To Oxbelly κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε ηθοποιούς για ασκήσεις εργαστηρίου σκηνοθεσίας

Η ετήσια διεθνής κινηματογραφική συνάντηση στην Costa Navarino περιμένει τους επόμενους συμμετέχοντες του εργαστηρίου της.

To Oxbelly κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε ηθοποιούς για ασκήσεις εργαστηρίου σκηνοθεσίας

Η ετήσια συνάντηση κινηματογραφιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό Oxbelly, επιστρέφει το καλοκαίρι του 2020 (25/6-4/7) για πέμπτη συνεχή χρονιά και περιμένει τους ηθοποιούς οι οποίοι θα συμμετέχουν στα εργαστήρια σεναρίου και σκηνοθεσίας.

Με έδρα τη Μεσσηνία και την Costa Navarino, το εργαστήριο που ξεκίνησε μετά από πρωτοβουλία του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου (Faliro House) έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα περιβάλλοντα για να εργαστούν νέοι κινηματογραφιστές και να αναπτύξουν το όραμά τους.

To Oxbelly κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε ηθοποιούς για ασκήσεις εργαστηρίου σκηνοθεσίας - εικόνα 1

Στο πλαίσιο του Oxbelly διοργανώνονται εργαστήρια, ομιλίες και δραστηριότητες, ενώ οι συμμετέχοντες δημιουργοί έρχονται σε επαφή με καταξιωμένους συνάδελφους τους από το εξωτερικό. Καλλιτεχνική διευθύντρια του Oxbelly είναι η κορυφαία εγχώρια δημιουργός Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη («Attenberg», «Chevalier»).

To Oxbelly κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε ηθοποιούς για ασκήσεις εργαστηρίου σκηνοθεσίας - εικόνα 2

Το Oxbelly του περασμένου καλοκαιριού επισκέφτηκαν ως σύμβουλοι σεναρίου οι: Μάικλ Αλμερέιντα («Hamlet», «Nadja»), Πολ Τόμας Άντερσον («Αόρατη Κλωστή», «The Master», «Θα Χυθεί Αίμα»), Γιόνας Καρπινιάνο («Mediterranea»), Λίζα Τσολοντένκο («Τα Παιδιά Είναι Εντάξει»), Γουίλεμ Νταφόε, Γκρεγκ Ντάνιελς (βραβευμένος με Έμι σεναριογράφος σειρών όπως το «The Office»), Ναόμι Φόνερ («Running on Empty»), Νικ Κρολ, Λουκρέσια Μαρτέλ («Ζάμα») , Ντι Ρις («Mudbound: Δάκρυα στο Μισισιπί»), Ολιβιέ Περ (εκτελεστικός διευθυντής στο Arte France), Ζοάο Πέδρο Ροντρίγκεζ («Ο Ορνιθολόγος»), Ταρίκ Σαλέχ («Κάιρο Εμπιστευτικό»), Εύα Στεφανή, Τζιμ Τέιλορ («Πλαγίως», «Σχετικά με τον Σμιντ»). Οι δημιουργικοί σύμβουλοι του 2020 θα ανακοινωθούν σύντομα.

To Oxbelly κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε ηθοποιούς για ασκήσεις εργαστηρίου σκηνοθεσίας - εικόνα 3

Η κατάθεση αιτήσεων στο Oxbelly έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στις 10/4. Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Oxbelly εδώ .

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.