Όλες οι κωμωδίες που θα δούμε το καλοκαίρι στα σινεμά

Ανακαλύψτε όλα τα φιλμ που θα μας κάνουν να ξεκαρδιστούμε φέτος στα θερινά.

Όλες οι κωμωδίες που θα δούμε το καλοκαίρι στα σινεμά

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη νυχτερινή έξοδο το καλοκαίρι για δροσιά, σινεμά και μια καλή κωμωδία στη μεγάλη οθόνη. Φέτος, μάλιστα, μοιάζει να έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη το γέλιο, κάτι που εκτός απροόπτου θα εξασφαλίσουν οι ταινίες που πρόκειται να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες. Παρακάτω θα βρείτε όλες τις κωμωδίες που θα βγουν το καλοκαίρι, ενώ μη ξεχνάτε πως μπορείτε έχουν ήδη δημοσιευθεί τόσο τις ταινίες δράσης όσο και τα 30 must-see που δεν πρέπει να χάσετε στη μεγάλη οθόνη. Η σειρά των ταινιών που ακολουθούν είναι αλφαβητική.

Ένας Θρίαμβος

Σκηνοθεσία: Εμανουέλ Κουρκόλ. Με τους Καντ Μεράντ, Νταβίντ Αγιάλα, Λαμίν Σισοκό, Μαρίνα Χαντς.

Με φόρα από τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, εκεί όπου το φιλμ αναδείχθηκε καλύτερη κωμωδία, η ταινία αφηγείται την καλόκαρδη ιστορία του Ετιέν, ενός ηθοποιού ο οποίος βρίσκεται συχνότερα άνεργος παρά επί της σκηνής. Τη σπουδαιότερη δουλειά της καριέρας του, όμως, πρόκειται να την κάνει όταν αναλάβει το θεατρικό εργαστήριο μιας φυλακής. Εκεί μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κατάδικους για να ανεβάσουν το διάσημο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό». Το απροσδόκητο ταλέντο της ομάδας τούς δίνει την ευκαιρία να κάνουν περιοδεία με την παράσταση εκτός φυλακής, κι έτσι ο Ετιέν βλέπει να ανοίγεται εμπρός του η ευκαιρία για καταξίωση, που είναι το μεγαλύτερο απωθημένο του.

Ο Κατάσκοπός μου

Σκηνοθεσία: Πίτερ Σίγκαλ. Με τους Ντέιβ Μπαουτίστα, Κρίστεν Σάαλ, Κεν Τζέονγκ.

Μπορεί να έχουμε γνωρίσει τον Ντέιβ Μπαουτίστα ως τον υπερμεγέθη σκληροτράχηλο Ντραξ («Φύλακες του Γαλαξία») ή το Σέιπερ Μόρτον από το «Blade Runner 2049», εδώ όμως ο ηθοποιός καλείται να ενσαρκώσει έναν ευγενικό γίγαντα. Ο Μπαουτίστα υποδύεται έναν κορυφαίο πράκτορα της CIA, ο οποίος αναλαμβάνει μια παράξενη αποστολή: πρέπει να επιβλέπει και να προστατεύει ένα 9χρονο κορίτσι και την οικογένειά του. Εκείνη, βέβαια, δεν είναι διατεθειμένη να του κάνει τη ζωή εύκολη... Πίσω από την κάμερα βρίσκεται ο κωμικά πολύπειρος Πίτερ Σίγκαλ («Get Smart», «Κάθε Φορά Πρώτη Φορά», «Τρελές Σφαίρες 33 1/3»).

Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή σου

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Γκάλο. Με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τόμι Λι Τζόουνς, Μόργκαν Φρίμαν.

Οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μόργκαν Φρίμαν και Τόμι Λι Τζόουνς σχηματίζουν μια all-star πρωταγωνιστική τριάδα βετεράνων, σε μια ταινία με ξέφρενη υπόθεση: πίσω στα '70s, ένας κινηματογραφικός παραγωγός πνιγμένος στα χρέη στη μαφία, βρίσκει μια τραβηγμένη ιδέα για να σωθεί• να δολοφονήσει τον πρωταγωνιστή μιας ταινίας του και να φανεί σαν ατύχημα στο γύρισμα, ώστε να λάβει αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία. Στην πράξη, όμως, τα πράγματα αποδεικνύονται εξαιρετικά δύσκολα, μιας και ο «τυχερός» του μακάβριου casting αποδεικνύεται... απέθαντος!

