Ο Κιούμπρικ με τα λόγια του Κιούμπρικ (trailer)

Δείτε το τρέιλερ του νέου ντοκιμαντέρ για τον ανεπανάληπτο σκηνοθέτη.

Ο Κιούμπρικ με τα λόγια του Κιούμπρικ (trailer)

«Η σκηνοθεσία, εάν θες να γυρίσεις σωστά μια ταινία, δεν είναι πάντα διασκέδαση», ακούγεται να λέει ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ στο τρέιλερ του νέου ντοκιμαντέρ προς τιμήν του «Kubrick by Kubrick» από τον Γκρεγκορί Μονρο.

Ο Γάλλος σκηνοθέτης, ο οποίος στο παρελθόν έχει γυρίσει ντοκιμαντέρ και για άλλα σπουδαία ονόματα του σινεμά όπως ο Λουί ντε Φινές και ο Τζέρι Λιούις, επιδιώκει μια πρωτότυπη προσέγγιση του μύθου του Κιούμπρικ χρησιμοποιώντας τις προσωπικές ηχογραφήσεις του σκηνοθέτη. Αποσπάσματα συνεντεύξεων, ημερολογιακές καταγραφές και πολλά ακόμα ακούγονται στο τρέιλερ και συνδυάζονται με πλάνα συνεργατών του όπως η Σέλεϊ Ντιβάλ και ο Μάλκολμ ΜακΝτάουελ, οι οποίοι δίνουν το στίγμα της επαφής τους με τον Κιούμπρικ. Η Ντιβάλ είναι γνωστό πως ταλαιπωρήθηκε τρομερά στα γυρίσματα της «Λάμψης», ενώ ο πρωταγωνιστής του «Κουρδιστού Πορτοκαλιού» διευκρινίζει πως «εάν ο Στάνλεϊ σε εμπιστεύεται είσαι στην καλύτερη θέση. Εάν όχι, να φοβάσαι».

Δείτε το τρέιλερ του «Kubrick by Kubrick»:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-21/01)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
16/01/2026

Όλα όσα έγιναν στην VIP Avant Premiere του '28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών'

Το Esquire Greece και η Feelgood Entertainment διοργάνωσαν την VIP Avant Premiere του '28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών' στις πολυτελείς αίθουσες Velvet & Sunset lounge του Athinaion Experience.

"Marty Supreme": Τελικά, ποιος αδερφός Σάφντι είναι καλύτερος;

Με αφορμή την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης αθλητικής κωμωδίας, αναρωτιόμαστε για την επιλογή σόλο καριέρας του δημιουργού της Τζος Σάφντι, τη φιλόδοξη πορεία του πρωταγωνιστή Τιμοτέ Σαλαμέ και το αντισυμβατικό μάρκετινγκ της εταιρείας παραγωγής Α24.

Όλες οι φορές που είδαμε τον Αριστοτέλη Ωνάση στη μεγάλη οθόνη

Μια ζωή με πάθη, έρωτες, δόξα, αλλά και παρανομίες γεννήθηκε σαν σήμερα και ο κινηματογραφικός κόσμος έγραψε πολλές φορές γι' αυτήν τα σενάριά του.

"28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών": μία αποκλειστική ματιά στο τρομο-σίκουελ της χρονιάς

Ρέιφ Φάινς και Τζακ Ο' Κόνελ συναντιούνται για πρώτη φορά στον δυστοπικό κόσμο των Ντάνι Μπόιλ και Άλεξ Γκάρλαντ.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες σήμερα, Πέμπτη 15/01.

Kontinental '25

Βραβείο σεναρίου στο Βερολίνο για μια αστεία όσο και πικρή σάτιρα η οποία ακτινογραφεί σαρκαστικά όλο το βαλκανικό κοινωνικοπολιτικό οικοδόμημα. | Powered by Uber.