Updated | Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 25/6

Μια λουσάτη ληστεία, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ σε μια αληθινή ιστορία και τέσσερις κλασικές επανεκδόσεις έρχονται στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Updated | Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 25/6

Update: Προστέθηκε η κυκλοφορία της ταινίας «Νεντ Κέλι, ο Νο 1 Καταζητούμενος».

Μια λουσάτη ληστεία, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ σε μια αληθινή ιστορία και τέσσερις κλασικές επανεκδόσεις έρχονται στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης

Θρίλερ πάνω στην κλοπή ενός πολύτιμου πίνακα ζωγραφικής. Κλες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Ντόναλντ Σάδερλαντ και ο θρυλικός frontman των Rolling Stones Μικ Τζάγγερ, πρωταγωνιστούν σε ένα στιλάτο θρίλερ μυστηρίου, με τον Ιταλό σκηνοθέτη Τζουζέπε Κατοπόντι πίσω από την κάμερα. Ο Τζάγγερ ενσαρκώνει έναν άπληστο συλλέκτη, ο οποίος αναθέτει στον χαρακτήρα του Μπανγκ, έναν διάσημο κριτικό τέχνης, να κλέψει έναν πίνακα που φιλοτέχνησε ο γηραιός καλλιτέχνης που υποδύεται ο Σάδερλαντ. Η Ντεμπίκι παίζει το ρόλο του δολώματος στην υπόθεση η οποία περιπλέκεται επικίνδυνα απειλώντας άμεσα τις ζωές τους.

Νεντ Κέλι, ο Νο 1 Καταζητούμενος

Βιογραφική περιπέτεια από τον Τζάστιν Κερζέλ («Macbeth»). Ο εξαγριωμένος για την άδικη σύλληψη της μητέρας του Κέλι, ο οποίος σκληραγωγήθηκε μεγαλώνοντας με έναν διαβόητο παράνομο, στρατολογεί μια άγρια ομάδα μαχητών για να σχεδιάσει μια από τις πιο τολμηρές και αμείλικτες επιθέσεις που έγιναν ποτέ.

Ρουά Ματ

Βιογραφία του Φαχίμ Μοχάμεντ, παγκόσμιου πρωταθλητή εφήβων στο σκάκι από το Μπαγκλαντές. Ο 8χρονος Φαχίμ φτάνει στο Παρίσι από το Μπαγκλαντές με τον πατέρα του, το οποίου όμως η αίτηση ασύλου απορρίπτεται, έτσι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σειρά από ανυπέρβλητα εμπόδια. Τότε ο Φαχίμ γνωρίζει τυχαία έναν κορυφαίο προπονητή σκακιού, ο οποίος όχι απλώς τον εκπαιδεύει αλλά του δίνει ένα σκοπό στη ζωή. Μάλιστα, μέσα από τη σκληρή δουλειά του, ο πιτσιρικάς αναδεικνύεται εξαιρετικά ταλαντούχος σκακιστής ο οποίος φτάνει στο κορυφαίο επίπεδο και διεκδικεί στα ίσια πρωταθλήματα.

Γυναικεία Υπόθεση

Κοινωνική κωμωδία από το δημιουργό του «Άντρες με τα Όλα τους». Οι σύζυγοι στρατιωτικών αποφασίζουν να φτιάξουν μια ομάδα υποστήριξης ώστε να βοηθούν η μία την άλλη τον καιρό που άντρες τους υπηρετούν στο Αφγανιστάν. Συναντιούνται λοιπόν και αποφασίζουν πως ο καλύτερος τρόπος να ανταπεξέλθουν είναι να φτιάξουν τη δική τους χορωδία, αναζητώντας μια διέξοδο από την ψυχολογική πίεση μέσα από το τραγούδι.

Πουλιά στον Αέρα

Ο Ντάνι Μπουν και ένα θεατρικό του Ζορζ Φεϊντό που «μετακομίζει» στα ’60s. Δύο παντρεμένοι φίλοι συνειδητοποιούν πως έχουν μπλέξει για τα καλά, όταν μαθαίνουν πως ο ένας επιχειρεί να αποπλανήσει τη σύζυγο του άλλου. Αγνοούν όμως πως οι γυναίκες τους έχουν τα δικά τους κρυφά σχέδια ώστε να τους τιμωρήσουν και να τους δώσουν ένα καλό μάθημα κατά της απιστίας...

Ένα Ψάρι που το Έλεγαν Γουάντα

Οσκαρική βρετανική κωμωδία με άγγιγμα Μόντι Πάιθον. Μετά από μία θεαματική ληστεία κοσμημάτων, τα διαφορετικά σχέδια των μελών της συμμορίας για τη μοιρασιά έχουν απρόσμενα αποτελέσματα. Όταν η συμμορία καταδίδει τον αρχηγό της στην αστυνομία, ένας κορυφαίος δικηγόρος αναλαμβάνει να τον υπερασπιστεί. Όμως, πριν τη σύλληψή του, ο αρχηγός είχε προλάβει να κρύψει τα κλοπιμαία. Η ερωμένη του και συνεργός τότε αποφασίζει να τον γοητεύσει με την ελπίδα ότι θα μάθει πού βρίσκονται τα κοσμήματα.

Έγκλημα Κάτω από τον Ήλιο

Κλασική Αγκάθα Κρίστι με τον Πίτερ Ούστινοφ ιδανικό Πουαρό. Οι διακοπές έγιναν συνώνυμο του εγκλήματος… Ποιος στραγγάλισε τη νεαρή κακομαθημένη σούπερ σταρ του Μπρόντγουεη ενώ έκανε ηλιοθεραπεία σ΄ ένα απομονωμένο νησί της Μεσογείου; Όλοι οι ύποπτοι έχουν πολύ καλούς λόγους να επιθυμούν το θάνατό της, έχουν όμως και εξίσου ισχυρά άλλοθι. Για πρώτη φορά ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, φαίνεται ν’ αδυνατεί να εξιχνιάσει το έγκλημα. Ένα ακόμα σπουδαίο βιβλίο της Άγκαθα Κρίστυ σε μια καταπληκτική κινηματογραφική μεταφορά με τον Πίτερ Ουστίνοφ, καλύτερο όσο ποτέ στο ρόλο του ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό.

Μετά τα Μεσάνυχτα

Υποβλητικό θρίλερ τρόμου με τους Ντόναλντ Σάδερλαντ και Τζούλι Κρίστι. Ένα παντρεμένο ζευγάρι πενθεί τον πρόσφατο θάνατο της κόρης του καθώς βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι στη Βενετία. Εκεί συναντούν δύο ηλικιωμένες αδερφές με πνευματιστικές ικανότητες, οι οποίες ισχυρίζονται ότι επικοινωνούν με το πνεύμα της πρόσφατα χαμένης κόρης τους.

Έκλειψη

Σπουδαίο φιλμ για την απώλεια του έρωτα από τον Μικελάντζελο Αντονιόνι. Η Βιτόρια χωρίζει με τον μεγαλύτερό της εραστή Ρικάρντο, περιπλανιέται στις αίθουσες του Χρηματιστηρίου όπου η μητέρα της χάνει ένα τεράστιο ποσό κι έχει μια εφήμερη και χωρίς πάθος σχέση με ένα νεαρό χρηματιστή. Τελευταίο μέρος της τριλογίας της αποξένωσης και μια από τις πιο ώριμες ταινίες του Αντονιόνι. Ειδικό βραβείο Φεστιβάλ Καννών 1962.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.