Σήμερα Φτιάχνουμε τον Κόσμο (Hoy Se Arregla el Mundo)

Σκηνοθεσία: Άριελ Γουίνογκραντ. Με τους Λεονάρντο Σμπαράλια, Ναταλία Ορέιρο, Τσάρο Λόπεζ.

Μετά το επιτυχημένο «Κόλπο του Αιώνα», ο Αργεντίνος Άριελ Γουίνογκραντ παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό φιλμ. Πρωταγωνιστής είναι ο Νταβίντ Σαμαράς, με το ψευδώνυμο «ο Έλληνας», ο οποίος έχει τα ηνία μιας εξαιρετικά δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής. Όσο όμως επιτυχημένος είναι επαγγελματικά, αντιστρόφως ανάλογη είναι η «καριέρα» του ως πατέρας. Παρά το γεγονός πως ο 9χρονος γιος του αποτελεί τη μοναδική σταθερή σχέση που έχει στη ζωή του, μεταξύ τους δεν υπήρξαν ποτέ πραγματικά δεμένοι. Όλα θα αλλάξουν όταν η μητέρα του παιδιού πεθαίνει αιφνιδιαστικά, γεγονός που θα φέρει στην επιφάνεια μια σοκαριστική αποκάλυψη: ο «Έλληνας» δεν είναι ο πραγματικός πατέρας του παιδιού. Παρόλα αυτά, υπόσχεται στο αγόρι πως θα κάνει τα πάντα για να βρει το βιολογικό πατέρα του, ακόμα κι αν στο ενδιάμεσο κληθεί να κάνει μερικές απροσδόκητες θυσίες.

Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν. Με τους Γουάλας Σον, Τζίνα Γκέρσον, Λουί Γκαρέλ, Έλενα Ανάγια.

Αφού «εκδιώχθηκε» από τις ΗΠΑ, ο 84χρονος Γούντι Άλεν βρήκε εργασιακή φιλοξενία στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ισπανία, όπου επιστρέφει 12 χρόνια μετά το «Vicky Cristina Barcelona». Το «Φεστιβάλ του Ρίφκιν», η 49η ταινία στην καριέρα του Άλεν, λαμβάνει χώρα στην ισπανική πόλη Σαν Σεμπαστιάν, κατά τη διάρκεια του κοσμοπολίτικου κινηματογραφικού φεστιβάλ της πόλης. Εκείνος είναι και ο τελικός προορισμός των πρωταγωνιστών, ενός παντρεμένου ζευγαριού Αμερικανών που μαγεύεται από την αύρα του φεστιβάλ και τη γοητεία της πόλης. Περνούν τις μέρες τους σε ένα ανάλαφρο κλίμα ευφορίας, μέχρις ότου η σύζυγος συνάψει παράνομη σχέση με ένα Γάλλο σκηνοθέτη, ενώ ο άντρας ερωτευτεί μια γιατρό της περιοχής, για να φέρουν έτσι τα πάνω κάτω στο γάμο τους.

Χάρηκα που σας Γνώρισα (La Pièce Rapportée)

Σκηνοθεσία: Αντονίν Περετιάκο. Με τους Αναΐς Ντεμουστιέ, Ζοσιάν Μπαλασκό, Φιλίπ Ντουκένς.

Στα 48 του, ένας άντρας ερωτεύεται κεραυνοβόλα για πρώτη φορά στη ζωή του. Αιτία μια υπάλληλος σε σταθμό του μετρό που το κλέβει την καρδιά. Σύντομα η σχέση τους σοβαρεύει, με την προοπτική του γάμου να παίρνει σάρκα και οστά. Τι μπορεί να πάει στραβά άραγε; Τα προβλήματα ξεκινούν από τη μητέρα του πρωταγωνιστή, η οποία δε χωνεύει τη μέλλουσα νύφη και θέλει να αποδείξει στο γιο της πως τον απατάει. Για αυτό το σκοπό προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ ώστε να την παρακολουθήσει και να την ξεμπροστιάσει. Τι μπορεί να πάει στραβά άραγε;

Όλες οι κωμωδίες που θα δούμε το καλοκαίρι στα σινεμά - εικόνα 1

Best Sellers

Σκηνοθεσία: Λίνα Ρόσλερ. Με τους Μάικλ Κέιν, Όμπρεϊ Πλάζα, Κάρι Έλβς.

