Οδηγός Cinema

Θερινοί Κινηματογράφοι Κριτικές Ταινίων Ειδικές Προβολές Αρχείο Ταινιών Ανά Εβδομάδα Πρεμιέρας Αθηνόραμα club

Μαριλένα: Must ραντεβού για δροσερό σινεμά στα νότια

Σημείο αναφοράς στη Γλυφάδα, στα χέρια της ίδιας οικογένειας εδώ και τρεις γενιές, ο θερινός κινηματογράφος της οδού Αιγύπτου βρίσκεται στο πόστο του από το 1962, όταν άναψε για πρώτη φορά την εντυπωσιακή κατακόκκινη νέον επιγραφή του.

Μαριλένα: Must ραντεβού για δροσερό σινεμά στα νότια

Σημείο αναφοράς στη Γλυφάδα, στα χέρια της ίδιας οικογένειας εδώ και τρεις γενιές, ο θερινός κινηματογράφος της οδού Αιγύπτου βρίσκεται στο πόστο του από το 1962, όταν άναψε για πρώτη φορά την εντυπωσιακή κατακόκκινη νέον επιγραφή του. Εκτός από τους φοίνικες που κοσμούν την είσοδο, σήμα κατατεθέν του κινηματογράφου Μαριλένα είναι ο ολόφυτος κήπος του, με το άρωμα της τριανταφυλλιάς διάχυτο στον αέρα και τη ρετρό ατμόσφαιρα να διαπνέει συνολικά το χώρο.

Μαριλένα: Must ραντεβού για δροσερό σινεμά στα νότια - εικόνα 1

Η εντυπωσιακή πλατεία είναι στρωμένη με χαλίκια και λευκά καθίσματα με μπλε πλαστικό πλεκτό, ενώ η μεγάλη οθόνη βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη θεατρική σκηνή του σινεμά, πλαισιωμένη από μια έντονη μωβ απόχρωση. Στο μπαρ, όπου θα βρείτε από παραδοσιακά σνακ μέχρι παγωμένα αναψυκτικά και κοκτέιλ, υπάρχει ακόμη το λειτουργικό παραδοσιακό ψυγείο ζαχαροπλαστείου που θα σας ταξιδέψει πίσω στα ’60s και τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του κινηματογράφου.

Μαριλένα: Must ραντεβού για δροσερό σινεμά στα νότια - εικόνα 2

Ο προβολέας του Μαριλένα φωτίζει την οθόνη με νέες, ποιοτικές ταινίες του ελληνικού και του διεθνούς κινηματογράφου για όλο το κοινό, ενώ από το πρόγραμμά του δεν λείπουν ούτε οι επανεκδόσεις κλασικών αγαπημένων φιλμ. Φυσικά ο κινηματογράφος τηρεί όλα τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία ενάντια στον κορονοϊό και σας περιμένει από νωρίς για να απολαύσετε τη δροσιά του κήπου του μέχρι να ξεκινήσει η προβολή της επιλογής σας.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαριλένα

Αιγύπτου 123, Άνω Γλυφάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022": Πολιτιστική δράση σε όλη την επικράτεια

Θέατρο, μουσική, χορός, εικαστικές τέχνες, παραστάσεις/δράσεις για παιδιά και εφήβους, μουσικό θέατρο. Τα έχει όλα και θα απλωθεί σε όλη τη χώρα ο θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/07/2022

Ένας "Out of the box" διαγωνισμός σχεδιασμού ξενοδοχειακών χώρων

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το 100% Hotel Show και το Αρχιτεκτονικό ηλεκτρονικό Περιοδικό Archetype.gr, ενόψει της επετειακής, 10ης διοργάνωσης της Έκθεσης 100% Hotel Show Διαγωνισμός Σχεδιασμού | "Out of the box … in a box"

"36 και σήμερα": Ο ρόλος του χρώματος στη σύγχρονη ξυλογραφία

Ζωγραφικά έργα του Καθηγητή του Εργαστηρίου Χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης παρουσιάζονται στην Art Appel Gallery

Παγκόσμια διάκριση για τα κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείου

Τα κρασιά έλαβαν 5 ασημένια και 6 χάλκινα μετάλλια στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού κρασιού "Decanter World Wine Awards 2022", καθώς και άλλες σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και διαγωνισμούς κρασιού.

Το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία ξαναζωντανεύει στην Αρχαία Ολυμπία

Με την εγκυρότητα του Μουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, το φημισμένο άγαλμα του θεού Δία φιλοτεχνημένο από τον Φειδία ανακατασκευάστηκε και κοσμεί έναν εκθεσιακό χώρο στην Αρχαία Ολυμπία.

Επιστημονική ημερίδα για ένα πιο προσβάσιμο μέλλον στα ελληνικά μουσεία

Το Μουσείο Κανελλοπούλου και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσίασαν την ημερίδα με τίτλο "Μουσεία και αισθήσεις: σχεδιάζοντας για όλους", σε μια προσπάθεια αναδιαμόρφωσης των μουσειακών χώρων για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής.

Οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες του Snehta Residency για τον Ιούλιο

Το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών εξελίσσεται και παρουσιάζει την έρευνα των συμμετεχόντων δημιουργών του για τους μήνες Μάιο-Ιούλιο.