Η Γκαρσονιέρα

5

Γλυκόπικρη κοινωνική σάτιρα και απολαυστική ερωτική κομεντί, γραμμένη με ευφυέστατη κομψότητα και σκηνοθετημένη με υποδειγματική διακριτικότητα.

Η Γκαρσονιέρα

Ενα ακόμα χαρωπό στην όψη μα μελαγχολικό στην καρδιά κομψοτέχνημα του Μπίλι Γουάιλντερ, το οποίο περιγράφει με διακριτικές, χαριτωμένες πινελιές και σκληρό σαρκασμό τη μοιραία συνάντηση δύο γραναζιών ενός καλοκουρδισμένου μηχανισμού· του υπαλλήλου μιας μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας που καλοπιάνει τους ανωτέρους του δανείζοντάς τους το διαμέρισμά του για τις «διακριτικές» ερωτικές στιγμές τους, και της ερωμένης του μεγάλου αφεντικού την οποία εκείνος ερωτεύεται.

Γραμμένη με ευφυέστατη κομψότητα, η «Γκαρσονιέρα» είναι μια απολαυστική ερωτική κομεντί και ταυτόχρονα μια γλυκόπικρη κοινωνική σάτιρα, σκηνοθετημένη με υποδειγματική διακριτικότητα – δεξιοτεχνική η αξιοποίηση των κλειστών χώρων, των γυάλινων επιφανειών, των επίπλων και οποιουδήποτε άλλου πράγματος εμποδίζει τους ήρωες να έρθουν σε επαφή. Δέκα υποψηφιότητες και πέντε Όσκαρ, τρία (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου) για τον ίδιο τον Μπίλι Γουάιλντερ.

Α/Μ. ΗΠΑ. 1960. Διάρκεια: 125΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Γκαρσονιέρα

The Apartment
5
  • Κωμωδία
  • 1960
  • Διάρκεια: 125 '
  • Μπίλι Γουάιλντερ

Ο Μπαντ Μπάξτερ, υπάλληλος σε μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρία, καλοπιάνει τους ανωτέρους του δανείζοντάς τους το διαμέρισμά του για τις «διακριτικές» ερωτικές στιγμές τους. Τα πράγματα όμως θα περιπλακούν όταν συναντήσει τη Φραν, την ερωμένη του μεγάλου αφεντικού, την οποία ερωτεύεται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Όσα έγιναν στην πρεμιέρα της πιο "Ελλάδα 3.0" ταινίας της χρονιάς

Μια διαφορετική πρεμιέρα με...άρωμα Ελλάδας παίχτηκε στον Θερινό Κινηματογράφο Λαΐς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/05/2026

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στις αίθουσες

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 28 Μαΐου.

Δύο νύχτες κινηματογράφου, θάλασσας και καλοκαιρινής μαγείας στον Όρμο της Αφροδίτης

Στο πλαίσιο των "Ημερών Θάλασσας 2026" μπορείτε να παρακολουθήσετε καλοκαιρινό σινεμά στην Πειραϊκή αυτό το Σαββατοκύριακο με ελεύθερη είσοδο.

Μια συζήτηση για τον κινηματογραφικό Κάφκα με ελεύθερη είσοδο

Με αφορμή το βιβλίο του Νικόλαου-Ιωάννη Κοσκινά φωτίζεται η απροσδόκητη σχέση του Κάφκα με τον κινηματογράφο και προτείνει μια νέα ανάγνωση του έργου του.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (28/05-03/06)

Όλες οι κορυφαίες ταινίες που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

Μαντς Μίκελσεν: Στο μυαλό του Τζον Λένον

Ο διάσημος Δανός σταρ μας μιλάει για έναν από τους πιο προκλητικούς και αστείους ρόλους του. Αυτόν του αλαφροΐσκιωτου Μάνφρεντ στον "Τελευταίο Βίκινγκ", πρωτότυπο συνδυασμό μαύρης κωμωδίας και crime thriller.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 28 Μαΐου.