Ο 88χρονος ζωντανός θρύλος του σινεμά Μάικλ Κέιν, πρωταγωνιστεί στο ρόλο ενός γκρινιάρη, αλλόκοτου και συνταξιούχου συγγραφέα, ο οποίος συμμετέχει με μεγάλη απροθυμία σε μία τελευταία περιοδεία βιβλίου, προκειμένου να βοηθήσει έναν μικρό εκδοτικό οίκο. Στο πλάι του βρίσκεται η ταλαντούχα και ανερχόμενη ηθοποιός Όμπρεϊ Πλάζα («Parks and Recreation», «Black Bear») η οποία επιχειρεί να κουμαντάρει τον ανεξέλεγκτο ηλικιωμένο συμπρωταγωνιστή της, κατά της διάρκεια της κρίσιμης τουρνέ τους.

Όλες οι κωμωδίες που θα δούμε το καλοκαίρι στα σινεμά - εικόνα 2

Family Swap (Le Sens de la Famille)

Σκηνοθεσία: Ζαν-Πατρίκ Μπενές. Με τους Μοντ Ντρουίν, Αλεξάντρα Λαμί, Φρανκ Ντουμπόσκ.

Κάτι εντελώς διαφορετικό ετοιμάζει ο Γάλλος σκηνοθέτης Ζαν-Πατρίκ Μπενές, καθώς μετά τη sci-fi περιπέτεια «Ares: Κίνδυνος στο Παρίσι» (2016), επιστρέφει με μια οικογενειακή κωμωδία πολλών... μπερδεμάτων. Δυο γονείς ταλαιπωρούνται αφάνταστα από τα παιδιά τους, ένα 7χρονο παιδί και δύο έφηβους, που τους έχουν ισοπεδώσει τα νεύρα. Υποχρεώνονται, ωστόσο, να λύσουν τα προβλήματά τους όταν μια μέρα ξυπνούν κι ανακαλύπτουν πως έχουν ανταλλάξει σώματα!

Όλες οι κωμωδίες που θα δούμε το καλοκαίρι στα σινεμά - εικόνα 3

French Exit

Σκηνοθεσία: Άζαζελ Τζέικομπς. Με τους Μισέλ Φάιφερ, Λούκας Χέτζις, Τρέισι Λετς, Ίμοτζεν Πουτς.

Η Μισέλ Φάιφερ σολάρει ερμηνευτικά στο ρόλο μιας έκπτωτης κυρίας της υψηλής κοινωνίας, η οποία βλέπει πως πρέπει μάλλον να αφήσει την καλή ζωή του Μανχάταν, όταν συνειδητοποιεί ότι της τελείωσαν τα εκατομμύρια που είχε κληρονομήσει από τον επί 12 χρόνια σύζυγό της. Η μόνη επιλογή που της απομένει είναι να μετακομίσει στο Παρίσι όπου για να μείνει, δανεικά, σε ένα πολυτελές διαμέρισμα. Από κοντά βρίσκεται ο γιος της, με τον οποίο δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις, αλλά θα πρέπει να μάθει να συμβιώνει, όπως και να συμβιβαστεί πως πια τα πράγματα έχουν αλλάξει. Για την ερμηνεία της η Φάιφερ απέσπασε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Mama Weed (La Daronne)

Σκηνοθεσία: Ζαν-Πολ Σαλομέ. Με τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ιπολίτ Ζιραρντό, Φαριντά Ουτσανί, Λιλιάν Ροβέρ, Ίρις Μπρι.

Από μεταφράστρια της δίωξης ναρκωτικών σε βαρόνος των παράνομων ουσιών, γίνεται; Καταφατικά «απαντά» η Ιζαμπέλ Ιπέρ, η οποία εδώ υποδύεται έναν από τους πιο εκκεντρικούς ρόλους της. Πρόκειται, πράγματι, για μια μεταφράστρια της δίωξης που ανακαλύπτει ότι ο γιος μιας αγαπημένης φίλης της, είναι μπλεγμένος. Αποφασίζει να τον βοηθήσει, στην πορεία όμως και παρά τις πληροφορίες που έχει, βρίσκεται μπλεγμένη η ίδια, αφού ξαφνικά δελεάζεται από τον κόσμο της παρανομίας.

