαία στιγμή του ελληνικού κινηματογράφου.

1341 Καρέ Έρωτα και Πολέμου

Η βίαιη πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής αποτυπώνεται ιστορικά και καλλιτεχνικά μέσα από τα μάτια ενός εμπνευσμένου αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος καλείται διαρκώς να διαλέξει στρατόπεδο.