Ο "Spider-man" συνεχίζει να καταρρίπτει τα εισπρακτικά ρεκόρ

Αδέξιο ξεκίνημα για τις «Πράκτορες 355» στα αμερικανικά σινεμά, την ώρα που ο «Spider-man» σπάει τα κοντέρ.

Spider-man_no_way_home15

Τέταρτο διαδοχικό Σαββατοκύριακο (7-10/1) στην κορυφή το "Spider-man: No Way Home", το οποίο συντρίβει κάθε ανταγωνισμό και κινείται σε εντελώς διαφορετικές, προπανδημικές, ταχύτητες απ’ όλα τα υπόλοιπα μπλοκμπάστερ. Με άλλα 32,6 εκατομμύρια έφτασε με ορμή τα 668,4 και ξεπερνώντας τον "Τιτανικό" (659,4) είναι πλέον η έκτη πιο πετυχημένη ταινία όλων των εποχών. Επόμενος και εύκολος στόχος το "Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας" με 678,8 εκατ. Τα ίδια και στο επίπεδο των παγκόσμιων εισπράξεων, όπου με 1,52 δις δολάρια φιγουράρει στην όγδοη θέση της αντίστοιχης λίστας.

Το "Τραγούδα! 2" κρατήθηκε δεύτερο με 11,6 εκατ. (στα 108,7) και είναι μόλις το δεύτερο animation το οποίο ξεπερνά το φράγμα των 100 εκατ. από το "Ψυχρά κι Ανάποδα ΙΙ" το 2019. Ακολούθησαν το άσφαιρο άνοιγμα (4,6 εκατ.) του "Πράκτορες 355", το οποίο ελπίζει πλέον στη διεθνή αγορά, έφερε τη θηλυκή κατασκοπική περιπέτεια στην τρίτη θέση και ακολούθησαν το "Ο Άνθρωπος του Βασιλιά: Το Ξεκίνημα" με 3,2 εκατ. (στα 25), η αθλητική βιογραφία "The American Underdog" με 2,3 εκατ. (στα 18,7), το "Matrix Resurrections" με 1,8 εκατ. (στα 34,3), το "West Side Story" με 1,4 εκατ. (στα 32,1), το "Ghostbusters: Legacy" με 1,1 εκατ. (στα 125), το "Πίτσα Γλυκόριζα", το οποίο παραμένει σε μεσαίο κύκλωμα αιθουσών, με 982.000 (στα 8,2 εκατ.), ο "Οίκος Gucci" με 617.000 (στα 50,1 εκατ.) και το "Ενκάντο" με 614.000 (στα 92,5 εκατ.). Οι υπόλοιπες ταινίες με οσκαρικές φιλοδοξίες (από το "Dune" των 107,3 εκατ. ως το "Drive my Car" των 397.000) συνεχίζουν να προβάλλονται σε επιλεγμένο αριθμό οθονών, περιμένοντας τις υποψηφιότητες που μπορεί να τις ξαναφέρουν στο προσκήνιο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ησυχία 6-9

Καφκική δυστοπία και αγωνιώδες ρομαντικό δράμα το οποίο, παρά το εγκεφαλικό ύφος, διατηρεί ακλόνητο σε όλη τη διάρκειά του ένα μελαγχολικό σφίξιμο στην καρδιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
08/12/2022

Λευκός Θόρυβος

Άνιση και αναποτελεσματικά πιστή μεταφορά ενός επιθετικά σατιρικού μυθιστορήματος του Ντον ΝτεΛίλο, από το οποίο επιβιώνουν μόνο θραύσματα των φιλοσοφικών ιδεών και σπίθες της βιτριολικής ευφυίας του.

R.M.N.

Υποδειγματικό σινεμά ρεαλισμού ιδωμένο με όρους θρίλερ, όχι όμως με την αιχμηρότητα που μας έχει συνηθίσει ο Κριστιάν Μουντζίου.

Καραγκιόζης the Movie

Μια καλοπροαίρετη μεταφορά του θεάτρου σκιών, η οποία εγκλωβίζεται στην προσπάθειά της να αποδειχθεί ταυτόχρονα μοντέρνα και πιστή στο πρωτότυπο έργο.

Πιο Πολύ Από Ποτέ

Προσωπικές επιλογές και ευθύνες συγκρούονται υπόκωφα στο εσωτερικό μιας βραδύκαυστης, χαμηλόφωνης ταινίας που, μέσα από το θάνατο και τα μάτια της υπέροχης Βίκι Κριπς, κοιτάει τη ζωή κατάματα.

Η Ιστορία της Γυναίκας μου

Μυθιστορηματικών διαστάσεων ερωτικό δράμα, η αυστηρή, καλλιγραφική αισθητική του οποίου αγωνίζεται να του προσδώσει φρεσκάδα, χυμούς και συναίσθημα.

Οι Πέντε Διάβολοι

Καθώς ένας απαγορευμένος έρωτας συναντά μια ιστορία ενηλικίωσης, ένα οικογενειακό δράμα μετατρέπεται ευρηματικά σε μια τόσο επώδυνη όσο και τρυφερή ονειρική φαντασία.