Όλος ο Βιμ Βέντερς που μπορείτε να ακούσετε σε 12 διαλέξεις

Το Wim Wenders Foundation συγκέντρωσε μερικές από τις καλύτερες ομιλίες του σπουδαίου σκηνοθέτη σε μία σελίδα για εύκολη και άμεση πρόσβαση.

Όλος ο Βιμ Βέντερς που μπορείτε να ακούσετε σε 12 διαλέξεις

Δημιουργός αξεπέραστων αριστουργημάτων όπως τα «Φτερά του Έρωτα» και το «Παρίσι, Τέξας», ο Βιμ Βέντερς έχει αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στο σινεμά, ενώ στο πέρας της καριέρας του έχει αναπτύξει παράλληλα εξαιρετικές φωτογραφικές δουλειές και μια αξιόλογη βιβλιογραφία.

Το Wim Wenders Foundation το οποίο ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό τη διαφύλαξη και προώθηση του έργου του Βέντερς, συγκέντρωσε σε ένα σημείο αρκετές από τις διαλέξεις του σκηνοθέτη σε φεστιβάλ και χώρους πολιτισμού ανά τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη και το Χάρβαρντ μέχρι την Κολωνία και το Παρίσι. Στη σελίδα με τίτλο «The Lecture Diaries», θα βρείτε ομιλίες του Βέντερς πάνω σε ταινίες του όπως τα προαναφερθέντα «Φτερά του Έρωτα» αλλά και το εξαιρετικό «Tokyo-Ga», αλλά και σκέψεις του για το σινεμά εν γένει όπως στην ομιλία του «Poetry in motion».

Τι περιμένετε λοιπόν; Επισκεφτείτε τη σελίδα και ξεκινήστε μαραθώνιο Βιμ Βέντερς!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".