Ο Άνθρωπος του Βασιλιά: Το Ξεκίνημα

1,5

Αδιάφορο και άνευρο πρίκουελ ενός κομιξάδικου κατασκοπικού franchise που έχασε από τη δεύτερη κιόλας ταινία την κωμική και θεαματική φρεσκάδα του. Μάταια ο φιλότιμος Ρέιφ Φάινς κι ο over the top Ρις Ίφανς πασχίζουν να το κάνουν να φανεί πνευματώδες, αστείο και περιπετειώδες.

The_kings_man1

Πριν από εφτά χρόνια, η πρώτη γνωριμία μας με τους μυστικούς πράκτορες της "Kingsman" ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Στη σειρά των πολλών τζεϊμσμποντικών παρωδιών, το βασισμένο στο graphic novel "The secret service" "Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία" ξεχώρισε εύκολα με την cool σατιρική διάθεσή του και τη σκηνοθετική σπιρτάδα του Μάθιου Βον ("Kick-Ass", "X-Men: Η Πρώτη Γενιά"), έμπειρου στις σινε-κόμικς μεταφορές. Η συνέχειά του ("Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος", 2017), από την οποία θυμάται κανείς μόνο τη διασκεδαστική evil bitch της Τζούλιαν Μουρ, αποδείχτηκε ένα αμήχανο déjà vu των αποτελεσματικών ευρημάτων της πρώτης ταινίας, γι’ αυτό προφανώς και οι παραγωγοί του franchise αποφάσισαν έναν συνολικό ανασχεδιασμό. Αντί για μπροστά, λοιπόν, πάμε πίσω στο "Ξεκίνημα".

Έναν και πλέον αιώνα προτού οι Χάρι και Έγκσι αναλάβουν δράση, ο Βρετανός αριστοκράτης Ορλάντο Όξφορντ βλέπει τη γυναίκα του να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια του. Θα μεγαλώσει μόνος του τον μικρό γιο του Κόνραντ, τον οποίο θα προσπαθήσει να προστατεύσει από κάθε επικίνδυνη κακοτοπιά. Όταν, όμως, οι εγκληματικές ιδιοφυΐες του πλανήτη συνασπίζονται μυστικά και ξεκινούν τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με σκοπό να κυριαρχήσουν σ’ ολόκληρο τον κόσμο, αναγκάζεται να του αποκαλύψει την αλήθεια. Ο ίδιος και οι υπηρέτες του Σόλα και Πόλι έχουν στήσει ένα διεθνές κύκλωμα κατασκοπείας που προσπαθεί να σταματήσει το κακό. Έτσι, προκειμένου να αποκαλύψουν τη σατανική συνωμοσία, φεύγουν για την Αγία Πετρούπολη με στόχο την εξόντωση του Γκριγκόρι Ρασπούτιν.
Αφυδατωμένο ακόμα περισσότερο από την κωμική και θεαματική φρεσκάδα του πρωτοτύπου, το ξεκούρδιστο και άνευρο αυτό πρίκουελ βάζει στο σέικερ τις λάθος δόσεις ίντριγκας, χαβαλέ, δράσης και βρετανικής κοπής χιούμορ. Ακόμα και το σαρκαστικά αντισυμβατικό διάβασμα της Ιστορίας που επιχειρεί είναι επικίνδυνα τσαπατσούλικο (η αδιαφιλονίκητη βρετανική υπεροχή, ο Χίτλερ ομοϊδεάτης με τον… Λένιν), όσο κι αν ο φιλότιμος Ρέιφ Φάινς κι ο over the top Ρις Ίφανς πασχίζουν να το κάνουν να φανεί πνευματώδες, αστείο και περιπετειώδες.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Άνθρωπος του Βασιλιά: Το Ξεκίνημα

The King's Man
1,5
  • Κατασκοπική
  • 2021
  • Διάρκεια: 130 '
  • Μάθιου Βον

Στις αρχές του 20ού αιώνα, οι εγκληματικές ιδιοφυΐες του πλανήτη συνασπίζονται και ξεκινούν τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με σκοπό να κυριαρχήσουν σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Μόνο η «Kingsman», η μυστική οργάνωση ενός Βρετανού ευγενή, μπορεί να αποτρέψει τα σατανικά σχέδιά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.