Mystère à Saint-Tropez

Σκηνοθεσία: Νικολά Μπεναμού. Με τους Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ρόσι ντε Πάλμα, Κριστιάν Κλαβιέ, Μπενουά Πουλβέρ.

Με φόντο το ηλιόλουστο Σαν Τροπέ του 1970, εκτυλίσσεται μια υπόθεση μυστηρίου και κωμικών παρεξηγήσεων. Όλα ξεκινούν από το πάρτι στη βίλα ενός εκατομμυριούχου, όπου βρίσκεται η αφρόκρεμα του θεάματος. Ο πάμπλουτος ιδιοκτήτης όμως και η γυναίκα του είναι εξαιρετικά ανήσυχοι, καθώς είναι βέβαιοι πως κάποιος προσπαθεί να τους δολοφονήσει. Εκείνος αποφασίζει να βρει τη λύση τηλεφωνώντας στο φίλο του, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο καλύτερος αστυνομικός του Παρισιού. Ωστόσο, κι επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, ο μόνος διαθέσιμος επιθεωρητής είναι ένας αλαζόνας και εξαιρετικά ανίκανος άντρας, ο οποίος χρησιμοποιεί μερικές ανορθόδοξες μεθόδους για να εντοπίσει τους δυνάμει δολοφόνους...

Όλες οι κωμωδίες που θα δούμε το καλοκαίρι στα σινεμά - εικόνα 4

Queenpins

Σκηνοθεσία: Άρον Γκοντέτ & Γκίτα Πουλαπίλι. Με τους Κρίστεν Μπελ, Τζόελ ΜακΧέιλ, Βινς Βον, Πολ Γουόλτερ Χάουζερ.

Πώς ακριβώς κατάφεραν δύο νοικοκυρές να ξαφρίσουν 40 εκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιώντας πλαστά κουπόνια; Την απάντηση δίνει η ταινία, η οποία μάλιστα βασίζεται στην αληθινή ιστορία της μεγαλύτερης απάτης πλαστογραφίας κουπονιών στις ΗΠΑ. Η Κρίστεν Μπελ («Veronica Mars») υποδύεται τη γυναίκα που σκαρφίστηκε την κομπίνα, τη σύζυγο ενός ευκατάστατου άντρα ο οποίος όμως την παραμελεί χαρακτηριστικά. Τότε εκείνη αποφασίζει να πάρει ξανά τον έλεγχο της ζωή της ιδρύοντας μια παράνομη εταιρία κουπονιών, η οποία τράβηξε την προσοχή του συζύγου μια και καλή... Στο cast βρίσκουμε ακόμα το Βινς Βον, αλλά και το γνωστό πρωταγωνιστή της σειράς «Community» Τζόελ ΜακΧέιλ.

Un Tour Chez Ma Fille

Σκηνοθεσία: Ερίκ Λαβέν. Με τους Ζοσιάν Μπαλασκό, Ματίλ Σενιέρ, Ζερόμ Κομαντέρ.

Δημιουργός πιστός στη μοντέρνα γαλλική κωμωδία, ο Ερίκ Λαβέν («Εσύ Διαλέγεις», «Μαμά, Γύρισα!») εμπνέεται τώρα μια πιπεράτη πλοκή με ηρωίδα μια ασυνήθιστη πεθερά, τη Ζακλίν. Ενώ το διαμέρισμά της ανακαινίζεται, πηγαίνει ενθουσιασμένη να μείνει στο σπίτι της κόρης και του γαμπρού της μόνο για λίγες ημέρες. Οι μέρες όμως μετατρέπονται σε εβδομάδες κι οι εβδομάδες σε μήνες, με τη Ζακλίν να μην κάνει καμία κίνηση να φύγει. Αντιθέτως, κάνει κουμάντο μες στο σπίτι σα να ήταν δικό της. Επιπλέον, το ζευγάρι που ήδη βρισκόταν σε κρίση, πρέπει τώρα να διαχειριστεί την έξαλλη ζωή της πεθεράς που περιλαμβάνει μέχρι και swinging!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.